Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.655
Поени од реакции
1.272
Đoković je jednu meč loptu spasio rizičnim forhend riternom, kada je pogodio samu liniju. Za razliku od svih ostalih, Federer nije bio impresioniran tim udarcem i nije se složio sa ocenom da je u pitanju samopouzdanje.

"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati... Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate", rekao je Federer.
:P

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Đoković je jednu meč loptu spasio rizičnim forhend riternom, kada je pogodio samu liniju. Za razliku od svih ostalih, Federer nije bio impresioniran tim udarcem i nije se složio sa ocenom da je u pitanju samopouzdanje.

"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati... Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate", rekao je Federer.
Го прочитав целото интервију на Федерер објавено на RTS, заедно со коментарите. Целото интервју е доста корекно, за горнава изјава Србите најдоа влакно во јајцето. А Ѓоковиќ никаде публиката не го сака затоа што е Србин!!! Ни збор за тоа колку е Ѓоковиќ коректен, или за неговите се почести глупирања(Имал смисла за хумор??)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Роже е швајцарец, навикнат е на дисциплина, почит и воздржаност, нешто што пусти Ноле никако да го научи. И токму тоа Роже не може да го поднесе кај Новак, за него претпоставувам дека однесувањето на Новак е простачко. Роже не сака циркус на терен и тоа е сосем нормално, никој не би сакал да гледа како некој му танцува пред очи додека губи во драматичен меч. Ноле постигна многу, и на психолошки план и на кондиционен, да не зборувам за техничкиот дел, меѓутоа она што белиот спорт не може се уште да му го прости е однесувањето.
Роже барем тоа го кажува на глас. Другиве не се осмелуваат за да не бидат сфатени погрешно.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
^ Секој тенисер е прикаска за себе, неможи никој да го забрани тоа што го прави Новак на мечот и после мечот.
Незнам што толку ви боде во очи тој негов карактер, баш се забавува на терен, што ретко некој тоа го прави во клучни моменти, како што беше против Роже во 1/2 финалето пред два дена кога на 40-15 направи одличен ритерн и се смееше на тоа. И самиот не веруваше дека во таа ситуација би играл во финалето.
Неможи сите да се Роже и Надал на терените ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.122
Поени од реакции
46.092
Роже е швајцарец, навикнат е на дисциплина, почит и воздржаност, нешто што пусти Ноле никако да го научи. И токму тоа Роже не може да го поднесе кај Новак, за него претпоставувам дека однесувањето на Новак е простачко. Роже не сака циркус на терен и тоа е сосем нормално, никој не би сакал да гледа како некој му танцува пред очи додека губи во драматичен меч. Ноле постигна многу, и на психолошки план и на кондиционен, да не зборувам за техничкиот дел, меѓутоа она што белиот спорт не може се уште да му го прости е однесувањето.
Роже барем тоа го кажува на глас. Другиве не се осмелуваат за да не бидат сфатени погрешно.
Според муабетов сите тенисери треба да се Роже за да не се простаци ...
Епа не иде, ја не гледам никакво простачко однесување, единственото простачко однесување во Америка го има публиката но и таа не беше доволна за Федерер иако тоа во тенисот е страшен ветер во грб, а Ноле тој проблем го има само зашто е србин, а не зашто се ''oднесувал '' простачки, па види ја Вилијамс вчера, види го Монфилс циркузантот, зашто он на пример не наидува на таков однос од публиката ...

Федерер да е во обратна ситуација може тогаш некои работи ќе му бидат појасни, Ноле е единствениот тенисер на планетата кој има таков прием од публиката во Америка а Се почна кога Родик кажа дека Ноле наводно глумел, демек тоа е причината што Родик е локум за Џокович, па после као демек се заебавал и слично, Ноле едно мочано интервју не можеше да даде по тој меч зашто кажа дека не е фер за Родик на таков начин да манипулира со публиката која му го свртела грбот а со тоа и дупло му ја отежна работата во остатокот од турнирот, тренд кој од тогаш продолжи до ден денешен..

