D_T
Чорбаџи Димко
- Член од
- 8 март 2009
- Мислења
- 2.119
- Поени од реакции
- 1.571
Ама колку и да ни звучи чудно, најверојатно Деко изгледа полека си ја враќа старата формаКако шо се посра Деко,исто ке биди и со Пирло...![]()
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
Ама колку и да ни звучи чудно, најверојатно Деко изгледа полека си ја враќа старата формаКако шо се посра Деко,исто ке биди и со Пирло...![]()
Договори: (до летото *соодветна година*) (плата - околу ... неделно)ako nekoj moze i znae dali ke e ljubezen tuka da postira dogovorite na igracite na celzi do koga se ili koga istekuvaat i normalno kolku plata zema poedinacno sekoj igrac?
fala odnapred.
p.s. i ako ne vi e tesko koj igraci se na loan spisoce )))
Што правите со срединава бе многу јака шала на страна свака част мада незнам колку ви е многу потребен Пирло али нејке да игра во Милан очигледно си сака кај Карло
Квалитетите на Пирло за класичен плејмејкер, длабоко поповлечен, во Челзи ги нема никој. Деко и Оби можат да ја изиграат таа улога, но не со таков успех како Пирло.Абе и јас незнам зашто ке ни е Пирло кога го имаме Лампард,Балак,Деко,Микел,Есиен:uvo:А и плус стар е и не е во форма и + прашање е дали ке се адаптира во челзи:nenene:Јас повеќе би сакал Пато да дојде одколку пирло,ама ке видиме.:baeh:Сега за сега ни тргна сезоната:salut:
Не можеме да знаеме, кога уште не ни дошол, а камоли да заиграл. Макар шо пропуштањето на предсезоната со нов тим е лоша работа, ја видовме на Бербатов во Јунајтед лани.Како шо се посра Деко,исто ке биди и со Пирло...![]()
Советот на пензионерите го префрлуваат своето седиште од Милан во западен Лондон:smir:
Сезоната уште не ни почнала, а предсезоната изигравме неколку пријателски натпревари со противници кои со својата игра не беа ни на половина од нашата.Абе и јас незнам зашто ке ни е Пирло кога го имаме Лампард,Балак,Деко,Микел,Есиен:uvo:А и плус стар е и не е во форма и + прашање е дали ке се адаптира во челзи:nenene:Јас повеќе би сакал Пато да дојде одколку пирло,ама ке видиме.:baeh:Сега за сега ни тргна сезоната:salut:
Дај Боже. Али за 30годишен играч кој што е далеку од добра форма да се дадат 20м, + Пизаро (најдобриот стрелец во Бундес) + Мансиен на позајмица... ?Од каде знаете дека ке биде како Деко,може под водство на Анчелоти ке ви се исплати,не зборете пред време,можно е да ве изненади на убаво со неговата игра![]()
Алекс, Е. Кол, Дрогба имаат уште 1 година така да би требало да се продолжат нивните договори. На Алекс и Кол за 3-4 години, а на Дрогба за 1-2Договори: (до летото *соодветна година*) (плата - околу ... неделно)
Петр Чех - 2013 г.
Рос Трнбул - 2013 г.
Енрике Хиларио - 2011 г.
---------------------------------
Ешли Кол - 2010 г. (80000 фунти)
Џон Тери - 2012 г. (130000 фунти)
Алекс - 2010 г.
Рикардо Карваљо - 2012 г.
Бранислав Ивановиќ - 2011 г.
Мајкл Мансиен - 2010 г.
Жозе Босингва - 2011 г.
Паоло Фереира - 2013 г.
Микаел Есиен - 2013 г.
Френк Лампард - 2013 г. (150000 фунти)
Џо Кол - 2010 г. (90000 фунти)
Џон Оби Микел - 2014 г.
Михаел Балак - 2010 г. (140000 фунти)
Флоран Малуда - 2012 г.
Јури Жирков - 2012 г.
Скот Синклер - 2010 г.
Андерсон Деко - 2010 г.
Жулијано Белети - 2010 г.
Андриј Шевченко - 2010 г. (120000 фунти)
Франко ди Санто - 2012 г.
Дидие Дрогба - 2010 г. (90000 фунти)
Клаудио Пизаро - 2011 г.
Саломон Калу - 2010 г.
Даниел Стуриџ - 2013 г.
Никола Анелка - 2011 г.
За платите овие ги најдов, за другиве тешка работа...
Позајмени:
Слободан Рајковиќ (20г. ; ц. бек) - Твенте - една сезона
Мирослав Сточ (20г. ; крило) - Твенте - една сезона
Рајан Бертранд (19г. ; л.бек) - Ридинг - една сезона
Том Таиво (19г. ; средина) - Карлисли Ј. - пола сезона
Ли Сојер (19г. ; средина) - Саутенд Ј. - пола сезона
Квалитетите на Пирло за класичен плејмејкер, длабоко поповлечен, во Челзи ги нема никој. Деко и Оби можат да ја изиграат таа улога, но не со таков успех како Пирло.
Проблемот е друг, темпото во Премиер е многу пожестоко него шо е навикнат Пирло, плус има 30 години, а треба доправа да се навикнува на таквото нешто. Коа веќе е „печен“ за да се донеси, се надевам дека со ротација со Оби Микел, ќе ја биди работата ко шо треба.
Не можеме да знаеме, кога уште не ни дошол, а камоли да заиграл. Макар шо пропуштањето на предсезоната со нов тим е лоша работа, ја видовме на Бербатов во Јунајтед лани.
odlicna rabota zavrsi mnogu ti blagodaramza trudot.Договори: (до летото *соодветна година*) (плата - околу ... неделно)
Петр Чех - 2013 г.
