Фан Клуб: Челзи

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Стариџ десно,а и на Анелка предност би му дал...бар покорисен е од цревото Калу.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Си плачиме за 2-јца класа крилни напаѓачи.....
Инаку резултатот од вчера - задоволителен... СЕ друго останато може да се поправа уште.
За наредната со Норич би сакал да го видам во игра Џош барем едно 60-тина минути ако ништо друго, пошто мачно е веќе да се гледа Лампард(во обидите да ја пронајди својата препознатлива форма која по се изгледа е минато), и Ван Арнхолд !!! Ако во ваков натпревар Боаш не согледа шанса за игра на помладите - нека си јади ушите!:)
И да, ќе заборавев.... едвај чекам да му помине казната на Стариџ да не му видам фаца више на Калу !!! Уф... :mad:

G

grande-juve

Гостин
А приметивте ли малку Мурињо во Вила-Боаш, виде дека не оди со 4-3-3, 0-1 губиме, и уште во прво полувреме менува формација во 4-1-2-1-2, го вади Калу, и пресврт. Инаку очигледно е дека слабо играме, нема идеи, посебно кога бевме 4-3-3, ќе дојде топката до бековите или крилата и не знаат што да прават со неа, главно заради тоа што Лампард и Рамирез не се отвораа, не бараат топка. Се надевам ќе биде подобро со Мата и Модрич ако ги земеме, зашто очигледно е дека ни треба свежина, посебно кај крилата.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
А приметивте ли малку Мурињо во Вила-Боаш, виде дека не оди со 4-3-3, 0-1 губиме, и уште во прво полувреме менува формација во 4-1-2-1-2, го вади Калу, и пресврт. Инаку очигледно е дека слабо играме, нема идеи, посебно кога бевме 4-3-3, ќе дојде топката до бековите или крилата и не знаат што да прават со неа, главно заради тоа што Лампард и Рамирез не се отвораа, не бараат топка. Се надевам ќе биде подобро со Мата и Модрич ако ги земеме, зашто очигледно е дека ни треба свежина, посебно кај крилата.
Добро е што уште рано се свести дека без класични крила со формација 4-3-3 ништо не правиме. Болно е да гледаш како напаѓач игра принудно на позиција крило, и да чекаш да има свој ден Малуда.... Јас мислам дека од наредниот натпревар ќе ја промени формацијата во 4-1-2-1-2 или пак 4-2-2-2. Оваа 4-3-3 мора да стане минато во ситуацијата каква што сме сеа - нормално, ако не се промени нешто до крајот на преодниот рок.

Инаку...

Бразилскиот дефанзивец од Челзи, Алекс ја откри својата желба да игра за Јувентус. Во телефонско интервју за телевизиската мрежа Скај Спортс Алекс признава: „Се надевам дека ќе играм заедно со Кјелини, потоа Буфон кој е неверојатен голман и е многу тешко да му се даде гол. Веќе ги распрашував моите сонародници, Диего и Амаури, а тие ми кажаа убави работи за амбиентот во Торино“, продолжи Бразилецот.
„Јас сум согласен да чекам и до крајот на трансфер периодот, но сѐ зависи од Јувентус. Ако достават понуда нема да биде тешко да се договорат со Челзи“ рече Алекс, но истовремено предупреди дека обидот за заем не би бил добар потег. 29 годишниот Алекс Родриго Дијаз Да Коста дојде во челзи во 2007-ма година и има договор кој го врзува за Стемфорд Бриџ до летото 2013-та.

:cautious:

В

Вори

Гостин
Единствен тренер е Боас кој покажува некакви емоции на натпреварите кои ги игра Челзи.Кој се радува за даден гол и бурно реагира при секоја шанса.
Добро и Мурињо беше до некаде таков ама ми се свиѓа тоа што Боас полека го засакува клубот.За разлика од Анчелоти на пример и кога ќе дадевме гол и кога ќе примевме гол имаше иста фаца:

Иначе трансферот на Мата бил во завршна фаза.Видов една статија дека Мата ќе носел број 10.Автоматски тоа значи дека Бенајун си заминува и според некоја моја теорија израелецов си заминува во Тотенхем,а Модриќ иде кај нас и така го завршуваме летниов траснфер период.
Само се плашам да не го земеме само Мата,а да останеме без асолен плеј.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

:D

Hilario: B
It is never easy to fill in for Cech, but Hilario did a great job. He was confident grabbing balls out of the air and had a great save from a shot in the box. The team is lucky to have such a dependable back up.

