Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
- Член од
- 19 март 2009
- Мислења
- 9.250
- Поени од реакции
- 19.533
Кој комплекси?Изгорени сте да се пофалите ИМАТЕ КОМПЛЕКСИ ОД НАС....:nenene:Kometal e gordost na cela MKD!!! Vardar ke se opravi kako sto stojat rabotite, Rabotnicki i MZt isto poleka se oporavuvaat pa dogodina se ocekuva Balkanska Liga da igraat, taka da sportot vo glvniot grad na MKD ke bide kako sto bilo porano, kazi Vie sto pravite??? Covekot ubavo si prasa sto se slucuva kaj vas ti odma ripna u skopje c c trn u oko tie definitvino Sk, dali patis deka bt ne e glaven grad ili deka Sk e mn bolje od bt neznam ne me zanima tvojot komplex, ednostvno mozese da kazes deka firmite nekat da davaat pati vo bitolskite klubovi zaedno so opstinata, nmoj da kazes deka se e u sk samo toa nemoj, pozz
Демек некој ви завидува вас дека имате спорт?:nenene:
Кој спорт го имате пак вие?Вардар со Брацо?Демек се среди клубот:kajg:.,...Немој не ме радуј...
Мзт си има помош од Општина Аеродром,се нафати градоначалникот,се поклопија бизнисите и интересите на неколку моќници и некои партии...и се врати клубот(барем засега).. кај шо му е местото...
Работнички сеуште не е застанат на нозе....
Металург си е приватен клуб,си ја помага фабриката Макстил општината Автокоманда со квалитетен спорт.....и така и треба да биди....Работнички фудбалот се добро организирани... и тоа е тоа...
За град од преку 700 000 жители,за град со толку фирми...ова е премалку...
Битола шо има?Кои фирми не сакаат да даваат за клубовите?
Па речиси и да не остана фирма во Битола(Рек е во државни раце,Млекарите се на странци,Лозар е на Охриѓани...итн......во која главен збор го имаат Битолчани,тие шо останаа се анти-спортисти..и ги боли ташак за спорт..
Општина ги боли...за спортот,оставија да пропадни спортот...и ова е епилогот..никој не е крив,,,самите сме криви...ова е факт...
На времето беше подруго,сите фирми даваа по некоја БАНКА за спортот..сега секна се....
Слична е и ситуацијата во Скопје,остај ти муабети се враќал спортот....дрн,дрн....
Си имаат интереси,бизниси во општините некои фирми и фрлаат по некое евро во спортот...засега освен Металург во ракомет...не гледам друг сериозен клуб во било кој спорт во Македонија...
Се е со ограничен рок на траење...
Така да џабе ќе ја тупиме темата...
Секаде е исто,негде е подзамачкана работата...некаде ептен не чини....
Ама врти сучи-целиот спорт ни е ТАПА...
И вака ќе биди се додека не се донеси квалитет закон за спорт,закон во кој јасно ќе се дефинираат сите поволности кои фирмите би ги добиле доколку вложат во спортот....
Се додека е вака БЕЗ-ЗАКОНСКИ функционирањето на спортот,и финансирањето на спортските колективи..ќе ја гледаме оваа слика...
Спорт нема одамна во Македонија,барем едно дорби 10 ина години,......се е ИМПРОВИЗАЦИЈА....:kesa: