Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
абе брат муабетот е дека сега кога го казнија круме(прецедателот сега бифши) во фк Пелистер би требало да биде директор(прецедател нов) сега истиот што е и на рк Пелситер и сега е можно односно сите се надеваат дека ќе влези конечно спонзорот во фк Пелситер а со тоа и да дава по некој динар за рк Пелистер тоа е цела работа после ако има еден стабилен спонзор многу полесно ќе влезат спонзори и од кај нас од градот :salut:
Друже ова шо го кажваш ти за мене никаква логика нема...

Прво, Круме е казнет од пред 5-6 месеци, и :nenene: да си замини од ФК Пелистер, а сегашниот претседател на РК Пелистер ако одеше спонзорот (словенците) преку него тогаш немаше ракометот да биди во криза, т.е одма ќе си влезеа, а и спонзори од градот дури е оваа управа на власт нема никакви шанси да влезат во ракометот или фудбалот. Кошарката е различна приказна, вака - така крај со крај врзват, солидна екипа со добар тренер и :toe:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.300
Поени од реакции
8.260
Друже ова шо го кажваш ти за мене никаква логика нема...

Прво, Круме е казнет од пред 5-6 месеци, и :nenene: да си замини од ФК Пелистер, а сегашниот претседател на РК Пелистер ако одеше спонзорот (словенците) преку него тогаш немаше ракометот да биди во криза, т.е одма ќе си влезеа, а и спонзори од градот дури е оваа управа на власт нема никакви шанси да влезат во ракометот или фудбалот. Кошарката е различна приказна, вака - така крај со крај врзват, солидна екипа со добар тренер и :toe:
Брате грешка си голема јас не реков дека е така односно ќе биди така само дадов свое мислење
друго круме од вчера званично е казнет од кај тие тоа од пред 5-6 месеци стварно не знам до вчера не можеше зива сила да го избрка од клубот и љамче и спонзорот од словенија односно неговиот претставник си заминаа од клубот пред една недела дека не можеше никој да го смени круме ,јас не реков дека сегашниот прецедател на рк Пелистер односно дека преку него ќе оди новиот спонзор туку дека сегашниот прецедател ефто ќе биди и прецедател на фк Пелистер и со тоа ќе се исполнат условите на словенците за да си замини круме и ефто ќе бара пари за рк пелистер е сега ова може да биде меч со две остици да не се уплашат словенците и да не вложат ни во фк Пелситер поради бараќата кои ќе се очекуваат од нив ,за општината се мие јасно ама јас реков дека ако влези стабилен спонзор по лесно ќе се најдат спонзори и од градот:smir:

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Брате грешка си голема јас не реков дека е така односно ќе биди така само дадов свое мислење
друго круме од вчера званично е казнет од кај тие тоа од пред 5-6 месеци стварно не знам до вчера не можеше зива сила да го избрка од клубот и љамче и спонзорот од словенија односно неговиот претставник си заминаа од клубот пред една недела дека не можеше никој да го смени круме ,јас не реков дека сегашниот прецедател на рк Пелистер односно дека преку него ќе оди новиот спонзор туку дека сегашниот прецедател ефто ќе биди и прецедател на фк Пелистер и со тоа ќе се исполнат условите на словенците за да си замини круме и ефто ќе бара пари за рк пелистер е сега ова може да биде меч со две остици да не се уплашат словенците и да не вложат ни во фк Пелситер поради бараќата кои ќе се очекуваат од нив ,за општината се мие јасно ама јас реков дека ако влези стабилен спонзор по лесно ќе се најдат спонзори и од градот:smir:
Круме има суспензија поради тоа што имаше некои заврзлами со општинскиот сојуз на Битола... Од тогаш е казнет, ама е претседател 1 година и цело време се контри со ФФМ.
Шо се оденсва до спонзорот т.е Ванчо, кој е нивни претставник, неколку пати требаше да влезе арно ама уште нема ништо.
Мислам дека Ефто доволно си има проблеми со ракометот за да почни да се меша во фудбалот, таму си е Јапоно :smir: Комплицирана е целата ситуација, според мене најдобро е сосема некој нов човек да влези било во ракомет или во фудбал... Ама то си е мое мислење немора на секој да е. За да влези спонзор од градот, мора градот да им дај некоја бенефиција, на пример наместо данок, да даваат пари во клубовите ама нема речиси никакви шанси за таква работа, то беше модел од минатото :smir:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.300
Поени од реакции
8.260
Резултатите ја покриваат беспарицата

На некои ракометари во Пелистер им должат и по четири плати, но никој не сака да замине

Пред почетокот на сезоната, целта на ракометарите на Пелистер беа да бидат на четврто место, но, по првите 14 кола не само што ја исполнија целта туку се на место погоре на табелата. Битолчани сега дури и жалат што немаат некој бод повеќе на контото, за што реално имаа шанса, иако беспарицата долго време го тресе клубот, но засега успешно се справува со проблемите.

