Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Изјава на Новак после мечот:
"Ne postoji dobar poraz, ali je dobro to što do početka turnira u Njujorku ima sedam, osam dana. Verujem da ću se oporaviti do početka Ju-Es Opena", rekao je Đoković.
"Možda sam mogao da odigram još nekoliko gemova, ali ne vidim svrhu toga. Danas, u ovoj situaciji, nisam mogao da pobedim igrača kao što je Marej", istakao je on.
"Već neko vreme sam iscrpljen zbog velikog broja mečeva, ali razlog za predaju je bio bol u ramenu. Jednostavno, bio je tako jak da nisam mogao da serviram", zaključio je svetski broj jedan.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Dragi moji prijatelji i fanovi, nažalost danas nisam uspeo da zavrsim meč i zbog toga sam želeo da se svima izvinim sto niste odgledali meč kakav priliči finalu dvojice top igrača. Takođe bih želeo da se zahvalim svima na razumevanju i podršci. Čestitam i Andiju na sjajnoj nedelji i zasluzenoj tituli. Ovih nekoliko dana ću pokusati da oporavim rame i spremim se za US Open. Vidimo se uskoro! Voli vas NOLE ♥

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Нема разочарување, тоа е што е, со глава во ѕид не се удара... Боље нека одмори некое време до УС Опен и нека ја санира повредата која како што читам не е премногу опасна па да си гази и да ја заврши сезоната со освоени Три Грен Слем трофеи :D

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Мареј со титулата, Ѓоковиќ со повреда
68B233745CC3434F933F973EEB041A99[1].jpg
Неверојатната победничка серија на Новак Ѓоковиќ заврши со болна гримаса пред УС Опен. Светскиот рекет број 1 мораше да се повлече во вториот сет во неделното финале на Мастерсот во Синсинати, предавајќи му ја титулата на Британецот Енди Мареј

Ова е првиот лош момент во 57-2 сезоната на Србинот. Тој имаше 16 победи по ред по неговиот единствен пораз оваа сезона во полуфиналето на Ролан Гарос од Рожер Федерер на 3 јуни, а победничката серија очигледно придонесе кон овој пораз. Тој зборуваше дека е изморен по освојувањето на петтата Мастерс титула во Монтреал минатата недела, признавајќи дека рамото го мачи последните 10 дена.
"Не постои добар пораз, тоа е сигурно. Доброто е тоа што има уште недела дена до стартот на УС Опен, и сигурен сум дека ќе бидам подготвен", вели Ѓоковиќ.
Неговата игра се "распадна" против четвртиот носител Мареј, кој го освои првиот сет со 6:4 и водеше со 3:0 во вториот, кога Ѓоковиќ реши дека не може да продолжи, откако доби масажа на рамото. Со слаб сервис, Ѓоковиќ вели дека би се повлекол дури и да паднеше дожд на турнирот.
"Можеби ќе одиграв уште неколку гема, но немаше да има никаква цел. Не можам да победам играч како Мареј со еден удар", додава Ѓоковиќ.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Мислам дека веќе почна да претерува со овие пародиите... o_O Се си има граница, ама.....
Само колку да ти покажам дека тие се големи другари и дека Марија нема ништо против тоа :D

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Novak: Rame je u redu, biću spreman za US Open!

:vozbud:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Во прво коло на US Open 2011, Новак ќе игра против Ирецот Конор Ниланд (199 на АТП листата моментално..) .
Се очекува лесен меч, добиен во три сета, нормално..:cool:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Остај ти во три сета, тоа се подразбира, нека му игра со лева рака да не ја замара десната. :pos:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
6-0/5-1 =предадено од страна на Ниланд.:pipi:
Ноле Екпрес продолжува понатаму.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ноле во второто коло ќе се сретне со подобриот од дуелот Пере Риба (70 на АТП) и Карлос Берлох (74 на АТП)...

Од страна на Ноле се потврдени и турнирите на кој ќе настапува до крајот на годината (не дај Боже само повреди да го стигнат), Пекинг (Кина, 500 АТП поени), Шангај (Кина, 1000 АТП поени), Базел (Швајцарија, 500 АТП поени), Париз (Франција, 1000 АТП поени), на Финалето на Мастерс турнирите во Лондон и за Србија на Дејвис Купот... :D

Во Пекинг брани 500 поени, во Шангај брани 1/2 финале, во Базел финале, во Париз 1/8 финале и во Лондон 1/2 финале, со репрезентацијата на Србија го брани трофејот :D

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Novak Đoković (SRB)- Carlos Berlocq (ARG) во следно 3-то коло утре ( 1 септември )

Kajgana Shop

На врв Bottom