И пак ќе кажам, тоа простачко однесување само вие може да го видите тука на форумов зашто сепак Ноле не е фамилијарниот Роже, ја лично не го гледам, еве денес Рафа прославуваше поени ко лудак, до Кип на Слобода се слушаше, ко Меси у Лига на Шампиони кога даде со Јунајтед се радуваше, никому ништо, секој на свој начин знае да се бодри и тоа е тоа.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Перфекција во движење... Тоа е Новак... Секоја чест момче... ;)

Ко је овај човек што планетом хара, с рекетом у руци рекорде обара.
Ко је овај човек што нам срца следи, када инат тера сам себе победи.
Ко је овај човек што по своме тера, у пензии шаље славног Федерера.
Ко је овај човек што незна за шалу, предавања држи и Рафи Надалу.
Ко је овај човек, знаш га добро свете, због њега сва деца купују рекете.
Ко је овај човек, за милост га моле,
Он за милост незна, то је Џоковиќ Ноле !!! :icon_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=OBlyEnjeePk&feature=share :icon_lol:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Според муабетов сите тенисери треба да се Роже за да не се простаци ...
Епа не иде, ја не гледам никакво простачко однесување, единственото простачко однесување во Америка го има публиката но и таа не беше доволна за Федерер иако тоа во тенисот е страшен ветер во грб, а Ноле тој проблем го има само зашто е србин, а не зашто се ''oднесувал '' простачки, па види ја Вилијамс вчера, види го Монфилс циркузантот, зашто он на пример не наидува на таков однос од публиката ...

Федерер да е во обратна ситуација може тогаш некои работи ќе му бидат појасни, Ноле е единствениот тенисер на планетата кој има таков прием од публиката во Америка а Се почна кога Родик кажа дека Ноле наводно глумел, демек тоа е причината што Родик е локум за Џокович, па после као демек се заебавал и слично, Ноле едно мочано интервју не можеше да даде по тој меч зашто кажа дека не е фер за Родик на таков начин да манипулира со публиката која му го свртела грбот а со тоа и дупло му ја отежна работата во остатокот од турнирот, тренд кој од тогаш продолжи до ден денешен..

И пак ќе кажам, тоа простачко однесување само вие може да го видите тука на форумов зашто сепак Ноле не е фамилијарниот Роже, ја лично не го гледам, еве денес Рафа прославуваше поени ко лудак, до Кип на Слобода се слушаше, ко Меси у Лига на Шампиони кога даде со Јунајтед се радуваше, никому ништо, секој на свој начин знае да се бодри и тоа е тоа.
Кои глупости значи ги изнакажа страшна работа. Дај бидете малку повеќе објективни, не ќе е на одмет. Јас ви зборувам за перспективата на Роже кога станува збор за последниот натпревар. Кога некој би ти играл пред очи зашто те победил, немој да ми кажеш дека не е иритантно. И тоа не е традиционален танц како што го прави тоа Петковиќ, на пример. Надал викал Вамос и тоа се слушало надалеку? И што има врска тоа со однесувањето на Ноле на мечот против Роже? Да има многу циркузанти во белиот спорт, меѓу кои Монфилс и Серена, кои јас лично не можам баш да ги поднесам, зашто со силеџиството уништуваат спортска игра која е синоним за џентлменство.