- Она што ни беше целта заедно со управата пред почетокот на првенството да се пласираме до 4. место го надминавме, и успеавме и да ја вратиме публиката во салата, вели Стефче Стефановски, тренерот на тимот. - Мора да бидеме задоволни со постигнатите резултати со оглед на ситуацијата во која се наоѓа клубот. Можевме да бидеме едно место погоре што ќе беше максимумот на оваа екипа. Тоа не се оствари зошто кикснавме на гостувањето со Златен даб и ВВ Тиквеш, потоа одземениот бод и непрежалената победа против Вардар Про.

Деновиве се очекува средба меѓу Управата и стручниот штаб на која се очекува да се анализираат есенските резултат, а главна цел ќе биде паузата да се искористи за подобрување на финансиската состојба од која најмногу ќе зависи иднината на клубот.

- Мораме да се договориме што и како понатаму, зошто ова е веќе неиздржливо, а сигурно нема да ги заборавиме политичарите и стопанствениците за да ги потсетиме дека има повеќе можности кои треба да ги искористат за успешно да егзистира клубот и да постигнува поголеми резултати, зошто Пелистер не го заслужува сегашниот третман со се што има досега постигнато, е заеднички став на пелистерци, смета Ефто Божиновски, претседателот на клубот.

Тој вели дека финансиската криза е се' уште присутна во клубот, а најмногу ја чувствуваат ракометарите на кои им се должат по 4 плати и дека засега ниту еден од нив нема најавено за промена на средината. Екипата продолжува со работа до 25 декември.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Можно е во Пелистер да се појават и Реваз Чантурија и Олег Малјцев- пошто металург ги испушти и има можности

Има нешто ново најавено

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.324
Поени од реакции
5.297
Почекај бе човече....... ова не е така како шо мислиш ти одма да има нешто ново, се шо ќе има нешто ново ќе биде нашишано ние не сме будали да криеме... за секоја информација ќе бидеш известен на форум.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=D278FC1DA98D2F4CB60AA3A9BAA007A3
Ех бе ко дозволивме Златен Даб да ни земват играчи шо можеше да дојдат во Пелистер- шо останавме. Разочаран сум од клубот особено од денес ко го слушнав ова:nenene::nenene::nenene:

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=D278FC1DA98D2F4CB60AA3A9BAA007A3
Ех бе ко дозволивме Златен Даб да ни земват играчи шо можеше да дојдат во Пелистер- шо останавме. Разочаран сум од клубот особено од денес ко го слушнав ова:nenene::nenene::nenene:
Ќе земиме играчи ако му плаќаш ти ок ?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Aбе нив ги држи и политичар некој пичка му матер. Кај нас овој туфи мајмунот споменик ојде да прај за куро му е на некој тој наместо тие пари да ги дај во спортот( ракометот)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.324
Поени од реакции
5.297
Шо не го земиш ракометот во Битола..... земи го, биди предцедател на РК Пелистер и ќе видиме тогаш ти шо засилувања ќе донесиш..... или одма ќе речиш нема пари.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Имате нешто разбрано за клубот???? Јас ништо освем то шо се мачиме 5-6 години од 2006 година па наваму- се нема пари играчите се под знак ? дали ке останат:toe::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Најавено е дека во среда почнуваат подготовките за пролетниот дел од сезоната.
Па би требало да има некои посвежи информации за тоа како ќе изгледа тимот,дали ќе замини некој,дали ќе им се подмират дел од заостанатите плати на играчите итн...
Нека ги задржат играчите кои ги имавме во првиот дел од сезоната ќе бидам појќе од задоволен,се друго е премија.:toe:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Да денес му почнуват подготовките да видиме шо ке биди цревото ке има прозивка во 18 00 имат тренинг во салата мислам. Кај најде и Цревото на василица:pos2::pos2::pos2:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Како е впечатокот од првиот тренинг на Рк Пелистер- (тој шо беше нека кажи одти јас имав работа и не ојдов)????

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Дечки да не имате информација околу Лазе Попов и тоа дали остана кај вас?
Пошто вчера го видов у Кавадарци со Ракометарите на В.В. Тиквеш се припремаа за тренинг, а немам слушнато ништо за негов прелаз кај нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom