Фан Клуб: Челзи

Член од
14 април 2012
Мислења
32.882
Поени од реакции
67.483
@Saka Zulu Не ти ја разбирам поентата што ме тагна, на секој пораз ли ќе го правиш тоа?
Вчера Челзи успеја да створи 5 прилики за гол исто колку јунајтед горе доле.
Горе доле, ова ни приближно не е точно. Да ги искористеа своите шанси и двете екипи, мечов ке завршеше 5-2.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.083
Поени од реакции
2.026
Горе доле, ова ни приближно не е точно. Да ги искористеа своите шанси и двете екипи, мечов ке завршеше 5-2.
Броја имаше статива пред крајот, Џексон имаше ситуација на корна од 2 метри кога го префрли голот, Џексон ситуација 1 на 1 со онана, Мудрик исто добра прилика кога шутираше покрај голот, Онана остана укопан.
Корнерот на Џексон и статива на Броја ги спонувам бидејќи од слични ситуации Халанд постигна 20 голови лани.
Да не збориме за аматерски додавања на Џексон и Мудрик за полуконтрите, обично додавање да погодеа тоа ќе беа добри прилики за Челзи.

Али секако не ми е поента да се убедувам со фан на Јунајтед за тоа каков натпревар беше.
Со Тухел Челзи го надигра тотално Јунајтед со пресинг посед и шанси ама натпреварот заврши 0-0 но вие броевте шанси, ништо друго.
Само немам желба да се расправам по други теми и да добивам без врска банови како некои други наши членови.
Пробувам да си водам дискусија само з@
Челзи ако е воопшто можно.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
14 април 2012
Мислења
32.882
Поени од реакции
67.483
Броја имаше статива пред крајот, Џексон имаше ситуација на корна од 2 метри кога го префрли голот, Џексон ситуација 1 на 1 со онана, Мудрик исто добра прилика кога шутираше покрај голот, Онана остана укопан.
Корнерот на Џексон и статива на Броја ги спонувам бидејќи од слични ситуации Халанд постигна 20 голови лани.
Да не збориме за аматерски додавања на Џексон и Мудрик за полуконтрите, обично додавање да погодеа тоа ќе беа добри прилики за Челзи.

Али секако не ми е поента да се убедувам со фан на Јунајтед за тоа каков натпревар беше.
Со Тухел Челзи го надигра тотално Јунајтед со пресинг посед и шанси ама натпреварот заврши 0-0 но вие броевте шанси, ништо друго.
Само немам желба да се расправам по други теми и да добивам без врска банови како некои други наши членови.
Пробувам да си водам дискусија само з@
Челзи ако е воопшто можно.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Не се убедуваме, дискутираме за меч кој е поврзан со Челси. Има еден параметар што мери очекувани голови од дадени шанси. Иако мислењето ми беше пишано од око за мечот вчера, и тие викаат дека xG за Јунајтед е 4.11, за Челси 1.43. Тоа значи дека Челси и Јунајтед ни приближно не направиле исто шанси за гол.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Preku takvoto vise so povredite na James. I taka sezonava e u k... otidena, neka sednat da analiziraat shto e so nego,kako moze da se rehabilitira i slicno.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.449
За жал мислам дека со Џејмс толку е.

Престаклен играч.
Автоматски споено мислење:

За критика е Покетино малце и тимот.

Ај што изгледаме како мид тејблд денеска и очаен фудбал против физички супериорен Евертон.

Туку како од сите во одбрана баш лабилниот Куркуреља го маркира Траковски на корнер? При тоа овој зел го тегне, влече.

Инаку фудбалов и енергијава. Лош вајб. Со бод треба да се задоволни.
Автоматски споено мислење:

Мое мислење е ќе преживее Поч до на лето и ќе го отпуштат јенките.
И ќе отидат нашиве по Чаби Алонсо.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ок, нема Европа ни следна сезона (освен ако не освоиме Карабао/ФА) сепак.

То е, фановиве не знам до кога ќе го трпат ова, Челзи во постоењето на Премиер Лигата не бил вака лош.

Дури и да сврзат пар победи, разликата меѓу Челзи и топ 7 екипите е толку голема со поени, што за Челзи да игра макар и Конференциска лига, треба неколку работи да се покопат, што нема теоретска шанса да се случи.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.449
Полека изгледа дека и Поч се губи.

Тешка клетва има фрлено Абрамович.
На хебрејски.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.624
Поени од реакции
2.014
Напредокот пуриТ сезонава, може да се примети и од вселената.

Член од
26 август 2008
Мислења
748
Поени од реакции
543
Како бе вака сите изненадени од резултатите?
Како да не знаеме дека 5 играчи останаа од времето на Тухел?
Напаѓач немаме, Нкунку што требаше да е главен играч го нема, 2риот главен играч е по нежен дури и од Робен, средината ни е 250м преплатени играчи што не се комплементарни еден на еден. И сега горе доле резултати. Епа тоа е, тоа и се очекуваше.
Се надевавме на подобро, ама ова е реалноста.
Па моментално ние сме како Арсенал пред неколку години, или кога прво почнаа со Артета, ама може и полоши да сме.
Е сега, Арсенал имаа визија и не се откажаа после тие неколку катастрофа периоди па гледајте каде се сега.
И кај нас Американците имаат визија и се надевам дека ќе си ја истераат до крај. Покетино секако е одличен тренер, еден од најдобрите тренери што беше реално слободен и сега ако се смени ќе си имаме луп на секои 1-2 години со истите резултати и ќе останеме на ~10то место тим.

Ај ќе дојде сега Зидан, ќе свитка џам и пак за 1 година нов тренер. Не оди така работата, ние бевме единствен тим што имаше корист од такво работење ама тоа време замина.

Мора да се остави Покетино оваа година да заврши и да видиме наредната како ќе иде барем до полусезона.

Член од
9 декември 2010
Мислења
607
Поени од реакции
345

My boy lost his mind :D :D :D

Biggest paycheck stealer get rid of this shiit asap

Okolu sredinata, mi izgleda kako ovie da go pustaat niz voda luzerov so 26% winrate, and i fk like that, od momentov koga Enzo mu kazuvase da ja smeni taktikata i formacijata, uste od startot na sezonata se gleda deka Enzo dont give a fk about this loser, mislev deka do sea ke mu ja vracea boziknata cestitka, ali mu se glea vo suratot deka e pecen fk loser.

Okolu luzerov na klupata, Brentford promasena formacija i taktika, ona sto delvase sosema dobro duri i odlicno protiv Arsenal, so 4-3-3 i visokiot presing so celosnoto maskiranje na ghostot, sledniot natprevar menja 4-2-3-1 so galager i kajsedo sredina, koj bi trebalo da e creatorot ovde i da ja iznese topkata?

Krilo iskusno, zimovo i eden soliden napagjac, prodavanje na ruskata balerina i onoj potencijalniot osvojuvac na zlatna topka.... 1 godina 2 ebani gola i 2-3 assistencii 100 milioni evra nitu se nudi nitu igra nitu se vraka vo odbrana eban ghost igrac pomalku na terenot.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.458
Све стручњаци на форум, а најблиско до фудбал биле у публику на маалски турнир :) :rolleyes: .

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.083
Поени од реакции
2.026
Мора да се реши прашањето со бекови, за жал ништо од Џејмс и Чивел како стојат работите.
Во модерниов фудбал битна алка е да имаш добри бекови.
Кукуреља десно е премногу лимитиран, Колвил исто е спор за бек нема пробивност, мака беше да се гледа вчера нивното мачење да креираат нешто.
Во најдобар случај Густо десно и Кукуреља лево не е квалитет за добар пласман, како бек ап се добри прв тим не.

Напаѓач исто мора да се земе, Броја вчера успеја секоја акција да ја успори, Џексон и неговите промашувања носат преголема штета за жал.

Околу позитивни работи ми се допаѓа како игра Бадиашил, смирен на топка, добро чита игра.
Мудрик имаше солидна партија.
И конечно ќе го видиме Србинов на голот.

Член од
17 јуни 2022
Мислења
140
Поени од реакции
466
Полека малку другари, не е Покетино крив што Чилвел и Џејмс не можат да останат 2 недели здрави, што Мудрик има 1 добро нафрлување по утакмица, што средината не знае да ли сме во напад или одбрана, што Броја не може да прими пас цела утакмица, што на Џексон му требаат по 10 шанси за еден гол, што идиотиве направија 3 црвени до декември ( во претходните 2 сезони имаа напревно волку, како сега за 4 месеци ) и плус ако го рачунаме Џексон со жолтите картони што му следуваше забрана тоа се 4.

Челзи моментално има повредни 12 играчи од кои 4(5) се сигурни првотимци ( Нкунку, Чивел, Рис, Фофана и во прашање ситуацијата и улогата на Чуквуемека кој коначно фати солидна форма ) и не го рачунам Санчез како најнов додаток на листата, и сите останати би имале голема улога во ротацијата.

Факт е дека американциве го водат клубот повеќе како бизнис. бизнис отколку како тим и од чиста пасија спрема фудбалот, но не можеме да кажеме дека свесно го водат клубот во пропаст. Верувам дека барем 95% од оние падобрански купувања ќе се исплатат на финансиски план ( претежно мислам на трансферите на младите јужно американци), еден да искочи класа би било одлично, што за продажба што да се носители на тимот. Двајца да искочат би било веќе фаќање на лото. Отсекогаш јужните американци ми биле фасцинанти како играчи, што заради талентот, што заради нивниот темпарамент итн. Ме радува што се стремиме кон ваков тип на играчи, ми скурчи веќе од инфлуенсери, фешн блогери, лајф коучови во обид итн. итн. Ова го зборам за целиот фудбалски свет каде ваквиот тип на играчи ги има се повеќе и повеќе не само за Челзи.

И не заборавајте дека се уште се гради тимот и не можете да очекувате во 5 месеци да имаме структура како Сити и останата компанија што се градени со години, а пола од нашиот тим за прв пат се видеа во живо пред тие 5 месеци.

KTBFFH

Kajgana Shop

На врв Bottom