Фан клуб: РК Пелистер

Z

ziko bt

Гостин
Па добро исти курац дали 2 или 3 клуба ке има од Македонија во СЕХА,посекако ако ни дават 3места на Куманово ке му е понудено то место,а невервам тие да го одбијат...

Член од
2 август 2011
Мислења
1.246
Поени од реакции
1.621
Ова со СЕХА лигата стварно ме вади од контакт, исто како лани ке не дрзат во неизвесност па и ако се напрај екипа и потоа ке не изсутираат. Ни знам кој се критериумите за влез во СЕХА и од каде Босна и Србија да имаат по три преставници а Македонија и Хрватска по два представника и ако од овие две лиги иди нај големиот квалитет во СЕХА, што се докажа во полуфиналето и финалето од ланската година.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
Баш така се виде дека квалитетот на нашата лига е многу поголем од балканските освен хрватите кои малку од малку се држат се другото е гола вода и плус ние имавме добар тим на почетокто на сезоната со странците и тренрот не дека бевме нешто посебно ама дома скоро сите ќе ги тепавме :DИнаку сакам сите да знаат дека главни виновници за тоа што ен влеговме во сеха лигата не тој хрватот или циле ефто итн.. туку Начевци и Михајло каде на разговрите се споменало да бидиме ние учесници ама овие педерите од ск не сакале и биле најмногу против да влезе тим во сеха лигата воден од багабонти и навивачи или со зборовите нивни да не влегуваат Битолските индијанци :mad: ова го кажаа лица кои биле таму на состанокот но жал многу касно разбраа нашите од клубот и пропадна шансата !

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Во овај момент на Пелистер реално гледано не му треба една таква лига како СЕХА....
Па да не дупат ко лани некој лигуши....
Најважно е сега клубот да закрепни,да почни да се прај некоја салам екипа која без проблеми ќе го истурка првенството...
Да не си играт мајтап со нас некои банана екипи,посебно не во Битола....
И да се напрај веќе еднаш салата,ветено е...колку ќе исполнат ќе видиме(мислам дека конечно ќе се фатат за лопатата зошто идат избори,а салата е секако поефтина варијанта отколку кога би го праеле стадионот,овде со 50-100 илјади евра би напрајле многу....)....ќе видиме,со овие од општина никогаш не си на чисто,само ветуваат....а ажурноста не му е јака страна...:D
Па ако се напрај салата,ако се среди клубот како треба ќе не молат да играме во лигата...иако лично ако се види подобро не е нешто посебно таа лига....Пелистер треба да се стреми да помини некое коло во Европа а не да ги моли Начевци да не примат во СЕХА....кој ги еба тие мршојадци,се додека се тие таму во СЕХА нема да има ништо добро,......кај шо стапнаа трева не порасна...:tapp:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
За салата, ќе почни со реконструкција од вгодина...
Во проектот на ВМРО седи 2013 за реконстуркција на спортската сала Младост, ако му текни сега побрзо да се фатат за лопатите :D

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
За салата, ќе почни со реконструкција од вгодина...
Во проектот на ВМРО седи 2013 за реконстуркција на спортската сала Младост, ако му текни сега побрзо да се фатат за лопатите :D
hahah me iznasmeja da ne puknis koj proekt be Pecka ?Da ne mislis za prerodbata nadgradena i prosirena (prazna tetratka)kade Bitola nikade ja nemase za nikakov proekt i pak slepcite glasaa za skopje da se g-kradi so nasite pari More kerkite vo gazot da mu gi ebavam na dvojce ako ne pocnat sega letovo da gi saniraat i stadionot i salata sega barem ima ingerencii mu gi dadoja na trajno koristenje arno ama nikade go nema glumecot krva negova se skril kako nekoj glusec nitu pari da prefrli na klubovite nitu za infrastrukturata da se fati ama vazno Bitolsko kuturno leto garant ke imame najskapo od site godini i ke gi krmi nekoj pevajki i pejcina od sk odnosno site pari za dve marketing agencii ke odat :mad:

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
214
hahah me iznasmeja da ne puknis koj proekt be Pecka ?Da ne mislis za prerodbata nadgradena i prosirena (prazna tetratka)kade Bitola nikade ja nemase za nikakov proekt i pak slepcite glasaa za skopje da se g-kradi so nasite pari More kerkite vo gazot da mu gi ebavam na dvojce ako ne pocnat sega letovo da gi saniraat i stadionot i salata sega barem ima ingerencii mu gi dadoja na trajno koristenje arno ama nikade go nema glumecot krva negova se skril kako nekoj glusec nitu pari da prefrli na klubovite nitu za infrastrukturata da se fati ama vazno Bitolsko kuturno leto garant ke imame najskapo od site godini i ke gi krmi nekoj pevajki i pejcina od sk odnosno site pari za dve marketing agencii ke odat :mad:
Абе озбилно со то културното лето маме ебаја, пара испраја или чаре, алал да му е жими мајка на тој генијалецо и за то ...

