132 Милиони фунти вредат овие, мала грешка си напраил.
Тоа е тоа, ама нетренираното око не го приметува ова што ти си го приметил. Браво.
Карик во евра ми е пишан (грешка), другиве не знам, можно е да сум згрешил при односо фунта-евро.
Сепак, крајната цел е друга, да е јасно дека работата е таква шо успех без пари нема, колку и на удар да се само Челзи и Манчестер Сити. Јасно е дека треба совршено испланирано трошење на тие пари (Бербатов менју <-> Кин - лив`пул :jaj:; како и цела трансфер политика на Тотенхем), ама и без нив не бидува.
Мора да те демантирам.....
Прво
Френк не го фака страв од никој, зошто моралот на екипата моментално е на 100-тка
Второ
На него, па и на сите останати фудбалери им е веќе преку к...т од Пародијата со Ливерпул, зошто во последните 4 сезони трипати со нив играме во полуфинале....и мислам дека е повеќе од доволно тоа
Трето
Ако на ова горното се земе во обзир дека играме и 2 пати со нив во ПЛ, и можно е и да се сретнеме барем еднаш во еден од Куповите тоа се 4-5 натпревари во само една сезона..
Четврто и најглавно
Јас тврдам дека со Хидинк може да го поминеме секој тим....ама од Ливерпул сум заситен веќе....
Верувам дека му скурчи и на Лампард од урлањето од Коп на една песна која си ја сметаат за химна од 1960-тите, а всушност е создадена 20-ина години порано за еден мјузикл; како и од нивната среќа во скоро секој дуел против Челзи (освен во минатогодинашното полуфинале, кога буквално посакав Рисе да стани играч на Челзи).
Плус да го искоментирам и составов и сумите...
Chelsea
Petr Cech (£7m)
Jose Bosingwa (£16m)
Alex (£4m)
John Terry (academy)
Ashley Cole (£5m part exchange)
John Mikel Obi (£16m)
Michael Ballack (free)
Frank Lampard (£11m)
Michael Essien (24m)
Didier Drogba (£24m)
Florent Malouda (£15m)
Босингва и Оби Микел се уште во целост ги немаат оправдано парите, ама се на добар пат кон такво нешто. Босингва прва сезона игра, Оби е млад, доправа добива шанса. Малуда нејќам да го спомнам, колку и да трча, џабе е, промашување. Другите СИТЕ ги оправдале парите даени за нив, дури напраеле и појќе од тоа.
Е сега, шо нема никаква титула уште од Јосе Моуринхо, според се досега видено, ми личи дека е резултат на нереалните желби на Абрамович за секси фудбал и резултати, невозможно во ваков состав.