Само какате по Торес, тој направи многу повеќе во овие 2 меча отколку било кој друг од играчите, заедно со Босингва би рекол.
Инаку како стојат работиве, ако Рајковиќ добие работна дозвола Алекс си оди, 100% сигурно, доколку не добие Алекс останува, но сепак мислам дека ќе добие Рајковиќ дозвола, и ми се свиѓа потегов затоа што 29 годишен менуваме со 22 годишен, и тоа солиден дефанзивец.
Не знам зошто но Боаш е опседнат со Калу и секоја утакмица го пушта да игра први 11, е тоа највеќе не ми се допаѓа кај него, но да се надеваме дека ќе се поправи.
За крила, ако дојде Мата би играл на местото на Малуда, и на лево крило би биле Малуда/Мата, солидно.
Десно го оставам изборот на Боаш кој за таа страна ќе има слатки маки бидејќи на располагање ги има Стариџ, Лукаку, Анелка, Калу..Според мене Стариџ е најдобар избор пред сите, за Лукаку не знам колку би била добра таа позиција бидејќи е играч ко Торес/Дрогба, другиве двајца несакам ни да ги спомнам.
Одбраната е топ, до сега никогаш не сум видел посилна одбрана од моменталнава на Челзи, секоја позиција е топ закрпена.
Истотака и голманската е сигурна со Чех и Хиларио, додека Тејлор и Трнбул треба да се продадат дефинитивно, Блекмен ми изгледа како интересна опција пред двајцава.
И тоа е тоа, со доаѓање на Мата и Модриќ ќе имаме одличен тим, плус на зима Пиажон и се ќе биде топ, значи на зима плус очекувајте продажба на играчи на големо(Тејлор,Трнбал,Анелка,Калу), кои ќе бидат заменети следната сезона со Савиљ, Лалкович, Куртоис и остала багра желна за докажување во која имам огромна доверба.