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
на начевски и михајло таму и на цел џган од ск да му ебам мајките и децата на скопски гробишта јас!!цел живот не дупчат оти неможат никогаш на фер и спортски начин да се справат со Пелистер и Битола!а на глумецо кај нас му избега фотељата,готово е то!ни проекти ни ништо бе другар нема да има....само ветуват и ветуват!а сега ова со пиварата ако е дефинитивно,кога ќе се почни да се работи со клубот?!веќе средина на јуни е а за два месеци ќе почни мизерната лига...дали ќе се склопи тим за дотогаш?

Д

Дуле Пацов

Гостин
Не очекувј другар кузнај каков тим ова сезона , најпоќе шо мозат е да ги вратат Петровски и уше некој колку да не губиме од куманово и овче поле, па здравје боже до година да имаме посалам тим и се надевам реновирана сала.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Озбилно ти велам...
Баш на интернет се мотаја такви некој скрипти во кој пишеше за секој град одделно што проект нуди владата за тој град...
И за Битола баш ме интересираше поќе за спортските објекти и ај реков да отворам да видам и пишеше за салата Младост дека од 2013 ќе почни со реконструкција, а за стадионот, за жал не пишеше ништо...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
Озбилно ти велам...
Баш на интернет се мотаја такви некој скрипти во кој пишеше за секој град одделно што проект нуди владата за тој град...
И за Битола баш ме интересираше поќе за спортските објекти и ај реков да отворам да видам и пишеше за салата Младост дека од 2013 ќе почни со реконструкција, а за стадионот, за жал не пишеше ништо...
Пецка да ти го ебам и тој филм за салата односно за жал нема ниту таа да се реновира од државата !

На следниов линк си поставив прашање и гледај што ми одоговрија :facepalm:
http://www.uslugi.gov.mk/Prasanja.aspx?UslugaID=c411b2af-f209-4ce1-b09d-61b488c2fd8f
Кога мислите да го реновирате стадионот во Битола ? Меѓу другото треба да се изградат уште две трибини позади головите и да се постават столчина и рефлектори на стадионот исто така мора да се направат и две помошни игралишта за одржување на тренинзи! Слична е состојбата и со спортската сала младост кој е во катострофална сосотјба па исто прашаето е кога и дали мислите да помогните нешто за нејзнино реновирање ? последно би прашал за законот за спорт(трансвормација во А.Д.) дали за фудбалските кипи од 1 лига ќе важи од оваа сеозна или ќе има провонгирање и адамтација за следните 3 годни да се трансвормираат клубовите ?

Почитувани, Агенцијата за млади и спорт во изминатиот период изгради спортска сала во универзитетскиот кампус, фудбалско игралиште во Градскиот Парк-кај спортската сала Младост, фудбалско игралиште во Горно Оризари(кое наскоро свечено ќе биде пуштено во употреба), едно двојно тениско игралиште и едно единечно тениско игралиште кај Градско Шеталиште. Во однос на спортските објекти во Битола, што ги изгради Агенцијата за млади и спорт,тие се во надлежност на Општината, но исто и останатите спортски објкети како салата Младост, Градскиот фудбалски стадион под Тумбе Кафе и само општината има надлежност за нивно искористување и начинот на уредување за стопанисување со спортските објекти. Во делот на законската регулатива на новите законски измени за транформација на фудбалските клубови, нема да има пролонгирање, ќе мора да се трансформираат во АД. Инаку ќе има пролонгирање до 2017 година-за пријавувањето на придонесите на играчите и тренерите. Со почит, Одделение за односи со јавноста

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Најголемо засилување е то шо Папата ојде во Вардар :D
Сега неможам да си повервам и се убивам од смеење, тек некој да ми речеше пред 5-6 сезони наназад :eek: :giggle:

Со 250 сома плус нешто нешто од елем и некои ситни спонзорства, можи да се склопи некоја екипа од домашни македонски играчи колку барем да не се резилиме :)

Z

ziko bt

Гостин
Најголемо засилување е то шо Папата ојде во Вардар :D
Сега неможам да си повервам и се убивам од смеење, тек некој да ми речеше пред 5-6 сезони наназад :eek: :giggle:

Со 250 сома плус нешто нешто од елем и некои ситни спонзорства, можи да се склопи некоја екипа од домашни македонски играчи колку барем да не се резилиме :)
Ке го бараме Папата :cautious:
Него од шо мака да се дават толку пари ако му е во план нерезилење и трето место,за многу помалце пари то се можи,борба за титула и Сеха,друго не се признава...;)

Kajgana Shop

На врв Bottom