Фан клуб: Рафаел Надал

С

сашенко

Гостин
Милер играше добро против Рафа и на Вимболдон исто очекував и тука и се покажа во првиот сет како силен противник ама не издржа до крај.Ме радува тоа што Надал почна пак да игра агресивно и полека почнува да си ја враќа самодовербата.Во Синсинати и Монтреал премногу грешеше и кога ке почнеше да игра агресивно и да нападне со форхендот многу често претеруваше со топката и губеше поени од изградени позиции.Како изминува Us Open почнува да игра се посамоуверено, игра одлични поени, форхендот и бехендот функционираа одлично против Милер сега, сервисот може уште се подобри ама полека, има време.Ке мора да работи уште многу за да влезе во топ форма и да се врати на старите патеки.На почетокот не верував ни до тука дека ке стигне но ете стигна и тоа со добра игра која ветува.Родик мора да го помине мада очекувам тежок дуел тука а со Мареј ке биде вистинскиот тест.На Us Open Мареј секогаш правел проблеми и ако успее сега да го помине ке биде феноменално.Еве хајлајтс од мечот со Милер

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Момци како сме расположени за во Понеделник ?
Јас мислам дека Рафа тука ке се одмазди на Ноле и мислам дека редно е и Ноле да загуби од Рафа оваа година.

Верувам дека ке се спреми убаво Надал така да, со среќа нека му е и очекувам убав тенис!

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Не верувам дека може Надал да го победи Ѓоковиќ, едноставно не му одговара играта на Ноле. Надал е пред се дефанзивен играч. Да играше со Федерер би се обложил во сигурна победа на Надал. И не само со Федерер, со било кој друг актуелен тенисер.

Но од Ѓоковиќ сигурно ќе изгуби и тоа со 3:0. Ѓоковиќ повеќе проблеми би имал со Енди Мареј. Се разбира дека Федерер му е традиционално незгоден противник и нивните меѓусебни дуели се секогаш многу неизвесни, но Ноле ја помина таа пречка и може мирно да го чека финалето.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Јас па мислам дека Надал ќе победи, незнам зошто али така ми се пречинува.
Вечер останува да видиме.

VAMOS !!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ВАМОССССССССС РАФА!!
Ајде младичу, само напред, не ми крши срце денес и ти.

С

сашенко

Гостин
Некој стрим бе? Неможам да ја гледам на тв, ке морам на интернет ама на fromsport.com нешто дупи..

Kajgana Shop

На врв Bottom