Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Сабајле не бил на тренинг ама бил Битола уште
И Циле бил дојден денес тука, можи ке се среди работата...

П.С. Денес ке ги испратат Украинците

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
789
Поени од реакции
1.450
Ништо не испадна со украинците, пишав и погоре, МОРА да се барат салам бекој шутери разбивачи, ако треба и во октомври нека се земат поубо да не се брза отколку погрешни (и скапи) решенија. Приоритет ни е јак десен бек и пикер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Како шо тргнала работа сите позиции во бековската линија ни се приоритет....
А дека во октомври ќе најдиме слободен КВАЛИТЕТЕН играч тешко...
Веќе и сега речиси појќето јаки играчи на пазарот имаат најдено нови клубови...
Ќе мора брзо да се реагира....
Посебно зошто екипата е речиси комплетно нова,да го имавме костурот на екипата една две сезони заедно,немаше да биди проблем уиграноста,ама вака е зафркнато....
Освен Тосето,Тото,Папата и Василе сите други играчи се нови,тренерот е нов,и ќе имаме проблеми да се уиграме....
Посебно ако носиме играчи секој месец....
Екипата мора да се напрај шо побрзо...
Да се напрат напори да се донеси Раде Стојановиќ,ете нека го побараат пак Лапчевиќ,имало некој преговори и со други играчи...
Важно е шо побрзо да се затвори екипата(пред се со потпишување на договори со играчите)......
Не утре на некој друг плачко да му текни како на ѓуптинот и да ги запали патиките и да не остај на цедило....:eek:
Ко ќе има договор ќе го видам кај ќе оди...:P
"Мамо,мамо-Сакам дома,Нејќам Пелистер:place:"-:tapp:ваков калибар на играчи на тим како Пелистер не му требаат...:tapp:...
Па ако сака нека има најјак шут на светот и скок од 10 метра...
Нас ни требаат прави играчи,МАЖИ,играчи шо ќе сакаат да играат за Пелистер со 100% од својата сила....
Мочковци и деца плачковци како Нахас слободно нека си заминат од Битола...

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Se slozvam so mnogumina od forumot za Libanecot. Ako saka neka igra, ako ne prijatno.
Napisani se 10 stranici za nego, sinkir Karabatic dojde pa ke ne napusti. Kako prvo, mene kako igrac ne me bendisvase mnogu. Nediscipliniran, ne igra za ekipata, sebicen igrac... takov na Pelister ne mu treba.
Deckoto go izvajvme od rovovite tamu, dojde vo civilizirano opstestvo i ne mu se bendisvalo, drustvo nemal. Nasite so odat vo stranstvo imat drustvo?
Toj e (ne)profesionalec i zato zema pari. Zato sportistite se odrecvat od nekoj raboti i iskusenia zaradi napredok vo karierata. Sekoj to go pominal i go vrvat. Toj tuka e za da igra.
Ne ni treba pojke da se pisi za nego. Eve go barale i Valjadolid neka odi tamu. Ama doshol ovde oti sakal da ja zapoznaj zemjata na Aleksandar Makedonski. Me bara Kil ama ke odam da igram vo Venecuela da go vidam Chavez.. Na koj mu gi prodava tie finti. Prikazna za mali deca
Ako si zamini sreken pat i tolku od nego.
So se odnesuva za Ukraincite, pravilen izbor. Ne bea od golema korist za ekipata i plus bea dosta nespremni.

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Неможиме да очекуваме дека составувањето на потполно нова екипа нема да ја следат и одредени проблеми. Најбитно е сега да се разговара за сите проблеми и управата по секоја цена да бара рационални решениеја најповолни за РК Пелистер.
Пак ќе речам Кодор е добар играч, но слаб професионалец, аматер, дете, каков шо на Пелистер не му е потребен, но мислам дека треба да му се дај шанса преку разговор да се отстранат недоразбирањата и да остани, бидејќи мое мислење за одреден временски период ако се надмини оваа негова криза многу ќе дај за Пелистер.

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Како шо тргнала работа сите позиции во бековската линија ни се приоритет....
А дека во октомври ќе најдиме слободен КВАЛИТЕТЕН играч тешко...
Веќе и сега речиси појќето јаки играчи на пазарот имаат најдено нови клубови...
Ќе мора брзо да се реагира....
Посебно зошто екипата е речиси комплетно нова,да го имавме костурот на екипата една две сезони заедно,немаше да биди проблем уиграноста,ама вака е зафркнато....
Освен Тосето,Тото,Папата и Василе сите други играчи се нови,тренерот е нов,и ќе имаме проблеми да се уиграме....
Посебно ако носиме играчи секој месец....
Екипата мора да се напрај шо побрзо...
Да се напрат напори да се донеси Раде Стојановиќ,ете нека го побараат пак Лапчевиќ,имало некој преговори и со други играчи...
Важно е шо побрзо да се затвори екипата(пред се со потпишување на договори со играчите)......
Не утре на некој друг плачко да му текни како на ѓуптинот и да ги запали патиките и да не остај на цедило....:eek:
Ко ќе има договор ќе го видам кај ќе оди...:P
"Мамо,мамо-Сакам дома,Нејќам Пелистер:place:"-:tapp:ваков калибар на играчи на тим како Пелистер не му требаат...:tapp:...
Па ако сака нека има најјак шут на светот и скок од 10 метра...
Нас ни требаат прави играчи,МАЖИ,играчи шо ќе сакаат да играат за Пелистер со 100% од својата сила....
Мочковци и деца плачковци како Нахас слободно нека си заминат од Битола...
Ne znam kolku ke pomozi Lapcevic. Coekot e vo godini i so shrafovi vo kolenoto. Lani cela godina ja pomina na oporavak i na rehbilitacija. Kosturot na ekipata ne mozime da go gradime so Lapcevic. Iskustvo i se ostanato, kapa dolu ama so Metalurg nema da ni pomozi. Lani imavme od postarite takvi so se shlepaja i ne mozea odbrana da se vratat. A za odbrana samo da igra ne ni treba. Imame koljaci :)
A deka sega KVALITETEN igrac da najdis mnogu tesko. Kvalitetni rakometari nema na 20 Avgust i vistinskite ekipi vekje go imat napraveno kosturot so kvalitetni igraci

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Напиша на фб сега „tomorrow Lebanon“
па нека му е среќен пато!

П

Паспарту

Гостин
Некои луѓе овде помалку памет и од арапов имаат, абе излезете малку прошетајте, а не да свршувате на негови топици како тој ја сака Битола, Чкембари, како сакал да си оди во Либан и сл. Се гледа и овој колкав професионалец е, со цел ден дремење на фб не се постигнува ама баш ништо!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.355
Поени од реакции
5.423
Абе кој го еба ви кажав, чим сака да бега нека бега, такви мангупи не ни требат, женска му да не му ја гиба некој таму и си има речено се враќам назад јас :D
Овај 2 недели е тука и немал друштво, синкир нашите шо играт странство одма наоѓат друштво, чекај бе чоек научисе првен на климата овде, незнам шо друштво сака, дур беа тука ракометарите имаше излегвано со Иван Марковски, после тие ко заминаја Црна Гора излегваше со Зоран Петковски кошаркарот, незнам кој сака овај, да не сака Груевски да му го викнам со него да шета :tapp:
Највероватно и украјнците ќе бидат отпуштени, од некој разбрав дека биле добри за во одбрана, а некој вели дека биле не спремни....

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Некои луѓе овде помалку памет и од арапов имаат, абе излезете малку прошетајте, а не да свршувате на негови топици како тој ја сака Битола, Чкембари, како сакал да си оди во Либан и сл. Се гледа и овој колкав професионалец е, со цел ден дремење на фб не се постигнува ама баш ништо!
Форумов постои за РК Пелистер и се шо е поврзано со него, зато ќе се пиши и за Кодор и за секој шо на некој начин е поврзан со Пелистер, а ти ако сакаш да продаваш памет имаш полно теми на цел форум па слободно докажвај се!

П

Паспарту

Гостин
Форумов постои за РК Пелистер и се шо е поврзано со него, зато ќе се пиши и за Кодор и за секој шо на некој начин е поврзан со Пелистер, а ти ако сакаш да продаваш памет имаш полно теми на цел форум па слободно докажвај се!
Јас не знам што одма мене најде да ме цитираш? Ниту мислев на тебе, ниту па те цитирав... Ова се однесуваше на сите оние кои веќе 2-3 недели ги пишуваа тука сите статуси на арапов од фб, а другарче, човек кој дреме 20ч дневно на фејсбук е се само не професионалец. Да ти се плукнам во играчот на кого целиот живот му е пред еден 15 инчен монитор.

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Јас не знам што одма мене најде да ме цитираш? Ниту мислев на тебе, ниту па те цитирав... Ова се однесуваше на сите оние кои веќе 2-3 недели ги пишуваа тука сите статуси на арапов од фб, а другарче, човек кој дреме 20ч дневно на фејсбук е се само не професионалец. Да ти се плукнам во играчот на кого целиот живот му е пред еден 15 инчен монитор.
Не е до фб проблемо, незнам дали 20 сати седел на фб, проблем е шо е тотален аматер па си дозволи професионални проблеми да ги пиши на фб како статуси.
А и колку сака нас нека ни е инает факт е дека изгубивме добар играч (кој навистина не заслужва да игра овде), па сега се јавува проблем да треба допрва да се бара десен бек па да се воигрува итн.
А за шо те цитирав те цитирав ради то шо напиша „некои луѓе помалку памет имат од Арапов“ мисламдека не е место за вакви коментари сепак сите овде пишат од шо сакат Пелистер да биди најдобар.

П

Паспарту

Гостин
Не е до фб проблемо, незнам дали 20 сати седел на фб, проблем е шо е тотален аматер па си дозволи професионални проблеми да ги пиши на фб како статуси.
А и колку сака нас нека ни е инает факт е дека изгубивме добар играч (кој навистина не заслужва да игра овде), па сега се јавува проблем да треба допрва да се бара десен бек па да се воигрува итн.
А за шо те цитирав те цитирав ради то шо напиша „некои луѓе помалку памет имат од Арапов“ мисламдека не е место за вакви коментари сепак сите овде пишат од шо сакат Пелистер да биди најдобар.
Другар, за да бидеш најдобар треба работа, а не фб... Ок е да се напише еден топик, да се даде некакво известување, ама цел ден да се дреме верувај дека не е воопшто добро. Не сум го гледал и не знам што играч е, но имај на ум дека има и наши играчи кои овде не можат ни на клупа да седат, а кога одат да играат во Косово и Црна Гора се супер звезди... (y)

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Видете пред Де Ниро да не има Моцартот обезбедување клаено да го чуват да не излези никако:pos::pos:

А иначе разбрав дека имал потпишано договор на македонски јазик, па ако е така нека бега да го видам, ко ќе го натерат оштета да плаќа ке се сети шо праеше;)

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
789
Поени од реакции
1.450
Дај бе баталете го Кодор не е Балич па 5 страни од форумов да пишиме за него останува арно, си оди арно и толку.
Дајте ако има нешто ново за трансферите или нешто друго ново нека се пиши за арапот толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom