Фан Клуб: Хајдук Сплит

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20

ЦИБАЛИЈА - ХАЈДУК 0-0 :smir:

Многу тежок натпревар за Хајдук кој речиси цел натпревар играше со играч помалку по исклучувањето на Скоко во 22 минута по една речиси банална грешка која искусниот капитен не смееше да си ја дозволи . После црвениот картон Цибалија секако ја имаше иницијативата на теренот и создаде неколку полушанси кој завршија безопасно по голот на Субашиќ . Во 83 минута од натпреварот Ибричиќ ја имаше шансата на мечот , Оремуш одзеде една скоро загубена топка нафрли во 16-тникот , Ибричиќ натрча непречен од никој во пад со глава ја зафати топката но немаше доволно јачина овој удар па така до крајот се остана со почетниот резултат 0-0 .

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Торцидашите што се вракале од Винковци со комбиња , према Далмација и Сплит , нокта во недела према понеделник , спасиле неколку луге кои доживеале сообракајна несрека и ги префрлиле до најблиската болница , уште еднаш се покажа големото срце на навивачите , додека другите само гледале , членовите на торцида имале храброст и се симнале во каналот т.е. провалијата каде што колата излетала , и го извлекле возачот од колата , со што благодарение на нив поминал со полесни повреди , секоја чест , ТОРЦИДА 1950 !

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/72037/Default.aspx

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Торцидашите што се вракале од Винковци со комбиња , према Далмација и Сплит , нокта во недела према понеделник , спасиле неколку луге кои доживеале сообракајна несрека и ги префрлиле до најблиската болница , уште еднаш се покажа големото срце на навивачите , додека другите само гледале , членовите на торцида имале храброст и се симнале во каналот т.е. провалијата каде што колата излетала , и го извлекле возачот од колата , со што благодарение на нив поминал со полесни повреди , секоја чест , ТОРЦИДА 1950 !

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/72037/Default.aspx
Секоја чест за момците за ова што го направиле , докажале дека не треба да се сметаат за секакви туку дека и тие се луѓе од крв и месо . БРАВО :helou: . Инаку се изнасмеав во текстов на Слободна Далмација кога пишува дека ''ГОЛФ 2 се превртел'' и во заградата што пишува ''а која друга кола може да се вози кај нашиот сосед'' мислејќи на Босна :pos2::pos2::pos2: .

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
ИСТРА 1961 - ХАЈДУК 0-1:vozbud::vozbud::vozbud:

Што да се каже друго освен нови 3 бода за Сплитските Били . Овој пат Кантрида беше среќна за Билите после оној деби пораз на Реја против Ријека .Добро е што се фати победничка серија бидејќи играчите беа под голем притисок за слабите резултати на почетокот на првенството . Ваквите победи против мали но сепак непредвидливи екипи се голем поттик и самодоверба за следните посилни искушенија во првенството . Иницијативата во текот на целиот меч ја имал Хајдук но сепак имале милост и резултатот останал 0-1 . Голот е дело на младиот Хајдуков напаѓач , Анте Вукушиќ со прекрасен полуволеј го лобуваше голманот на Истра . Овој меч се играше без Јосип Скоко кој доби црвен картон на мечот со Цибалија минатиот викенд . Сепак Хајдук со оваа победа се искачи 2 места на табелата и сега е 7 на табелата со 2 бода помалце од Осијек и 3 од 4 пласираниот Шибеник . Реја ги среди момциве убаво , нека продолжи само така резултатите си доаѓаат на свое место, 5 утакмици Хајдук е без примен гол :helou: .

За Хајдук настапија
Субашиќ , Панџа (Тичиновиќ) , Вејиќ , Малоча , Буљат , Чернат , Стриниќ , Шериќ , Ибричиќ (Чоп) , Вукушиќ (Љубичиќ) , Анас Шарбини

Анте Вукушиќ (лево) :helou:

ГОЛОТ ЗА ХАЈДУК !!!

ИЗЈАВА ПО НАПТРЕВАРОТ !!!

СЛИКИ ОД НАТПРЕВАРОТ

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Се извадивте некако.Истра не е јака екипа,ние 7-1 ја растуривме.Сепак победа си е победа,и 1-0 и 7-1 3 бода носат.:helou:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Се извадивте некако.Истра не е јака екипа,ние 7-1 ја растуривме.Сепак победа си е победа,и 1-0 и 7-1 3 бода носат.:helou:
Ako изгубиле една утакмица 7-1 не значи дека секоја треба да ја губат . Како што кажа победа си е победа , 3 бода у џеб назад за Сплит :helou: .

