Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
F

FilipMacedon

Гостин
Имамо таленти,надам се дека ке успеев да га вратив стар сјај,сс среќу нека е

К

Кумани Куманово

Гостин
Сите што дојдовте да серете тука за Чкембари,Лозари и други групи си има соодветни теми.Овдека се пишува стриктно за Кумани.За дечкото што вика дека бројката и те како е битна.Битна е ама што ќе тие бројка кога 90% од нив не дошле ради Куманово туку да глумат фраери или пак навиваат за 200 тима или први бегаат кога има инцидент.Од такви повеќе имаш штета отколку корист.А за дечките од Легија можам да кажам само едно браво.За мене они се подобра група од Чкембари зашто си идат за клубот да навиваат , а Чкембари се збират само да лечат комплекс спрема Скопје.Кога доаѓа Вардар цела Битола се Чкембари ,а следна утакмица никаде ги нема истите.Легија барем секоја утакмица се ист број и си идат за љубов што многу поштуем.

Сите ритмови се крадени од јужно американските торцида групи.Само што кај нас мозокот застанал до Белград и сите мислат дека Делије ги измислиле тие песни.Нормално дека на ритамот треба да измислиш добар долг,оригинален текс, а не како Чкембари пеат целосни текстови од Делије.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ако уште еден спомне нешто вон темата а поврзано со навијачки групи, трансови, барјаци , Делије, Гробари , идење до Белград, србомани и бугарофили има да биде бришен и сугериран за бан ...капиш ?

Куманово, Кумани, Кумановки :) , вие другите барем погодете го местото на дискутирање :wink:

рекорд...26 комада одеднаш, ајде идеме сеа од почеток со Куманово ...

К

Кумани Куманово

Гостин
Нови маици Кумани .Сите заинтересирани кумановци нема ме исконтактираат преку приватна:
http://img197.imageshack.us/i/66601024280103051170670.jpg/
http://img91.imageshack.us/i/66601024280143052170670.jpg/

Најверојатно ќе има уште еден тим од Куманово што ќе игра во втора лига КУМАНОВО 2009 така се вика.Пријавен е за втора лига и ќе го води Горан Димитријевиќ т.е. општина.Па така ќе имаме градско дерби.Кумани секако ќе си стојат зад Куманово46 година зашто е целосна иницијатива од аполитични личности и навивачката група Кумани.

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
Кумани разочаравте и вие со овие крадени слики и текстови.. барем вие сте направиле доста оргинални ствари, ај ке видиме како ке се покажете после долго време...

К

Кумани Куманово

Гостин
КК Куманово46 и Куманово 2009 најверојатно ќе се фузираат у еден клуб којшто ќе игра у втора лига.Ставот на Кумани е дека клубот треба да се вика КК Куманово46 и од тоа нема отстапување.Преговорите одат у доста позитивен правец и ќе се знае до крај на неделата.

Кумани разочаравте и вие со овие крадени слики и текстови.. барем вие сте направиле доста оргинални ствари, ај ке видиме како ке се покажете после долго време...
Што е крадено у маицата.Логото си е тоа оригално ,сликата е таа.Ја има како обележје меѓу многу други групи.Единствено малку бојата е утната требало да биде црвена зашто тоа е нашата боја али после 8 години тапа и ова е добро.

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
КК Куманово46 и Куманово 2009 најверојатно ќе се фузираат у еден клуб којшто ќе игра у втора лига.Ставот на Кумани е дека клубот треба да се вика КК Куманово46 и од тоа нема отстапување.Преговорите одат у доста позитивен правец и ќе се знае до крај на неделата.

Што е крадено у маицата.Логото си е тоа оригално ,сликата е таа.Ја има како обележје меѓу многу други групи.Единствено малку бојата е утната требало да биде црвена зашто тоа е нашата боја али после 8 години тапа и ова е добро.
Тоа лого први го избација навивачите на српската репрезентација, вие само сте го измениле малце така да не е оргинално.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Тоа лого први го избација навивачите на српската репрезентација, вие само сте го измениле малце така да не е оргинално.
Знаеш од кога е такво логото?Можеби ние сме го први избациле па србите го зеле од нас.:icon_lol:

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Ke bide podobro so uste edna navijacka grupa.... vie bevte klasa za razlkika od ajduci i feni... najlosoto nesto sto ni se desilo na navivackata scena bea ovie dve grupi... samo nie da opstaneme i ke ima dobri natprevari :P

Немој не ме радуј , затоа што остваривме 100% од гостувањата во текот на цела сезона ? Затоа што добивме благодарница од КК Цедевита и КК Локомотив Москва за атмосверата направена на овие натпревари , кога кај вас на трибина ке престанат да носат дресови и маици од ДЕЛИЈЕ , ГРОБАРИ па што е најлошо носите дресови и од гејците , поточно ПАОК , тогаш зборувај кој се најлошото нешто на сцената , не е само до бројката на групата , туку до свеста на членовите во неа , дај ми една слика , еден доказ дека кај нас на трибина имало реквизит од друга навијачка група и просветли ме ...

А што се однесува до КУМАНИ , не само што се класа за нас , туку и пример за УЛТРА СЦЕНАТА во Македонија , кореографии какви што тие имаат направено за сите други се само научна фантастика ...

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Немој не ме радуј , затоа што остваривме 100% од гостувањата во текот на цела сезона ? Затоа што добивме благодарница од КК Цедевита и КК Локомотив Москва за атмосверата направена на овие натпревари , кога кај вас на трибина ке престанат да носат дресови и маици од ДЕЛИЈЕ , ГРОБАРИ па што е најлошо носите дресови и од гејците , поточно ПАОК , тогаш зборувај кој се најлошото нешто на сцената , не е само до бројката на групата , туку до свеста на членовите во неа , дај ми една слика , еден доказ дека кај нас на трибина имало реквизит од друга навијачка група и просветли ме ...

А што се однесува до КУМАНИ , не само што се класа за нас , туку и пример за УЛТРА СЦЕНАТА во Македонија , кореографии какви што тие имаат направено за сите други се само научна фантастика ...
Сега ги измеша работите до немај каде. Реално не можеш да ги споредиш ФА и Ајдуци. Вие направивте гостовања само во годините кога Струмица имаше пари и тоа беше негде околу две години ако не се лажам. Во споредба со бројка и констатност да не споредувам. За да ти дадам пример со слика треба ти да поставиш, ја сигурно дека нема да се замарам со Ајдуци и да барам слики по интернет за да се најдат грешките на другите навивачки групи. Ако некој поставил тогаш и можам да видам. Колку слики сакаш да ти поставам каде што нема таква работа повеќе кај нас на трибина.

И дај бе доста со тие Кумани кои постоеле 2 години и ги снемало. Што ако имале кореографии и тоа ќе ти повторам во само две сезони. Дали сакате да ве потцетам какви навивачи се Кумани кога станува збор за гостовањето во Аеродром против Балкан Стил. МАЈКА БЕЖАНИЈА !!!

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Затоа што гостувањата ви ги плаќаше ЗЗ . Затоа што изгубивте транс кај нас у сала . Затоа што дојдоа наши 50 дечки (првиот пат) и ви покажаа како се сака клуб . Затоа што во соблекувалните во 1/2 финалето на првенството се дешаваа нерегуларни работи кои на крај завршија на наша штета .

Ти најде да мрсиш за ДС и ГЈ ? Ти кој идеш у Белград , се сликаш покрај графит *Правда за Уроша* и на сите фино ни се фалиш ко да си се сликал покрај Ајфеловата кула ?

Јака свест имате, 15 луѓе ... Никој не рече дека е до бројката, ама ајде ти стани подобар од ФА со твојата група ! Не можеш, нели ? Зашто ? Затоа што немаш бројка !

И дај бе доста со тие Кумани кои постоеле 2 години и ги снемало.
Идат моментално на ракомет , не знам која лига им е екипата .

Дарк, не ја продужувај дискусијата тука него ако имаш нешто да ми кажеш пребаци се на профил или ПП ... чисто да не ја труеме темата ...

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Што споредуваш ти бе море некој си Ајдуци со ФА?
Бројката како наша коа ќе имате ќе те побарам на домашен телефон,не биди смешен за вас сме напред светлосни години ;)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
Што тресе овој горе?
Господ нека му е на помош оделе они на гостовање ххахахахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom