Фан клуб - РК Вардар

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.412
Поени од реакции
3.677
Вардар Еурофарм е последна ,ама може до тогаш да е решена титулата во полза на Работник.
Две сезони што земаа титула за двете сме сами криви што губевме бодови од екипи како Тиквеш,во директни дуели со Работник секогаш сме биле подобри.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.298
Поени од реакции
6.774
Денес тепавме во натпревар во кој ја лично не сум баш задоволен. Не знам, некако не ми е ова шампионски материјал. Под тоа мислам да бидеме во игра константно во главните мечеви за титула. Некако многу играме индивидуално на сила преку бекови, нема течни разноврсни акции, крилата практично и да не постојат. За тоа секако голема улога има и тоа што немаме саглам централен, плус мораше да отсуствува и Крсманчиќ. Одбраната исто ни е доста климава. Не можев да гледам како изгледаа на моменти Серафимов и факинг Стојковиќ против нашава одбрана. Ептен сериозен тест ќе биде со шурите на домашен терен. Не сум сигурен дека со ваква игра ќе победиме. Исто и во шталата ќе биде драми .
Јас ако се прашувам - Николиќ не би добил никогаш предност во однос на Крсманчиќ. И мислам дека колку толку ќе изгледаме малце поасално во напад со него како среден. Не беше лош Марио денеска, подели неколку добри топки, даде и три гола од кои еден беше доста атрактивен, меѓутоа ни он не е разигрувач класичен. Он е нешто како Наумче Мојсовски со подобри физички предиспозиции, лев/среден бек.

Член од
19 април 2023
Мислења
266
Поени од реакции
328
Зошто доби црвен картон 10 секунди пред крајот тренерот Милано.Лазаров цело време урлаше по судиите и пак помина со жолт картон.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.339
Поени од реакции
13.323
Зошто доби црвен картон 10 секунди пред крајот тренерот Милано.Лазаров цело време урлаше по судиите и пак помина со жолт картон.
Затоа што не е Лазаров, на него тренираат дисциплина

Член од
19 август 2010
Мислења
4.246
Поени од реакции
10.571
Јас ако се прашувам - Николиќ не би добил никогаш предност во однос на Крсманчиќ. И мислам дека колку толку ќе изгледаме малце поасално во напад со него како среден. Не беше лош Марио денеска, подели неколку добри топки, даде и три гола од кои еден беше доста атрактивен, меѓутоа ни он не е разигрувач класичен. Он е нешто како Наумче Мојсовски со подобри физички предиспозиции, лев/среден бек.
Крсманчиќ е сосема ок среден бек, кога почна да добива шанса на терен почна убаво да игра. Има прегледност на терен, знае да пушти одличен пас до пикер, вкрстување убаво да направи. Има се она што треба на среден, само не брз и тоа малце го ебе. Николиќ го има тој влез, во последно време не е како порано, ама се труди. Сепак по мене позицијата центар многу подобро му лежи на Крсманчиќ, и со него на терен и бековите повеќе би дошле до израз. Се надевам дека ќе го имаме во Битола и Автокоманда. Танковски немаше техничка грешка и имаше неколку гола и асистенции што е напредок за него. Сепак не е разигрувач, нема чист пас, повеќето е на сила и тоа не ми се свиѓа баш. Да замени некој на неколку минути ок, ама вака да биде прва опција нема капацитет.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.812
Поени од реакции
2.936
судиска тактика,кога го дупиш кирката невидливо немојш да му да му дајш жолт,а на вардаровиот му даде кога утакмицата беше решена,судиш реално само тогаш кога твојата екипа ке ја напрајт разликата.
вардар заслужено победи,го прочитаа мартин на пеналите лево шутират цело време,и промашените зицери поточно голманските одбрани ја решија утакмицата.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.899
Поени од реакции
8.187
ОФИЦИЈАЛНО: Полскиот репрезентативен пивот Виктор Јанковски е нов играч на Вардар!

23 години, висок 200 сантиметри, игра во два правци, сезонава на 25 натпревари има постигнато 63 гола во полското првенство.
FB_IMG_1743674656370.jpg

Член од
19 август 2010
Мислења
4.246
Поени од реакции
10.571
Трие раце некој менаџер, четири полски играчи шитна у Македонија у рок од две недели. :D
Ми го зема зборот. Као да нема друг пазар за нас. Тоа што може да се примети е дека купуваме помлади ракометари, кои се очекува добро да се покажат кај нас. За овој не можам да најдам ни клип на јутуб. Ако некој најде нека стави тука да видиме колку толку за каков пивот се работи.

Член од
13 септември 2020
Мислења
67
Поени од реакции
163
Ја не би се сомневал во скаутите на Вардар, низ годиниве се имаат покажано добро

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.339
Поени од реакции
13.323
Ми го зема зборот. Као да нема друг пазар за нас. Тоа што може да се примети е дека купуваме помлади ракометари, кои се очекува добро да се покажат кај нас. За овој не можам да најдам ни клип на јутуб. Ако некој најде нека стави тука да видиме колку толку за каков пивот се работи.

Го има на хајлјативе, али тешко може да се заклучи било што
Автоматски споено мислење:

Btw
Овие Бошковски и Миновски од Гурник Забрзе се добри

Последно уредено:
Член од
4 март 2017
Мислења
2.298
Поени од реакции
6.774
Позитивно е што е млад, 2001-ва е роден, има импресивни физички предиспозиции (200cm; 103kg).
Игра во два правци, статистиката му е стварно добра - Statystyki - ORLEN Superliga.
Добро го уловивме Коиј минатата сезона, па можеби ќе ни се погоди и сега.

Би сакал да донесеме некое искусно, колку-толку познато име во светот на ракометот на десен бек и на средина. Вака, од тројца играчи потпишани до сега двајца се ајде не тотални анонимуси (Родригез, Мело, Добрковиќ, Маргели, Бакар) ама не се ни баш познати. Валах е некое ниво над во тој поглед.
Автоматски споено мислење:

Btw
Овие Бошковски и Миновски од Гурник Забрзе се добри
Минотски е машина, не знам како не го собра некој клуб поголем од Горник, другиот не ми е познат.

Последно уредено:
Член од
12 март 2023
Мислења
106
Поени од реакции
377
Gol.mk пишува дека Срдановиќ си оди во Војводина. После Тимур и Чупиќ, во него имаме добар пеналџија...

Kajgana Shop

На врв Bottom