Новак до пред некое време беше прав циркузант, троа поработи на тој дел и доби честитки од сите страни зашто се подобри на тој план. Меѓутоа, првиот играч на АТП листа не смее да си дозволи да се однесува така спрема ривалот, па особено не кога игра спрема така респектативно име. Вие изгледа сте заборавиле како се однесува Новак кога губи. Серијата на победи му е неверојатна ( и секоја чест за тоа), па изгледа како да се изгубил стариот Новак. Според мене прашање на време е кога ќе почне повторно со тоа однесување, зашто не постои непобедлив човек. Ама отом потом. Патем никој не може да ми докаже дека ваквото однесување може да му се припише на балканскиот менталтитет. Има Балканот и други тенисери што играат по големите турнири ама на никој не му се забележува на односот кон противникот. Во ред, јас сметам дека е многу забавен човек и ме смее со она клиповине на Ју Тјуб, ама тоа е надвор од терен. На теренот циркус не смее да се прави. Додуша мислам дека Ноле е срцка споредено со тоа што би правел Монфилс да е прв на АТП ( среќа мислам дека никогаш нема да биде ).

Мислиш дека е случајно што спортски новинари забележуваат на однесувањето на Ноле? Демек Роже случајно е лут, па префрла вина непотребно. Исто ко да кажеш дека Серена вчера ете не го мислела тоа што го тресна, така и Ноле, е тоа што е, најдобирот тенисер на светот, меѓутоа однесувањето не му прилега на рангот што го има.

Баталете ја публиката на УС опен, и двајцата вчера имаа проблеми со неа. Надал на неколку наврати беше изваден од такт од викањето, а Ноле се деконцентрираше. Инаку не ќе да беше публиката против Новак, зашто е Србин. Белким не трипав, слушав невидено урлање за него, значи не беше оставен сам на себе да се бори и против нивното навивање.

Околу вчерашниот натпревар. Надал на многу наврати се зафркна сам и се врати сам, она што ме радува е што има страшна кондиција и се уште е мотивиран да игра на високо ниво. Честитки за Ноле, нанижа уште еден трофеј.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Баталете ја публиката на УС опен, и двајцата вчера имаа проблеми со неа. Надал на неколку наврати беше изваден од такт од викањето, а Ноле се деконцентрираше. Инаку не ќе да беше публиката против Новак, зашто е Србин. Белким не трипав, слушав невидено урлање за него, значи не беше оставен сам на себе да се бори и против нивното навивање.

Околу вчерашниот натпревар. Надал на многу наврати се зафркна сам и се врати сам, она што ме радува е што има страшна кондиција и се уште е мотивиран да игра на високо ниво. Честитки за Ноле, нанижа уште еден трофеј.
За тоа кога неможеше да го погоди првиот сервис, му аплаудираа. Истото се случуваше и со Федерер во 1/2 финале.
Teбе ова не те иритира?

Пискање невидено, како гренд слем да освоил. Јебига мене ме нервира, ама не сум приговорил. Тој потег повеќе би го иритирал противникот отколку „играењето“ на Новак.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.122
Поени од реакции
46.092
Кои глупости значи ги изнакажа страшна работа

Deal with it, Полесно ќе ти биде, не шири констатации дека некој трет шири глупости кога ова твоево е зашто си ме мајко родила ...

Или дискутирај или фајронт од темава, модераторка си, однесувај се поприсебно.

Тоа е едно, остатокот од постот ти е чиста фрустрација.
Танцот на Ноле доаѓа од претходните мечеви кога за време на паузата еден тип играше во публика па потоа САМАТА ПУБЛИКА кога победи бараше и Ноле тоа да го направи, ај што го направи, потоа го викна типот со него и пак се зезаа пред камера ( ваљда во некоја од просториите на теренот ) ...

Истото беше и со Федерер, кога самата спикерка тоа го побара а Ноле кажа ќе играм ако тоа го направи публиката ( која е разликата помеѓу ова и танцот на Петковиќ ?! ), и види, Рокенрола од Кајгана дојде да ја шири овде етиката во тенисот и кажува дека тоа е погрешно, и тоа го прави на начин овде да не убеди дека во тенисот тоа е генерално прифатливо мислење ... немој Не не радуј.

Федерер ако добро памтиш на времето се упати дрско кон ложата на Ноле и им кажа '' Замолчете '', епа чим таму се испонаша како пичка ( според твојава дефиниција тоа е простачко однесување ), можеш да замислиш како му е на Ноле кога 10 000 луѓе аплаудираат кога ќе поебе прв сервис и кузнае уште што довикуваат а он се спрема да сервира, можеш да замислиш како му е кога 10 000 луѓе евидентно навиваат против него и му даваат ветер у грб на Ноле, ама не, Ноле го кршел тенискиот бонтон иако вакво однесување како што велат и коментаторите НЕМА НА НИТУ ЕДЕН ДРУГ ТЕНИСКИ ТУРНИР ВО СВЕТОТ. Можеме само да претпоставиме, ако на Федекс му сметале неколку луѓе од ложа, како би реагирал ако станува збор за 10 000, милион варијанти ми се вртат во глава ама за разлика од тебе нема да ширам ... претпоставки.

Вчера проблеми имаа и двајцата, не Ноле, не Надал, двајцата, со Федерер еден единствен тенисер ги имаше тие проблеми на теренот ко и секојга година, а тоа е Новак Џокович, единствениот тенисер моментално на планетата кој на тениски турнир има таков третман од публиката, гледам пратиш тенис ама од пуста мука што Ноле едноставно ти е антипатичен не можеш да признаеш колку всушност тоа деструктивно влијае врз еден тенисер па сега доаѓаш на негова тема на форум и тролаш некои неконструктивни постови убедувајќи не дека он е простак ... еден од ретките тенисери кој аплаудира на потег на противник, и еден од ретки кој оваа сезона ги имам приметено дека признаваат дека судија згрешил а он бил тој кој ќарил поен од таа грешка.

Не, он не е простак, едноставно е, он не е Федерер, соочи се со тоа, ко и секој друг тенисер на планетава, зашто според твојата дефиниција и Надал е простак, и Родик е простак, и Монфилс е простак, и Мареј е простак, и Долгопоров е простак, и Цонга е простак ( сите знаеме он како се радува кога ќе победи ) али фактот што тебе само Ноле ти е трн у око доволно говори колку уствари овој тенисер во моментов те фрустира до тој степен да ти овде триповите твои ни ги приложуваш, причините за тоа ти се само тебе познати.

Ова можеш да им го пишуваш на луѓе кои не пратат тенис па може да ти поверуваат, вакви неосновани работи кај луѓе кои Ноле го пратат долго време не поминуваат.
--- надополнето: Sep 13, 2011 12:04 PM ---
Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati... Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate", rekao je Federer.
Недај боже Ноле '' простакот '' вакво нешто да изјави ...
Но сепак, ова го кажал Федерер, што значи, ок е, коректно е, не е фрлање кал врз победата на Ноле и ругање на истата.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Новак - Надал 6:0, дуели во 2011
Индијан Велс, финале - 2:1 во сетови
Мајами, финале - 2:1 -||-
Мадрид, финале - 2:0 -||-
Рим, финале - 2:0 -||-
Вимблдон, финале - 3:1 -||-
УС Опен, финале - 3:1 -||-
Сите освоени турнири на Новак Ѓокович во кариерата
2006 - Мец, Амерсфорт
2007 - Виена, Канада, Есторил, Мајами, Аделаида
2008 - Шангај, Рим, Индијан Велс, Австралија Опен
2009 - Париз, Базел, Пекинг, Белград, Дубаи
2010 - Пекинг, Дубаи
2011 - Австралија Опен, Дубаи, Индијан Велс, Мајами, Белград, Мадрид, Рим, Вимблдон, Монтреал, УС Опен...coming soon Шангај :D

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.655
Поени од реакции
1.272
Каков тенис, страшен тенис !

Oчиве ми испаднаја ноќеска, ама вредеше да се остане до крај.

Сега следи Дејвис куп со Аргентина, па потоа атака на Шангај.

Kajgana Shop

На врв Bottom