Фан клуб - РК Вардар

Член од
13 август 2019
Мислења
652
Поени од реакции
3.513
Gol.mk пишува дека Срдановиќ си оди во Војводина. После Тимур и Чупиќ, во него имаме добар пеналџија...
Добар пеналџија ? Не си сериозен… Куп титула не кошташе, а многу веројатно и титула во првенството со промашениот пенал против Алкалоид во последна секунда…

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.210
Поени од реакции
76.003
Ова е тоа што го зборев, додека Фитиљот им е здрав на битолчани, теорија нема некој да им земе бодови. Дава 5 гола во решавачки моменти. Денес скоро и да ја осигураа титулата, односно останува на нас да треба да не загубиме во Битола, што по мене е научна фантастика.
Пак ќе кажам, не знам со кој памет не се зема среден бек на полусезона. Место да сме посилни од есента, ние без Коиј сме уште послаби. Па и Крсманчиќ таман фати форма, се повреди, којзнае во каква форма ќе се врати.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.241
Поени од реакции
10.551
Ова е тоа што го зборев, додека Фитиљот им е здрав на битолчани, теорија нема некој да им земе бодови. Дава 5 гола во решавачки моменти. Денес скоро и да ја осигураа титулата, односно останува на нас да треба да не загубиме во Битола, што по мене е научна фантастика.
Пак ќе кажам, не знам со кој памет не се зема среден бек на полусезона. Место да сме посилни од есента, ние без Коиј сме уште послаби. Па и Крсманчиќ таман фати форма, се повреди, којзнае во каква форма ќе се врати.
A što e najtragično edna finta ima Kuzmanovski, na preklop prevesluvanje na prv čekor. Eden trener ne se najde da postavi soodvetna odbrana so koja bi go otsekla, a so toa i Pelister. Ednaš ne se spoija dvajca defanzivci na Ohrid da go udvojat. Aljuš im se skapa od derenje, koj kur go čuvaš kriloto, prevzemi go Kuzmanovski, ma džabe.

Член од
23 март 2017
Мислења
435
Поени од реакции
801
A što e najtragično edna finta ima Kuzmanovski, na preklop prevesluvanje na prv čekor. Eden trener ne se najde da postavi soodvetna odbrana so koja bi go otsekla, a so toa i Pelister. Ednaš ne se spoija dvajca defanzivci na Ohrid da go udvojat. Aljuš im se skapa od derenje, koj kur go čuvaš kriloto, prevzemi go Kuzmanovski, ma džabe.
Точно ако му се постави добро играчот во одбрана секој втор напад ќе му е пробивање а малку да го испровоцираат секој втор шут ќе му биде над гол , е толку е јак Кузмановски …
Автоматски споено мислење:

Кузмановски Ако не ги направи оние 3 или 4 чекори кој му требаат за да зема залет пиши пропало, топката или у аут или над гол, фластер само на него доволно е

Последно уредено:
Член од
19 август 2010
Мислења
4.241
Поени од реакции
10.551
Точно ако му се постави добро играчот во одбрана секој втор напад ќе му е пробивање а малку да го испровоцираат секој втор шут ќе му биде над гол , е толку е јак Кузмановски …
Автоматски споено мислење:

Кузмановски Ако не ги направи оние 3 или 4 чекори кој му требаат за да зема залет пиши пропало, топката или у аут или над гол, фластер само на него доволно е
Baš toa go pomisliv. Nekoe tipče kao Mirkulovski da mu se postavi i tolku e. Samo treba mozok i za toa. I točno e za zaletot, plus često pravi i čekori, na prvenstva počesto mu gi sudat, vo ligava ništo. Zatoa vikam, ekipa so dobar trener lesno im go naogja lekot. Iskreno mislam deka Milano ne e toj kalibar, ali da ostavime da vidime što ke postavi kako igra protiv niv, pa ke komentirame.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.339
Поени од реакции
13.320
Лигава е село без кучиња, затоа се јача Филип, а у Германија кнауф местеа со другиот Филип. Ај ќе го видиме догодина у Маџарска шо ќе праи

Член од
7 август 2011
Мислења
4.990
Поени од реакции
15.470
Во петок во 18:00 против Охрид. Многу ги сакам петочните утакмици, убедливо најдобар термин за спорт ми е петок. Ќе си се издуваш на почеток на викендот и после сабота и недела се слободни за одмор, фамилија, чистење по дома или шетање.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.298
Поени од реакции
6.767
Можеби е океј петок како ден, меѓутоа петок од 18:00 според мене е комплетно промашен термин, барем што се однесува на Скопје. Прерано е, луѓе се на работа до 16 и до 17 и за голем дел од нив е тешко да стигнат толку рано. Најрано што треба да се играат мечеви во работни денови е 19:00, 20:00 е уште подобро.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.899
Поени од реакции
8.162
Одлично е што групата одлучи да навива и на вакви утакмици, реално ракометарите заслужуваат поголема поддршка и се гледа дека многу им значи присуството на Комити во сала.

Штета што термините не се баш поволни за да има голема бројка, инаку сигурен сум дека кај луѓето има голема заинтересираност за навивање на ракомет.
Еве од мене тргнувам, во петок не можам да дојдам дека сум на работа втора смена, инаку би навивал на било кој ракометен натпревар без разлика на ден и час.

Знам дека ФК Вардар ни е на прво место и треба да си остане така, сепак сметам дека во последните години поради сите случувања во фудбалот и целиот фокус кон спасување на клубот, ракометарите малку ги запоставивме и навивавме само на неколку дерби натпревари годишно.
Искрено со играта на терен, резултатите и респектот што го имаат кон навивачката група заслужија многу повеќе.

Во секој случај ова е потег за поздав на раководството!

Член од
15 септември 2023
Мислења
9
Поени од реакции
54
Петок, 19:30ч идеален термин за сите, 18ч е можеби малку рано за некои, но е таман за право после работа. По некоја логика, веројатно инсистираат да ги играат утакмиците во петок за да не се поклопат со ФК Вардар.
Ние сме размазени и за голем наша жал ја немаме таа култура да посетуваме утакмици за разонода, да се опуштиме и уживаме, и кога победуваме, и кога губиме. Знаеме да се восхитуваме на одредени групи и клубови кога се полни стадионите во било кој ден, ама за нас е: па кај најдоа во петок и останати слични коментар.
09.04 16:00ч Градски стадион ВАРДАР - Брера ПОЛУФИНАЛЕ куп(после 9 години) Градски стадион
11.04 18:00ч сала Јане Сандански ВАРДАР - Охрид Суперлига ПЛЕЈ ОФ
13.04 16:00ч стадион ФФМ ВАРДАР - Тиквеш

Се гледаме верни Комити и Вардарци

Член од
4 март 2017
Мислења
2.298
Поени од реакции
6.767

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.339
Поени од реакции
13.320
Толку и од Раул во ПСЖ.
Муабетот ми е дека сите што излегоа надвор од Вардар од оние шампионски генерациии се без некој посбен успех, после Вардар.
Раул и Роберто, Карачич и Душебаев,Скубе Криштопанс, Мораеш, Глеб, Абутович, Шишкарев..

Kajgana Shop

На врв Bottom