Bosingwa: B-
His poor pass to Alex led to the early goal for West Brom. He still seemed to struggle getting forward and gave the ball away too many times on poor passes. His assist on the second goal was one of the best moves of the game and saved him from being a goat.

Alex: D:Alex struggled from the moment he gave up that early goal. Minutes later he held Long on side, which should have been West Brom's second. It was very uncharacteristic of his play, but he clearly was not on the top of his game.

Terry: C+:Was oddly absent in this game. Did not have much influence anywhere on the field and perhaps could have been at fault for the near second goal. Didn't really do anything wrong, but as a captain you have to show more on the field.

Cole: B-:Played much better in this game than last week, but was still not at his best. Had the first decent chance on goal with a long-shot, but still struggled to get forward effectively.

Mikel: C:Did not have a great influence in the action, but also did not have any major blunders. With the situation at home involving his father, it is safe to say his mind may have been elsewhere.

Ramires: B+:Again his industry was the most exciting thing in blue today. He was all over the field making tackles and winning 50/50 balls. his tackle in the midfield led to Anelka's goal. He is quickly establishing himself as the most reliable and consistent player on the team.

Lampard: B:Started slow, but eventually became a threat in the offense. He helped create Anelka's goal and when Drogba was introduced he looked much more comfortable. Hopefully he has finally found his legs in the Villa-Boas system.

Anelka: A:Surprisingly got the start on the wing and played like he deserved it. Even though he was out wide, he consistently cut inside and created opportunities. For a while he was the only player making any threat offensively. His goal may have been a bit lucky, but as a forward it is better to be lucky than good at times.

Kalou: F:He looked completely lost on the field. Made non-consequential runs, turned over the ball, and was arguing with teammates. Villa-Boas took him out in the 35th minute. The move was harsh, but necessary as nothing was happening with him on the field.

Torres: C-:looked strong on the ball again, but still nothing to show for it. He was always out of sync with his teammates and contradicted the flow of play. Villa-Boas is getting nothing out of him and will have to begin to seriously asses what role Torres will play in the future.

Subs
Malouda (35th min. for Kalou): B:Did not do much, but was more influential than Kalou. His goal was an easy tap in, but his run to the far post is exactly what Villa-Boas wants out of his wingers. Should be starting from now own.

Drogba (60th min. for Torres): B-:His touch was oddly off today and failed to control the ball a few times. His grade is mostly due to the fact that his introduction seemed to improve the play of everyone around him. At some point he will be starting or he should look for another team.

Ivanovic (66th min. for Alex): B:Another player who in hindsight should have started. It is impossible to say if he would have played a clean 90 minutes, but the 25 he did were excellent. He made made some good tackles and cleared the ball from danger as West Brom pushed forward.Villa-Boas must find a way to work him into the starting line up for the future.

В

Вори

Гостин
Ајде сакате да ве израдувам нешто?Ама да частите прво :cool:

Хуан Мата и официјално е играч на Челзи.На страната од Валенсија имаше објавено али сега изгледа е паднат серверот и не може да ја отвори.А на нашата страна ќе биде најверојатно објавено утре.
Нека е со среќа луѓе,ова ми ја разубави вечерта!

Останува уште Модриќ и има да кршиме муцки.

A

Auditore

Гостин
0:38 е моментот.
--- надополнето: Aug 21, 2011 6:45 PM ---
Ајде сакате да ве израдувам нешто?Ама да частите прво :cool:

Хуан Мата и официјално е играч на Челзи.На страната од Валенсија имаше објавено али сега изгледа е паднат серверот и не може да ја отвори.А на нашата страна ќе биде најверојатно објавено утре.
Нека е со среќа луѓе,ова ми ја разубави вечерта!

Останува уште Модриќ и има да кршиме муцки.
Сигурен ли си?
Ако е точно, те частам пиво кога ќе дојдеш во Куманово, озбилно :))

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
И ОД МЕНЕ ИМАШ 1 ПИВО..ајмоооооооооо само да е точно :vozbud:

В

Вори

Гостин
Точно е 100 посто.Само не отвора страната сега,има некаков проблем.
Не ќе ве лажам јас,немајте гајле.
Кога ви викав јас да чекате и дека летото сега за нас почнува вие бевте песимисти.
Кога ќе го видите и хрватот среда/четврток во Челзи ќе се зачудите.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
море гајба пиво има да ти купиме само ако е точно :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom