Фан клуб: Рафаел Надал

С

сашенко

Гостин
Надал изјави дека не доаѓал 100% подготвен во Монтреал.Не бил сигурен како ке реагира неговото стапало кога ке биде под вистински притисок o_O(кога ке игра).Како што се сеќавам јас немаше никакви изјави после Вимбли дека има проблеми а еве сега вика не доаѓал 100% спремен и стравува да не му прави проблеми стапалото.Ме изначуди

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Nadal vo 2kolo go pomina Benneteau so 6-4 7-5 sleden protivnik denes e Verdasco:) Masters Cincinnati 1000 se igra momentalno vo maska konkurencija(za tie sto neznaat).

С

сашенко

Гостин
Далеку од тоа што очекував ама битно е што барем победи.Ајде, може ке му се подоби играта со време.Го гледав неговото интервју и како да нема големи очекување од турниров.Изјави дека би било добро да победи неколку мечеви овде во Синсинати и дека би му било мило доколку го постигнел тоа.Вердаско ке биде тежок противник ако игра вака Рафа, мора да ја подобри играта иначе ништо не прави.Додека да трепнеш ке дојде Us Open а таму брани 2000 бода несмее да киксе.Премногу е да се очекува да ја одбрани титулата, дури и смешно гледајки го како игра сега ама барем полуфинале или финале да игра би бил феноменален резултат.Има уште доста поени да брани до крај така да ке мора да си ја свати работата сериозно.Мене ми изгледа како да не му е гајле и едвај да чека да заврши сезонава, па следната се од почеток и на подобро нормално.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Полесно ќе помине со Вердаско кој не е во форма како што беше и тоа што е clay играч само ја олеснува задачата на Надал.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Овој турнир би му значел многу и на самодоверба и како отскочна даска пред УС Опен,глупаво е да се верува дека ќе го освои али поените што ги брани се многу битни.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Мнгоу ми е депресивен Надал после Вимблдон. Физички е паднат многу.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Мнгоу ми е депресивен Надал после Вимблдон. Физички е паднат многу.
Мислам повеќе е на психичка база паднат, отколку на физичка. Се гледа дека не е тој истиот после Вимблдон.

С

сашенко

Гостин
Гледате бе? Вердаско сепак се покажа тежок противник за Рафа.Не дека игра којзнае каков тенис ама Рафа делува одлетан некаде со паметот.Првиот сет во корист на Рафа ама мора да се прибере за натака

Kajgana Shop

На врв Bottom