На Тв ќе нема, ама ќе има линковиЌе има ли пренос негде за вечер?
http://www.ultras.gr/multi/data/media/95/xalaraek7.jpgСо навивањето сум презадоволен. Ги надјачавме целосно.
Имаше и десет души од Куманово, верувам дека ја видовте заставата “Куманово“.
Со играта не сум многу задоволен. Додуше имавме добра одбрана, али во напад целосно неинвентивно и некако на сила. Но времето работи за овој тим и под палката на стручњакот Кари верувам дека ќе има подобри времиња за овој клуб.
А, затој ли ви зграде, гараже, мостови у Куманово сте ги ишкртале сас грчки букве, затој што чувствуете приврзаност кон Македонију?Плус, неколко пута сте нападнале чланови на Кумани и деца од македонску националност.Такој се збори низ град.Како прво, момциве што ја носат заставата углавном се Срби.
Како второ, мене сите у Београд ме декларираат како “брата из Македоније“.
Знам на што целиш, многупати сум го правел муабетов. За твоја информација, у Куманово живеат голем број на Срби или 50% Македонци, 50% Срби по потекло и не гледам зошто не би ја сакале и Србија покрај Македонија. Емотивната приврзаност кон Србија не ја исклучува емотивната приврзаност кон Македонија.
Друже лошо си ме сфатија. Ја мислеше дека има људи кои су 50% Срби, а 50% Македонци по потекло. Пример, татко Македонац, мајка од Србију. Не дека 50% су Срби у Куманово.А, затој ли ви зграде, гараже, мостови у Куманово сте ги ишкртале сас грчки букве, затој што чувствуете приврзаност кон Македонију?Плус, неколко пута сте нападнале чланови на Кумани и деца од македонску националност.Такој се збори низ град.
У Куманово нема 50% Срби.На заѓан попис у 2002 годину бесва 8-10%, а на овј попис што иде ќе бидев још помалко.Некој ако има презиме на иќ незначи дека е Србин.Мој другар е на иќ, ама 90% од фамилију су му Македонци, а не Срби.Такви су 80% од декларирани Срби у Куманово.Овој не е никаква провокација или било што, него само една моја констатација, а и на много други Кумановци.Тачно е тој, свак има право да си навива за кога сака, и никој нема право да му се меша у тој.Поздрав
Уште колку и да го праа таквите ка тебе овја муабет, единствени сте што имате такво мислење за тоа,и само идете со главата у ѕид. Најлоша чуечка особина е дволичност. Нејќем да глумим овде социолог,демагог, али ако те инресираа фактите можем да навлезем и у тоа зашто дволичноста е НАЈГРДА чуечка особина. Со српско знаме на него име на македонски град , истакнато у центарот на најголемиот непријател на македонската нација. (читај од време пред наша ера, све до ден денеска и у далечна иднина). ТОА Е ЧОВЕКУ ТРОЛИЧНОСТ , не дволичност. Мислим дека свати ја на што целим и колку само ќе ми биде мило ако дел од вас што имате симпатие кон странски клуб, се приземјите малце и размислите дека раскарсницата не е само прав пут, има и лево и десно. А истите тие "македонци" што гордо ја носа таја застава а се радуаа на сваки македонски спортски успех, нека размила дал Куманово треба да биде на сонцето од Кутлеш или на палета од 3 бои.Како прво, момциве што ја носат заставата углавном се Срби.
Како второ, мене сите у Београд ме декларираат како “брата из Македоније“.
Знам на што целиш, многупати сум го правел муабетов. За твоја информација, у Куманово живеат голем број на Срби или 50% Македонци, 50% Срби по потекло и не гледам зошто не би ја сакале и Србија покрај Македонија. Емотивната приврзаност кон Србија не ја исклучува емотивната приврзаност кон Македонија.