Фан Клуб: Челзи

Член од
14 август 2022
Мислења
1.453
Поени од реакции
1.788
Браво :aplauz:

Почнаа катастрофално ама покажаа карактер и муда.

Замерки само Нето беше дупе. Санчо искина(y)
Како бе Санчо искинал????
Нели Рашфорд и Гарначо се посветини играчишта он само Ред Алерт играше?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.990
Поени од реакции
13.180
Како бе Санчо искинал????
Нели Рашфорд и Гарначо се посветини играчишта он само Ред Алерт играше?
Тури им карот на Јунајтед. Небитни се за нашава приказна.

Член од
17 јуни 2022
Мислења
132
Поени од реакции
454
Топ утакмица, да не се избламираше Кукуреља уште подобро би било, ма да и вака е слатко. :ајнапиво:

И покрај лошата партија на Џексон кој ја имаше една од полошите утакмици сезонава, ние бевме ефикасни. Нето направи глуп жолт и ќе ја пропушти следната со Брентфорд, ако би играл вака против Брентфорд како против Тотенхем и не е некоја штета за тимот, премногу себично и други неколку лоши потези. Одбраната карактеристично, кој и да игра во последната линија секогаш иста приказна, климаво и многу несигурно, и шлаг на тортата тука е Санчез за кој и пишав пред недела дена, една утакмица ќе вади се и сешто а веќе во следната ќе има шизофрени симптоми.

Санчо класа, Енцо класа, Каиседо класа, за Палмер секој збор е сувишен, штета само што кај третиот гол нема да му се рачуна како асистенција, се поигра со половина тим на Тотенхем како деца да беа. Ми се допаѓа каков фудбал играме, убаво е на око а уште побитно е тоа што тој стил ни носи и победи. Очигледно е дека Мареска знае што прави и што сака.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.453
Поени од реакции
1.788
Многу јако, Тејлор суди.
Му реков пенал да досуди, а он два.:LOL:

Тотенхем ни се омилен противник од кога пратам фудбал ги рендаме, чат пат и они ќе убодат нешто, дефинитивно тим со кој би играле секое коло.
Добро бе биваше ли Астана и гостување у Кина на минус 25 да се падне од сите екипи во ЛК????:boksix: Знам дека голем дел од првотимците нема да се прва постава но и самото патување е мачно, а сега свежината ќе биде пресудна во овој згуснат дел од сезоната.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.051
Поени од реакции
1.998
Ми се направи кеф, каква гнаса од публика.

Добра утакмица, добро кажа Мареска пред некое време не сме повеќе Палмер Фк, еве нема да му е денот на Нето но за разлика например од Стерлинг, Зијах и компанија он цело време го трчаше бекот на Тотенхем и пробуваше и одбраната на Тотенхем беше на готовност.
Лево Санчо партал направи, Енцо исто супер партија, после паузата на која не играше сега е друг играч.

Што е Палмер офанзивно тоа е Каиседо дефанзивно за Челзи.

Замерки ми се опремата на Кукуреља мораше да се процени на време дали е за влажни услови или не некогаш тоа може да не кошта во битни утакмици, како и да е човекот дава се од себе и нема потреба од замерки.

Бадијашил десен штопер више не има голема паника кога треба со лева да додаде на десен бек.

А Санчез ми скина од животот со тие негови ретардирани пасови.

Лавија глуп ран жолт затоа и излезе и паметен потег од Мареска, цела утакмица беше отворена бркотница.

Македон не е толку хендикеп не играње на Нето Санчо, Мадуеке и Палмер се опции.
Било кој да игра ќе надокнади.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.296
Поени од реакции
5.395
Ми се направи кеф, каква гнаса од публика.

Добра утакмица, добро кажа Мареска пред некое време не сме повеќе Палмер Фк, еве нема да му е денот на Нето но за разлика например од Стерлинг, Зијах и компанија он цело време го трчаше бекот на Тотенхем и пробуваше и одбраната на Тотенхем беше на готовност.
Лево Санчо партал направи, Енцо исто супер партија, после паузата на која не играше сега е друг играч.

Што е Палмер офанзивно тоа е Каиседо дефанзивно за Челзи.

Замерки ми се опремата на Кукуреља мораше да се процени на време дали е за влажни услови или не некогаш тоа може да не кошта во битни утакмици, како и да е човекот дава се од себе и нема потреба од замерки.

Бадијашил десен штопер више не има голема паника кога треба со лева да додаде на десен бек.

А Санчез ми скина од животот со тие негови ретардирани пасови.

Лавија глуп ран жолт затоа и излезе и паметен потег од Мареска, цела утакмица беше отворена бркотница.

Македон не е толку хендикеп не играње на Нето Санчо, Мадуеке и Палмер се опции.
Било кој да игра ќе надокнади.

