Фан Клуб: Шкендија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Продолжете со дискусија за вашата навивачка група, за транспарентот кога ќе го имате во ваши раце и кога ќе го покажете ќе се продолжи дискусијата вака 5 страни докажување што е и како е не. :)
koj kur si ti mene da mi kazes so da praem ?
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.382
Поени од реакции
28.221
koj kur si ti mene da mi kazes so da praem ?
Кога можеа твојте пријатели да продолжат со нормална дискусија како нормални луѓе можеш и ти. И да јас сум Модератор, така да заборави ги веќе пцуењата на Македонските Фан клубови, ако си дојден за тоа можеш слободно да си најдеш друг форум.
 
Член од
18 мај 2010
Мислења
61
Поени од реакции
4
Moze site ballisti sto sme ovde da ne piseme za transot da ne praeme haos vise.Cekaj ke se najde mnogu brzo transot pa posle ke vidime sto ke praat tija :) Nikoj da ne pisuva okolu transot,Uzivatee SAMPIONI sme neka puknat od inaet site ova go pravaat zaradi toa sto ne go pravase nikoj sto go pravavme nije :)
 

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Една можеби лоша вест е дека на Никитович му заврши договорот и има понуди од странство,најсериозна понуда има од првата Руска лига,така да можно е да ни отиде.
Исто така од Белгија поточно Гент се заинтересирани за Бериша.

Значи сепак најмногу ќе треба да се засилиме во одбраната,па ќе ни треба една класична 9-ка,како и 1-2 докажани крила,бидејќи Буба по европските натпревари ќе си оди.
И на други позиции ќе треба да земеме играчи бидејќи клупата ни е слаба.

Главевски нема да го видиме веќе во Шкендија,а јас баш би сакал Кировски да го земеме.
И младиот Меџит Незири можно е да оди на позајмица или двојна во Руфеја кои ќе играат во втора лига.
 
Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Уште не ми одговоривте за кореографијата?!
 
Член од
18 мај 2010
Мислења
61
Поени од реакции
4
Bijeli zagrizli za Hasanija i Berishu





Ferhat Hasani (na slici) igra na poziciji ofenzivnog veznjaka
koja je Hajduku deficitarna
Nakon što je riješeno pitanje trenera, idući zadatak koji je pred upravom kluba s Poljuda jest slaganje igračkog kadra za narednu sezonu. Na tom procesu se već i radilo, usporedo s razgovorima oko trenera, no sada će se čelnici kluba moći više koncentrirati na taj segment.

Tako će sredinom narednog tjedna u Split stići nogometni menadžer i dugogodišnja Hajdukova veza iz Makedonije Hari Ujkanović koji će s čelnicima “bijelih” razgovarati o dvojici makedonskih igrača 21-gogodišnjem Ferhanu Hasaniju i godinu starijem Sedatu Berishi. Radi se o ponajboljim igračima novog makedonskog prvaka Škendije 79 koja je jučer nakon derbija s Metalurgom u Tetovu burno proslavila naslov prvaka.

Riječ je o dvojici igrača koji su već neko vrijeme pod budnim okom Splićana. Pratio ih je u Makedoniji nedavno i sportski direktor Ivica Kalinić, dok je skaut Vilson Džoni trebao svjedočiti jučerašnjem derbiju, ali je zbog puknuća ahilove tetive morao ostati u Splitu. Hasani je ofenzivni veznjak, ali po potrebi i napadač (zabio 12 pogodaka do zadnjeg kola). Debitirao je za seniorsku reprezentaciju protiv Kine prošle godine, a sada je pozvan za ogled s Islandom. S druge strane Berisha je stoper.

Nije tajna kako su u Hajduku procijenili kako su im najpotrebnija pojačanja na pozicijama kreativnog veznjaka i desnog beka. Nova uprava će inzistirati na mladim igračima koji se mogu etablirati u Hajduku, a u to se makedonski dvojac, koji po dostupnim informacijama ima još po godinu dana ugovora sa Škendijom, dobro uklapa.

- Hasani je klasična desetka, graditelj igre, čudo od igrača, podsjeća me na Baku Sliškovića. Na vratima je reprezentacije. Berisha je vrlo pametan igrač, bolji je nogometaš nego što je primjerice bio Goce Sedloski. Hajduku bi bila velika pogreška ispustiti ih - uvjerava Ujkanović, stalni Hajdukov, nazovimo ga, agent za Makedoniju. O ozbiljnosti kojom se pristupa poslu dovoljno govori da će sa sobom dovesti i predsjednika Škendije 79 Nurimana Shaqirija, kao i svog nasljednika u poslu menadžera Nadija Fetaja, FIFA-inog agenta.


Frane Vulas​

--- надополнето: Jun 1, 2011 6:15 PM ---
Gledajte eden navivac na Hajduk go pravil formaciata na ekipata i go stavil Hasani :)

Komentar od: Cicinho1977 @ 29. svibanj 2011 23:29
......................................pletikosa.............................................

oremuš............križanac............šimunić..................pojaćanje

tomasov.............andrić..............hasani................anas sh....

.......................vukušić.......................lendrić....................
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.621
Поени од реакции
70.288
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom