Фан Клуб: Челзи

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не ја гледав утакмицата, овие дегениве од Спорт Клуб не ја даваа, ја даваа свонси, а интернетот деновиве ми е тиња .. Вечер да не знаете на спорт клуб у колку саат ќе ја има реприза да ја гледам цела, пошто сеа ја има на спорт клуб али сакам да ја глеам цела ... А и ова со Дрогба ме плаши да не е сериозно и да не отсуствува многу. Вистински нокаут !
:unsure:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
Не ја гледав утакмицата, овие дегениве од Спорт Клуб не ја даваа, ја даваа свонси, а интернетот деновиве ми е тиња .. Вечер да не знаете на спорт клуб у колку саат ќе ја има реприза да ја гледам цела, пошто сеа ја има на спорт клуб али сакам да ја глеам цела ... А и ова со Дрогба ме плаши да не е сериозно и да не отсуствува многу. Вистински нокаут !
:unsure:
http://www.sportklub.info/pregled-programa.php
еве ти гу програмска шема

В

Вори

Гостин
1.Bi ve zamolil da prestanete da go spomnuvate Modric vo fanklubov,da prestanete da pisuvate za se sto e povrzano so Totenhem,Rednap i Levi.
Kazaa i dvajcata deka hrvatov ostanuva vo Totenhem,taka da nema potreba da ja tupime celo leto za nego.Mi bese golema zelba,odlicen igrac e i seuste go posakuvam vo Celzi no rabotata e zavrsena so nego.Kraj!

2.Vo narednive denovi mora da se najde plej,no so kupuvanjevo na detevo od Meksiko,mislam deka toj ke ni bide plejot kao i toj ke ne oprai.Gola voda.
A koga sme kaj drugite opcii togas od Pjanic nisto,zatoa sto igrase za Lion vo LS.Mutinjo sega koga ke razmislam so ladna glava bi bil super opcija.Mlad,dobar,slicen na Deko.
Treba seriozno da zapneme za nego i da go zavrsime transfer periodov.

3.Mata,El Matador :cool: Deckoto vleze od klupa,napravi nekolku odlicni centarsutevi i pasovi i najbitno od se,postigna gol,sto mene licno mnogu me izraduva.Sekoja cest za deckoto.
Od novajliite isto taka dobar bese i Lukaku,im sozdavase problemi na odbranbenite na Norvic.Ke go bide,siguren sum.
Okolu igrata,ne sum zadovolen iskreno.Prvite tri utakmici od sezonava gi igrame prilicno slabo.I so Murinjo ne igravme tolku ubavo za oko i ubedlivo ama pobeduvavme.Da,ama sakam da ni se podobri igrata.
Uste sme slabi i ranlivi vo nekoi segmenti na igrata.No ete i deneska vo vtoro poluvreme igravme kako sto treba i zatoa pobedivme.
Odbranbenata linija deneska katastrofalna.Na celo so Hilario. Osven Bosingva,ostanatite bea za nikade.
Dobro sto se rabotese za Norvic,da bese nekoja pojjaka i poseriozna ekipa,tie greski skapo ke gi platevme.
No dobro e.Pak zedovme novi 3 boda,pak pobedivme i se dodeka e taka togas ke bide dobro.No ke povtoram deka igrata mora da se podobri.Zosto ako ne,prvo ke padneme kaj Sanderlend,a pokasno kaj Junajted.

4.Se nadevam deka ne e nisto poseriozno so Drogba.Strasno izgledase toa preska sto go vidov na teren.Toj golmanot dusmanski go udri,a ovoj uste poloso padna.
Ima informacii deka go pustile Drogba od bolnica,a vo narednite denovi ke se kazelo dali e seriozna povredata ili ne.

5.Ne sum doma,pa zatoa ne mi zameravajte na latinicava.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Ќе се вратат за со Сандерленд и Чех и Луиз па нема да има проблеми. А за овој Давила уште од пред неколку дена пишуваа дека сме го зеле, ама се збореше дека ќе одел на позајмица. Па ќе видиме што ќе биде со него.
А за Модрич, јас мислам дека уште има шанси. Изјавите на Реднап немаат врска, а Леви не сум видел да има изјава после новите разговори со Модрич. Башка мислам дека и двајцата би го продале ако се понуди поголема сума. Е сега на Хари би му одговарало што побрзо да ги земат парите за да ги потроши на други играчи, а Леви ќе чека последен ден. Ама не се замарам со тоа и јас веќе, што биде нека биде. Мислам дека уште не сме се одкажале од Модрич, а Мутињо е план Б. Мутињо има откупна клазула, па може да се заврши трансферот за еден ден токолку он сака да дојде.

В

Вори

Гостин
Epa aj da cekame za Modric do kraj i posle da ne zaebat i da ostaneme so prazni race.
Zatoa da si go kupime Mutinjo vo narednite denovi i mirna glava.
Majmunite sakaat da izvadat sto poveke pari od nas i igraat tasakot.Zatoa nema ni vo Evropa Liga da igraat.

A ovoj meksikanecov da ne bide ko Fabio Paim.Moze se sekjavate pred nekolku sezoni go zedovme od Sporting i bese najavuvan kako noviot Anderson.Ali ottogas pa se do deneska,ni traga ni glas od nego.
Inace Donev,Cech nema da bide fit za Sanderlend,ama za Mancester se ocekuva da bide na golot.

A

Auditore

Гостин
До пред малку ја гледав снимката од натпреварот и имам неколку забелешки.
Тимот играше добро, но денес направи многу грешки во подавање и одбраната за разлика од минатите утакмици беше многу лоша башка и комуникацијата со Хиларио беше многу слаба па затоа и резултираше со примање на гол.
После дадениот гол се опуштивме премногу, имавме страшен посед на топка и тогаш почнаа грешките, верувам дека ова е нешто може да се поправи, се на се првото полувреме беше добро, не одлично и задоволително али не е ни лошо кога ќе споредиш со претходните мечеви, значи напредок има.
Второто полувреме пак влегуваат помотивирани и пожестоко во стартови акција и имавме далеку подобар перформанс од првото полувреме иако примивме гол по грешка на Хиларио и Бане, но не смееме да замериме, сите сме луѓе сите правиме грешки.
Дрогба не е сериозно повреден но во тек се детални анализи и дефинитивно утре ќе се знае каква е неговата состојба, иако на ТВ нокаутот изгледаше морбидно.
Пофалби за Мата кој после два тренинга се снајде одлично, постигна и гол што многу ќе влијае на него и имаше добри дриблинзи и пасеви, посебно нешто што ме импресионираше беше неговата контрола над топката, нешто како Лампард во најдобрите денови, перефектно, одлично засилување.
Истотака и Лукаку одигра многу добар натпревар, после денешново издание на Лукаку за Челзи сигурен сум дека од него ќе стане многу голем играч и легенда на Челзи, создаваше многу проблеми на одбраната а имаше и добра прегледност на игра и позиционирање.
Босингва игра препороден, уживам да го гледам моментално него, какви само продори има и солиден и во одбрана башка, Боаш ги препороди.
За другите играчи немам што да пишам некои просеци некои под просек, но не им е на сите денот, формата е менлива класа е вечита.
Сакам да потенцирам за Боаш, секоја чест за човекот, прави навистина добри замени и точно знае што му фали на тимот, верувам дека имаме класа тренер кој ќе се докаже само треба да му се даде време и да не му се врши огромен притисок, едина забелешка кон него ми е што навистина треба да сврти внимание на пуштање на некои младинци во натпревари со тимови од ранк на Норвич.
Еве дел од неговата изјава после завршување на мечот:

'I think we looked better overall on our 90-minute performance. We had two good second halves against Stoke and West Brom. We had a good 90-minute performance, not excellent, but a good solid performance.
'In the first half although we had the initiative we had a couple of technical mistakes in the passing and control which didn't give us the fluency we wanted.

Инаку честито нека ни е засливањето Давила, ми се допаѓа тоа што купуваме млади играчи кои допрва треба да ги развиваме, со Боаш верувам во успехот во тоа, човекот има точно поставени цели и амбиции на место.
Се надевам уште да донесат еден плеј и да се испратат на позајмица некои играчи и да се продадат Калу/Анелка.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Epa aj da cekame za Modric do kraj i posle da ne zaebat i da ostaneme so prazni race.
Inace Donev,Cech nema da bide fit za Sanderlend,ama za Mancester se ocekuva da bide na golot.
Не реков да чекаме до крај за Модрич, ама мислам дека уште има некакви шанси за неговиот трансфер. И да, видов за Чех.

Второто полувреме пак влегуваат помотивирани и пожестоко во стартови акција и имавме далеку подобар перформанс од првото полувреме иако примивме гол по грешка на Хиларио и Бане, но не смееме да замериме, сите сме луѓе сите правиме грешки.
Голот беше грешка на Хиларио. Он не требаше да истрча и требаше да види дека Бане ќе стигне до топката. Хиларио имаше и добри моменти. И денес и против ВБА. Негова слабост е тоа што често истрчува по грешка по што прима голови.

A

Auditore

Гостин
Според мене, Давила ќе биде пратен на позајмица во Витесе, и зависно од неговите перформанси таму и од тоа дали ќе добие работна дозвола ќе ја видиме неговата иднина во Челзи, на видеово се покажани неговите најдобри моменти и не изгледа лошо, но имаше вакви многу таленти од кои после ни трага ни глас не се виде ни чу.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Што мислите како ќе игра Боас назад ?
Добрата форма на Босингва создава проблеми(позитивни :D),има повеќе конкуренција сега,тоа е добро.
Бане,Алекс или Луиз?

A

Auditore

Гостин
Што мислите како ќе игра Боас назад ?
Добрата форма на Босингва создава проблеми(позитивни :D),има повеќе конкуренција сега,тоа е добро.
Бане,Алекс или Луиз?
Се работи за тројца одлични фудбалери, да сум на негово место секој натпревар би ги менувал, ем ради фитнес, ем ќе се види кој е најсигурен, тој ќе игра против појаките екипи.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Да најубаво е да ги менува....плус сите ќе имаат добра минутажа, играме на 4 фронта,ФА,Карлинг,ЛШ и ПЛ.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Рускиот Роналдињо :icon_mrgr::icon_mrgr: асистент на првиот гол на Ето во Русија..

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Го гледав сега мечов реприза, го гледав мечов и ... многу подобра игра за разлика од првите два меча. Рутинирано изигравме, второ полувреме бевме подобри од прво, први 20 минути од мечот топка не пипнаа, можеше тука да им се бапне уште едно голче и порано да ја решевме утакмицава. Хиларио ме изненади со одбраните, речиси ни една грешка не направи, освен кога се судирија со Бане, тоа на Бане беше грешка, не се ни сврте назад да погледне што има зад него. Одбраната знаеше да направи понекој кикс, но Хиларио не извади. Средината, од Лампард голот го видов само, друго не покажа ништо специјално, Мата ко за прв меч фантастично, освен голот имаше и многу нафрлања опасни од кои можевме да дадеме гол. Рамирес солиден, Микел солиден .. Лукаку ко за прв меч фантастично.. Дрогба слабо, се надевам што побрзо ќе се опорави од повредата. Малуда за разлика од првите 2 меча, денес изигра нешто подобро, Анелка океј, добро повлече контра и му набази на Рамирес за изнудување на пеналот .. Иначе доста досаден меч, не беше баш нешто многу интересен, како што реков, рутинирано изигравме .. Следен меч со Сандерленд во гости на 10 септември (нареден викенд се играат квалификациски мечеви Европско 2012 .. Колку мразам квалификациски викенди .. )

Kajgana Shop

На врв Bottom