Фан Клуб: Фиорентина

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Sto e be ova.301 koeficient???Pa imame podobar tim od Udineze i Lazio, a i tuka sme so Roma nekade ako ne i podobri(na hartija) gluposti
биди малку реален и ти .. ниту на хартија ви е подобар, ниту на терен .. добри играчи земавте, но јас мислам дека онаа година кога дојде Џилардињо, Варгас и уште незнам кој, кога потрошвте 50мил за трансфери ви беше подобар транссфер пазарот отколку оваа, незнам зошто овој го правите најдобар во последните години кога мене лично тогаш ми изгледаше дека потрошивте повеќе, оваа година колку потрошивте на трансфери ??

Искрено со овие играчи можете да дојдете до некое си 4-то место, за 3-то место и ЛШ шансите ви се минимални, земи го и фактот дека премногу нови играчи во прва постава треба добро да се воиграат ..
што се однесува за Рома, јас оваа година ќе бидам задоволен да завршиме барем место кое води во ЛШ

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
биди малку реален и ти .. ниту на хартија ви е подобар, ниту на терен .. добри играчи земавте, но јас мислам дека онаа година кога дојде Џилардињо, Варгас и уште незнам кој, кога потрошвте 50мил за трансфери ви беше подобар транссфер пазарот отколку оваа, незнам зошто овој го правите најдобар во последните години кога мене лично тогаш ми изгледаше дека потрошивте повеќе, оваа година колку потрошивте на трансфери ??

Искрено со овие играчи можете да дојдете до некое си 4-то место, за 3-то место и ЛШ шансите ви се минимални, земи го и фактот дека премногу нови играчи во прва постава треба добро да се воиграат ..
што се однесува за Рома, јас оваа година ќе бидам задоволен да завршиме барем место кое води во ЛШ
A kakva vrska ima toa kolku sme potrosile na transferi, toa sto ne sme potrosile mn a sme zemale kvalitetni igraci uste poveke kazuva kolku ni bil kvaliteten transfer pazarot, toa sto ne sme potrosile 50 mil, a sme potrosile 20 mil, i sme zemale kvalitetni igraci samo potrvrduva dobar transfer market. Pokraj toa ima uste 10 dena ke vidime sto ke potrosime. Fiorentina izigra mn dobro potpisuvajki igrac kako Aquilani za 7 mil, kupi dvajca igraci od vilareal, B. Valero i G. Rodrigez, reprezentativci za 8 mil, isto taka od Sporting, reprezentativec na chile Mati Fernandez za 3 mil, da ne gi redam sega site, a vo meguvreme od fiorentina si zaminaa mn igraci skoro cela prva postava, u sustina zatoa e interesen za nas pazarov, prodadovme igraci za koi mislevme deka nema sansi da si zaminat Gamberini i Behrami, si zamina montolivo, ova e nova fiorenitna.
Lesno im e na mancester ili na real da pravat dobri transfer pazari so brdo pari, fiorenitna toa go napravi so ograniceni sredstva.

Fiorentina

Chilean midfielder David Pizarro on a free transfer from Roma;

Midfielder Alberto Aquilani from Liverpool undisclosed fee;

Argentinean defender Gonzalo Rodriguez from Villarreal for a fee of 1.5m;

Spanish midfielder Borja Valero from Villarreal for a fee of 7m;

Goalkeeper Emiliano Viviano on loan from Palermo;

Midfielder Francesco Della Rocca on loan from Palermo;

Chilean midfielder Matias Fernandez from Sporting for a fee of 3.2m;

Colombian midfielder Juan Cuadrado on loan from Udinese;

Goalkeeper Cristiano Lupatelli on a free transfer from Genoa;

Argentinean defender Facundo Roncaglia on a free transfer from Boca Juniors;

Dutch forward Mounir El Hamdaoui from Ajax for a fee of 0.8m;

Defender Mattia Cassani (permanent signing) from Palermo for a fee of 3.5m;

Egyptian defender Ahmed Hegazy from Ismaily for a fee of 1.5m.

