Фан Клуб: Челзи

В

Вори

Гостин
Има шпекулации дека Бенајун и Калу се пред заминување од Челзи.:cool:
Продажба на Бенајун би било катастрофално решение.Човекот не ни се докажа,цела сезона беше повреден лани.Нека изигра уште една сезона,па нека замине после јеботе.А овој Просеков нека крши главата,може да си го земе и Анелка со него па и Малуда,ако иде веќе тој од Порто,Переира.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Што ќе ние Переира кој имаме 3-4 играча што може да играт на таа позиција ?

В

Вори

Гостин
Ако замине евентуално Малуда тогаш на лева страна ќе го имаме само Мата.
Переира е офанзивец повеќе отколку дефанзивец.Кол и децава Бертанд и Анхолт се леви бекови.Переира е нешто као лево крило.Може да игра и во напад,може да игра и во средина,а може да игра и назад.
Но и јас сум против негов трансфер.
Ќе повторам.Еден плејмејкер и завршуваме за летово.Таман ќе си биде.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Читам шпекулации нешто ван дер вил, колку што ми е мене познато дој игра како десен бек, па побогу што ке ни е тој го имаме оваа сезона по се изгледа босингва прва опција, бане одлично се снаоѓа таму и неспособниот фереира каде што може да крпи во случај на повредени овие дваица, додека плеј ни треба под итно и дај нека ги даваат ако треба и гратис малуда, калу и анелка неможам да ги гледам повеќе како се влечат по теренот...и секако и за нив соодветни замени!!!

K

kalimer0

Гостин
Жирков би можел да го пополни местото на Малуда како лево крило а Мата плејмејкер чисто колку да се проба бидејќи очигледно нема да имаме засилувања до зима.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Жирков би можел да го пополни местото на Малуда како лево крило а Мата плејмејкер чисто колку да се проба бидејќи очигледно нема да имаме засилувања до зима.
Незнам колко си запознаен ама жирков е у Анжи одамна!!!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ван Дер Вил ако дојде најверојатно би играл во средината од десна страна.. Има супер офанзивни карактеристики,ама дефанзивно е послаб од Босингва така да тешко да игра како десен бек..

A

Alexander Nevsky

Гостин
Остај те Ван Дер Вил и Переира.Без плеј како Снајдер или ај Модрич ништо не правиме. И нека ги шутнат Ањелка,Малуда и Калу па нека дојдат првите двајца слободно тогаш.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Против сум да се земи било кој од Переира и Ван дер Вил,освен ако не се шутнат Малуда и Калу/Анелка.

Или поедноставно .... Мордич ин , Калу и Јоси АУТ. Толку сакам.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579

Според SKY SPORTS Арсенал се интересира за Алекс и Бенајун..Првиот мислам ако решиле да го продаваат да не биде во Англија (еве Јуве се интересираат за него),а според мене треба да остане,солиден дефанзивец е.. Бенајун сум да го продадат само ако дојде некој креативен играч како Лука,Снајдер,Хазард итн..Освен Арсенал,за него се интересирале и Ливерпул и Тотенхем (се спомнува како дел од трансферот на Модрич во Челзи и евентуално како дел од трансферот Меирелес во Челзи)..

Пораката на Бенајун на Твитер
„Преговарам со неколку клубови, вести наскоро"
Според ова горенапишаново мислам дека Бенајун си заминува.Ако го пуштаме Бенајун значи дека доаѓа плејмејкер..Сигурен сум дека Боас нема да ризикува како лани да останеме без ниту еден креативен играч во средината (кога игравме со Есиен,Микел и Рамирес) при повреда на Лампард.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
Доведување на плеј треба да ни е на прво место без добар плејмејкер ништо не правиме.
Иначе од ова што се шпекулира за одење на калу, алекс, бенејун според мене само бенејун ке си оди и ке биде вметнат во трансверот на модрич.Алекс не ми се верува дека ке го продадат бидејки ке останеме со двајца во средина и сеа ако едниот се повреди а другиот биде суспендиран ке нема кој да игра.
За калу не знам што да мислам оваа шпекулација од лил дека нудадт 10 м е предобра за да би била вистинска.

В

Вори

Гостин
Дечки едно прашање.Трансфер периодот трае до 31 Август или?Дека нели во Англија се продолжуваше за уште еден ден.

Иначе прочитав дека во Среда на Челзи ТВ цел ден ќе имало вклучувања во живо поврзани со трансферите.Или во превод-купуваме некој тој ден!

A

Auditore

Гостин
Против тоа сум да се доведат Переира и Ван дер Вил ако не се продадат Малуда и Алекс.
Сите вие го отпишавте Ван дер Вил дека Босингва бил добар, но размисливте ли на тоа дека тој ќе си биде пак на таа десна страна само што Бане нема да форсиран како десен бек туку ќе игра централно.
Но како и да е вистинска замена за Алекс немаме така да против сум негово продавање.
Переира ќе биде одлична замена за Малуда, дечкото игра слична позиција како Бејл, може и напред и назад зависно како ќе биде потребно.

Но уште ништо не е завршено, ете ќе има вклучување во живо во среда го читам Давор, а тоа значи дека тој ден можно е да доведеме некој играч ако не и повеќе, нешто се одвива во позадина кое што ние смртниците не го знаеме, така да ќе го чекаме 31 август па ќе си честитаме.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Точно нешто се мати..ама многу тајно! Јас мислам дека е Модрич :D

Kajgana Shop

На врв Bottom