Лукаку според мене сеуште нема доволно искуство за да игра за почетни 11 за Челзи, но не е невозможно и тоа со оглед на импотентноста на Торес, само ќе мора многу повеќе труд да вложи. Но најверојатно Ромелу ќе иде на позајмица, се спомнува Вест Хем, и место него Стариџ ќе биде прекомандуван во шпиц, со тоа што би требало да дојде Хулк и да ротира со Рамирес, кој се покажа како светско крило.
Јас повеќе сум загрижен заради трансферот на Хулк, веќе предолго време се одложи, се ми е страв да не се повтори сагата како со Модриќ па на крај да останеме со еден Мозес/Шурле на крило што искрено се надевам дека нема да се случи. Но од друга страна ми се допаѓа изјавата на Гурлај дека Челзи нема да се впушти во наддавање за трансфер на Хулк со ПСЖ, и тоа ми дава позитивни знаци за управата, изгледа им дошло памет.
Истотака се спомнува дека Наполи сакале да го купат Меирелеш, јас лично сум против ваков трансфер. Подобро да го продадеме Есиен, а Раул да го оставиме уште една сезона, затоа што е одличен тимски играч и во втората полусезона изигра маестрално, посебно во дуелите со Барселона и Бенфика. Кога би дошол еден од Мутињо/Модриќ, најубаво ќе биде да се продаде Есиен, и Раул да остане за ротација.