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ako изгубиле една утакмица 7-1 не значи дека секоја треба да ја губат . Како што кажа победа си е победа , 3 бода у џеб назад за Сплит :helou: .
Не ми беше тоа зборот.Играта на Хајдук во натпреварот беше слаба.Можеше многу лесно 1-1 да биде.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Управата Хајдук после поразот од 1-0 од Шибеник реши да ги казни фудбалерите со 1 месечна плата и со одземање на службените автомобили.Сега ради тоа играчите најверојатно ќе стапат во штрајк.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Дури им аплаудираа на гостите кога дадоа гол,а си ќутеа и ги исвиркува играчите на Хајдук кога Хајдук даваше голови.Хајдук е во многу зае**** ситуација,поготово сега кога не им треба пред дерибото со Динамо :):helou:
Иаку навивам за Динамо се надевам дека и Хајдук ќе се врати на старите патеки,да има нови поинтересни дерби натпревари,да има борба за титула,конкуренција.....

Торцида ќе го бојкотира дербито со Динамо викендов:tapp:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
:nenene: Нема да биде исто дербито:uvo:

Недолично од навивачите.
Извини вака друже,зашто недолично од навивачите кажи ми ???

За навивачите секоја чест за овој гест,пошо секаде одат со клубот,дома се најголема бројка што може да се види во овие простори,а во гости кога одат се исто како дома да се,го бодрат Хајдук со срце,а овие гомна од управа им вракаат така,го брукаат името и реномето на клубот,што е недозволиво за Торцида,ако се знае колку го сакаат клубот.

M

Mario Gómez

Гостин
Не ја знам филозофијата од вас ултрашите, според мене на навивачите ништо не треба да ги спречи да го бодрат клубот, а ако им смета управата со бојкот нема ништо да решат.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Не ја знам филозофијата од вас ултрашите, според мене на навивачите ништо не треба да ги спречи да го бодрат клубот, а ако им смета управата со бојкот нема ништо да решат.
Вака сега...Хајдук веке долго време се мачи со таа скапана и неспособна управа,и долго време беа стрпливи со истата.Навивачите имаа стрплење цело време,Хајдук беше победуван од некој непознати екипи,секаде го јадеше немиен,а навивачите сепак останаа да го бодрат...но на секое стрплење има крај,па така и на ова !!!

А дали ке има само бојкот,или уште нешто друго,да го почекаме дербито,па ке видиме ;):)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
946
Поени од реакции
21
Реја: ,,Против Динама исклучиво нападачки!''

Bit će Splićani bez kartoniranih Anasa Sharbinija i Ive Smoje, ozlijeđenih Tonija Peze, Gorana Rubila i Ante Aračića, a pod upitnikom je još Anthony Šerić.

- Mario Maloča i Hrvoje Vejić su se oporavili, vidjet ćemo tek nakon posljednjeg treninga može li igrati i Šerić. U derbiju će moći zaigrati samo oni koji su spremni dati svoj maksimum – kazao je danas u Postirama Hajdukov trener Edoardo Reja, kojemu će ovo biti prvi veliki hrvatski derbi.

- Gledao sam baš danas derbi s Poljuda kada je Hajduk u svibnju slavio u Kupu s 3:0. Bilo je do pola sata prije kraja 0:0, a tada su u furioznoj završnici postignuta sva tri gola. Hajduk je tada napravio čudo, bez obzira na ishod penala, no ovaj put ipak takva atmosfera neće nažalost biti na stadionu... Ipak, sigurno je da ćemo protiv Dinama igrati isključivo ofenzivno, napadački! – poručio je Reja koji u kadru neće imati mlađeg Sharbinija.

- Vidjet ćemo još tko će ga zamijeniti.

Dinamo je oslabljen neigranjem Marija Mandžukića...
- To je dobro za nas, jer radi se o kvalitetnom igraču. Međutim, onaj tko ga zamijeni također će biti vrlo kvalitetan i posebno motiviran.

Hajdukovci će poslijepodne trenirati u Postirama, sutra ujutro planiran je povratak u Split. Početak derbija je u 18 sati.

Дербито на Хрватска започнува од 18 часот и ќе може да се следи на хрт 1 тв.Штета што не отидов.

Коментар на Јосип Скоко во пресрет на дербито

http://www.hajduk.hr/?otvori=video&video=126

Ова е постаро ама може не сте знаеле..Од 1 месецов на гостувањето у Осјек

U Šibeniku Torcida napala Kohortu, Funcuti neutralni
Sedmero navijača zavšilo je na hitnom kirurškom prijamu Opće bolnice Šibenik, a 44 ih je privedeno u Policijsku postaju Šibenik nakon tučnjave koja je izbila u središtu Šibenika. Picerija 'Forum', u kojoj su sjedili pripadnici Kohorte, potpunosti je demolirana. Prema neslužbenim informacijama, dva sata prije nogometne utakmice Šibenik - Osijek, Kohortu su napali navijači Hajduka. Navodno su Torcidaši iz Splita i Šibenika pripremali napad kako bi se osvetili što su im navijači Osijeka tjedan ranije za utakmice Hajduka i Osijeka ukrali transparente iz autobusa.

пс.ако го најдам клипот од фрката ќе го ставам

- Svaguša na mukama: ,,Doveo sam im Reju i Sharbinije, a oni me vrijeđaju!''

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=13575

Kajgana Shop

На врв Bottom