За Лавиа , Мареска кажа дека со осетил болка некоја не сакал да рискира.
Ова со публиката премногу фама се крева , фрлаа листови од кореографија не дека ќе повредат некого со тоа. Подобро на градско дерби да има некој жар него досадно да нема галама барем за мене.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.742
Поени од реакции
52.694
Лавиа доби лакт во глава пред полувреме, изгледа поради потрес да го извадија затоа што четири пати правеше измени Мареска вчера.

Последно уредено:
Член од
26 август 2008
Мислења
739
Поени од реакции
537
Топ утакмица, да не се избламираше Кукуреља уште подобро би било, ма да и вака е слатко. :ајнапиво:

И покрај лошата партија на Џексон кој ја имаше една од полошите утакмици сезонава, ние бевме ефикасни. Нето направи глуп жолт и ќе ја пропушти следната со Брентфорд, ако би играл вака против Брентфорд како против Тотенхем и не е некоја штета за тимот, премногу себично и други неколку лоши потези. Одбраната карактеристично, кој и да игра во последната линија секогаш иста приказна, климаво и многу несигурно, и шлаг на тортата тука е Санчез за кој и пишав пред недела дена, една утакмица ќе вади се и сешто а веќе во следната ќе има шизофрени симптоми.

Санчо класа, Енцо класа, Каиседо класа, за Палмер секој збор е сувишен, штета само што кај третиот гол нема да му се рачуна како асистенција, се поигра со половина тим на Тотенхем како деца да беа. Ми се допаѓа каков фудбал играме, убаво е на око а уште побитно е тоа што тој стил ни носи и победи. Очигледно е дека Мареска знае што прави и што сака.
Не сакам да пишам за добрите работи, се надевам ќе остане така.

Сум разочаран од одбраната, посебно од Колвил што требаше да биде реген на Тери.

Никогаш нема да е.

Колвил е Алекс или во најдобро сценарио Кејхил.

Му треба некој до него што ќе го води. Не е лидер а и немаме таков во одбрана. Нападот да, средината да, но одбраната ни е некако бета.

Лидер нема, Џејмс е повреден цело време, Колвил секогаш беше или со Данк или со Ван Хеке пред него (или до него).

Фофана исто, или Сојунчу, Вестегард или Еванс беа пред него.

Бадиашил и Дисаси не ги ни ставам во лидери, тоа некое друго лето.

Санчез е со пола хемисфера и 2/3 стратосфера, џабе со него на гол.

Така да ако сакаат нешто повеќе, мора голман или лидер штопер зимово, а и шпиц што е шпиц (иако масакар прават во нападот, можеби и не треба).

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
411
Ептен е очигледно дека ни фали квалитетен голман и 1 централен дефанзивен. Останатото е добро.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.453
Поени од реакции
1.788
Chelsea could take 11 academy stars on the 7,000-mile round trip to Kazakhstan as they prepare to face Astana in temperatures of -21C.

Those are Murray-Campbell, Kaiden Wilson, Tyrique George, Kiano Dyer, Harrison McMahon, Samuel Rak-Sakyi, Ato Ampah, Max Merrick, Josh Acheampong, Shumaira Mheuka and Richard Olise.
(TheSunFootball)

Награда е ова за децава или повеќе личи на казна? :D

Се надевам Мудрик и Мадуеке ќе стартаат на минус 20, ако некој треба да се казни тоа се они двајца.

Член од
26 август 2008
Мислења
739
Поени од реакции
537
Ептен е очигледно дека ни фали квалитетен голман и 1 централен дефанзивен. Останатото е добро.
Гиу, Ван дер Вен, Конса, Бастони, Шлотербек, Кубарси, еден од овие ми се по-реални како опции. Oк Бастони можеби не толку реална опција, ама сепак може. Сите други може да се соберат со добра понуда.
Автоматски споено мислење:

Гиу, Ван дер Вен, Конса, Бастони, Шлотербек, Кубарси, еден од овие ми се по-реални како опции. Oк Бастони можеби не толку реална опција, ама сепак може. Сите други може да се соберат со добра понуда.

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
411
Автоматски споено мислење:

Реално ни еден од овие не е на нивото на Ван Дајк, Рубен Диас итн. Таков профил ни треба.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.051
Поени од реакции
1.998
Овој стил што го игра Челзи со Мареска е доста захтевно за играчите што играат одбрана.
До сега за мене Фофана и Колвил имаат преодна оценка но се без искуство.
За да се уигра одбрана и да се види дали функционира треба да има стандардна 4 која игра барем една сезона заедно.
Па да се види дали има напредок или не.
За штопери исто треба познавање и партнерство. Фофана и Колвил имаат играно релативно малку.

За голман јас би му дал шанса константно на Јоргенсен па да видиме дали треба нов голман или не.
По ова што покажа до сега ми изгледа многу подобар од Санчез и сигурен и пак ќе кажам стилот што го наметнува Мареска е доста тежок за голман и одбрана, нема простор за грешка.

Не ги жалете децава не летаат со ефтина економска класа.

Kajgana Shop

На врв Bottom