Рос Трнбул - 2013 г.
Енрике Хиларио - 2011 г.
Ешли Кол - 2010 г. (80000 фунти)
Џон Тери - 2012 г. (130000 фунти)
Алекс - 2010 г.
Рикардо Карваљо - 2012 г.
Бранислав Ивановиќ - 2011 г.
Мајкл Мансиен - 2010 г.
Жозе Босингва - 2011 г.
Паоло Фереира - 2013 г.
Микаел Есиен - 2013 г.
Френк Лампард - 2013 г. (150000 фунти)
Џо Кол - 2010 г. (90000 фунти)
Џон Оби Микел - 2014 г.
Михаел Балак - 2010 г. (140000 фунти)
Флоран Малуда - 2012 г.
Јури Жирков - 2012 г.
Скот Синклер - 2010 г.
Андерсон Деко - 2010 г.
Жулијано Белети - 2010 г.
Андриј Шевченко - 2010 г. (120000 фунти)
Франко ди Санто - 2012 г.
Дидие Дрогба - 2010 г. (90000 фунти)
Клаудио Пизаро - 2011 г.
Саломон Калу - 2010 г.
Даниел Стуриџ - 2013 г.
Никола Анелка - 2011 г.
За платите овие ги најдов, за другиве тешка работа...
Позајмени:
Слободан Рајковиќ (20г. ; ц. бек) - Твенте - една сезона
Мирослав Сточ (20г. ; крило) - Твенте - една сезона
Рајан Бертранд (19г. ; л.бек) - Ридинг - една сезона
Том Таиво (19г. ; средина) - Карлисли Ј. - пола сезона
Ли Сојер (19г. ; средина) - Саутенд Ј. - пола сезона
Квалитетите на Пирло за класичен плејмејкер, длабоко поповлечен, во Челзи ги нема никој. Деко и Оби можат да ја изиграат таа улога, но не со таков успех како Пирло.
Проблемот е друг, темпото во Премиер е многу пожестоко него шо е навикнат Пирло, плус има 30 години, а треба доправа да се навикнува на таквото нешто. Коа веќе е „печен“ за да се донеси, се надевам дека со ротација со Оби Микел, ќе ја биди работата ко шо треба.
Не можеме да знаеме, кога уште не ни дошол, а камоли да заиграл. Макар шо пропуштањето на предсезоната со нов тим е лоша работа, ја видовме на Бербатов во Јунајтед лани.
Еден од првите прекари на Челзи и е The Pensioners. :smir:Советот на пензионерите го префрлуваат своето седиште од Милан во западен Лондон:smir:
Алекс, Е. Кол, Дрогба имаат уште 1 година така да би требало да се продолжат нивните договори. На Алекс и Кол за 3-4 години, а на Дрогба за 1-2
Заборајв за него, зема околу 60000 фунти неделно, потпишано е предминатото лето, или зимата со Аврам да не беше, на пет дополнителни години. Не можев да се изначудам. Кој потпишал, Chelsea Limited, или како и да се вика.ne mi e jasno fereira koj potpisal do 2013 so nego???? i koga e potpisano so nego koga igracov 2-3 sezoni skoro i da go nema vo sostav
Пизаро ај ама Мансиен...Прашање е кога Андреа Пирло ќе го засили Челзи, во замена на Клаудио Пизаро и талентираниот Мансиен.
Види му регистрација на колата:helou::helou:На знам дали Медиасет на Берлускони изведува некои „нарачани марифети“, или само дознаваат од прва рака.....како и да е, од час во час Пирло е се поблиску до Челзи, нешто што требаше да се случи уште во САД според мене.
http://www.sportmediaset.it/mercato/articoli/articolo25508.shtml
Се вели дека од прес-службата на Челзи има само краток одговор: „Ништо не е официјално“, но дека нема ни помислување за негирање; па така, Пирло можно било и утре, т.е. денеска (сабота) да потпиши за Челзи.
Околу 18-20 милиони евра за Милан се спомнува, без други играчи, како и 4-годишен договор за Пирло, вреден 6 милиони евра годишно (115000 евра неделно, или околу 100000 фунти неделно), колку шо земал и во Милан.
![]()
Брајан Мирс, претседателот на Челзи во периодот од 1969 до 1981 година, кога е освоен едниот од двата КПК кои Челзи ги освоил, починал на 78 години, од проблеми со срцето.
За чоеков знам од првото читање на историските податоци за Челзи, ништо појќе.
Нека почива во мир.
Линк :smir:Има некој линк на кој што ке можеме да го гледаме мечот.ОЧЕКУВАМ 5 од 5:baeh::baeh::baeh::baeh:
Мислам дека подобро би било Деко и Лампард да си ги сменат местата... Ако веќе мора да игра Деко.--------------------Petr Cech----------------------
----Ivanovic----Terry-------Carvalho-------Cole----
----------------------Mikel-------------------------
-----Essien------------------------Lampard---------
----------------------Deco-------------------------
-----------Drogba--------------Anelka--------------
Substitutes: Ross Turnbull, Alex, José Bosingwa, Juliano Belletti, Florent Malouda, Yuri Zhirkov, Salomon Kalou, Daniel Sturridge
Ryan Bertrand, нашиот лев бек, стратр за Ридинг.
---------------------------------------------
Кои ротации на срединава, сезонава пред нас ќе биди интересна, се надевам и доста успешна. Тие шо разбирате, гледајте најава на Челзи ТВ на линков погоре од D T. :tv: