Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
19 август 2011
Мислења
38
Поени од реакции
23
ја како што знам буџет за наредну сезону на КК е 150 000 евра ама постои мн голема шанса да се намали за 30% доколко клубови ги направив АД (акционерски друштва) како што се збори цело време тој ке биде најголем проблем и како што напиша погоре сигурно остануев Микиќ и Луковиќ а Костовски сакаја неќејаја тој му е он има важечки договор још на едну сезону едно некој ако сака да га откупи па тг да си иде,а за Кирил Николовски и Диме Тасовски тој ке бидев први играчи на кои ке ги се понуди соработка сс КК е сг ако они одбиев ке се тражив други како што беше случај лани кд му беше понуден договор на Кирил Николовски да игра за КК Куманово он избра да иде у Фени за овуј сезуну надамо се дека ке успеемо да ги доведемо њима двоица...А според мое мислење мн е веројатно дека ке останев сви срби за тој што наш тренер е и менаџер на Јањушевиќа а Матиќ ке се согласи и на помалу плату само да игра за КК Куманово за тој што и сам е свесан дека прешлу сезону слабо изигра па сг ке сака да се докаже дека може боље :)
Николовски на почетокот на ваа сезона го побараа у Локомотив Кубан ( кај шо се моментално Владо Илиевски и Џеремаја Мејси), али се врати од Русија он затоа шо они купиле некој од НБА па го исполнувале максимумот на странски играчи (6). Оваа година можна е уште поголема офанзива по него така да нека ви се тргне од главата Кирца оти он 90 % а напушта Мак. кошаркарска лига. А за Диме и за него тешко затоа шо како шо прочитав Лирија спрема состав за БИБЛ за одгодина ( 3ти се на табелата така да имат право на настап). Првата петорка веќе потпишала нови договори за одгодина така да и него треба да го заборавите

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
Николовски на почеток на сезона го бараа у Локомотив да ама не спијте на тоа уво дека заради 6 странци не останал туку заради што нема квалитет за таму а тоа што викаш у лирија потпишале сите прва петорка нема везе у август ке се знае све јас правев муабет со луѓе од управа а не со некои уличари па да трескам глупости

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ке се крати буџет за 50% плус. ФК Куманово улаза у 3ту лигу. Наредна утакмица у недељу у 14:30 против Лопате! :vozbud:

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Слушна муабети дека Луковиќ(играч) си отишја. Договор сс њега бија потпишан само на едну полусезону. Демек имало заитересирани екипе од Шпанију да га купив. Незнам, можда само дезинформацие се ширив.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
Сви странци си отдесва завршисва сс тренинзи само домашни играчи останасва до 20ти мај ке тренирав после у јуни-јули ке се знае кој ке дојде кој ке си иде

Член од
21 февруари 2012
Мислења
156
Поени од реакции
40
Ha sakamo jaku kosarku ovuj nedelju ( do 15-ti) ke se znae koj ke ostane koj ne od svi ,....
Nadamo se na sve ubavo bolje da sponzorira grad .... zivelo Kumanovo u srce ga nosimo

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Како и да е, мора овуј сезону да се донесев добри играчи, пошто наредну годину ќе биде много потешко. Нешто се збори дека Работнички и Торус ќе се споив, а и без тој Работнички најави доминацију. МЗТ знаемо добро какв тим е, Фени исто, Торус исто, Лирија незгодна...поконкурентно ќе биде. За Македонску кошарку тој е одлично, али ради бш тој ќе треба КК Куманово сериозно да размисли на амбицие...

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Да не ве чуди ако следеќу сезону смо исти како што бесмо овуј. РК Куманово ќе игра у ЕХФ Куп и могуќе е повише средства да се издвоив за рукомет.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
ја како што заслуша муабети наредну сезону можно е ЛУКОИЛ да е спонзор на КК Куманово ако е стварно тој ке има доста паре да се доведев добри играчи

Член од
21 февруари 2012
Мислења
156
Поени од реакции
40
Hm uz postovanje prema rukomet ali kolko i da se ulozi za 1 2 utakmice (((moe mislenje da ne me svativ pogresno tija sto su zagreani za rukomet))) u evropu da se izigrav
vardar ss jaku ekipu ispopada a nasi sto ke treba da napraviv...
Ali neka ima pare za sport treba si raboti se za prezentiranje na nas grad

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Ако им се даде на рукометари повише, добро. Ја не прату рукомет, али треќо место и излаз у Европу (без разлику на исход од тој) е за респект. Е сга, управа ако управа скрати на КК Куманово паре ок, ама барем нека потражив спонзора кој ќе може да даде добри паре. Сви екипе имасва спонзори, ми не. Ограничуемо си ги можности такој. Или управа нејќе спонзори, или ја како што мислу, успешни приватни фирме по Куманово нејќев да дадев паре. Али ако Лукоил улети, тој ми се свиѓа :)

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Мислу дека наши кумановски бизнисмени нејќесва да дадев спонзорства на клубови.

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
И ја исто! Јебеш га, зашто да даваш на спорт и да уложиш у тој, кд можеш џип да си купиш :D

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Види, спонзорство у кошарку без 20-30 иљаде евра не е спонзорство. На едну руку можеш да ги изброиш кумановски бизнисмени кои су спремни да дадев толко паре.

Kajgana Shop

На врв Bottom