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28

prijatel jas bi bil prezadovolen ako sme 4 to mesto...imas castenje od mene ako ti se tocni prognozive :vozbud: :cuc:....
inace toa sto vikas deka koga sme potrosile 50 milioni bil podobar transfer se lazes..toa nema vrska..sposobnosta na sportskite direktori tuka si igra uloga pred se...najlesno e da se rasfrlas so pari, no celta e da pravis dobra trgovija...pozz

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Taa godina dojde Melo,Gilardino,Vargas i Jovetic od koi ovoj posledniov ne bese dokazan no nadezen.Dojde i De Silvestre koj i ne se bas bas dokaza.Vargas bese zver kako i Melo, a Gilardino si ostana onakov ko sto si bese.Tocno deka bese dobar transfer period ama pak so mnogu poveke pari nego ovaa god.Ima umetnost i vo ova od ovaa god.Da ne potrosis mnogu, a da doneses kvalitetno.A kako ke se uigraat toa doprva ke vidime....

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Кладилниците низ европа го објавија коефициентот за Бербатов во Фиорентина = 2.0
Зенит - 8.0
Милан и Галатасарај 10.0
КПР - 11
Тотенхем - 17
Њест хем 26.0

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Во завршни преговори сте со Манчестер и Бербатов. Ако успеете да го донесете, еве ми нов тим за симпатишање наредна сезона од Серие А ;)

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Во завршни преговори сте со Манчестер и Бербатов. Ако успеете да го донесете, еве ми нов тим за симпатишање наредна сезона од Серие А ;)
Да од Фиорентина му е понуден договор на 2 години, но за да дојде треба и Манчестер да ја намали сумата која ја бара за него од 5 на 3 милиони, додека за Лисандро Лопез била испратена понуда од околу 10 милиони. Има шанси и двајцата играчи да потпишат..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
3 милиони за најдобриот стрелец во Премиер Лигата од пред една сезона? Тешко, и Фиорентина го знае тоа и мислам дека ќе се договорат за 5.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
3 милиони за најдобриот стрелец во Премиер Лигата од пред една сезона? Тешко, и Фиорентина го знае тоа и мислам дека ќе се договорат за 5.
да на еден бугарски портал пишеше дека имало преговори.. и се натегале околу цената.. манчестер барале прво 8 па спуштиле на 5 а од фиорентина давале само 3.. ако успеат да издејстѕвуват таква цена.. Свака Част!

Плус има предност целиот трансфер да успее зашто желбата на Бербатов била да продолжи во виола.. дури имал и приватен муабет со Саф.

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
i lisandro e zverce, berba malku e flegma, no ke bide top :D
borielo e daska :pos:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Pasarela e vo Firenza i pregovara so Fiorentina okolu transfer na Cirigliano od River.Deckoto e nov Maskerano,igra pred odbrana vo sredinata.Zver e mislam deka ke go donesat.Odlicen poteg bi bilo taman edna godina adaptacija i posle da go zameni Pizzaro.Ima 21 god.Ova ni treba

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
odbiena e prvata ponuda na fiorentina do manchester za berbatov od 4 milioni.. englezite sakat 6..

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Да од Фиорентина му е понуден договор на 2 години, но за да дојде треба и Манчестер да ја намали сумата која ја бара за него од 5 на 3 милиони, додека за Лисандро Лопез била испратена понуда од околу 10 милиони. Има шанси и двајцата играчи да потпишат..
не верувам дека ќе дојдат и двајцата , мада во овој трансфер период се е возможно !!! :vozbud:
инаку мислам дека пратиле вчера понуда колку шо читав, 7 мил. и 1,5 за плата мислам сосема доволна понуда е :)
а и Лисандро дал зелено светло дека би ни се придружил, кај нас :icon_lol: така да лудница ќе биде овие 5-6 дена (y)
--- надополнето: 23 август 2012 во 15:45 ---
а имало и понуда(прв пат читам) за Нене од ПСЖ, али на врвот се берба и лисандро, нене би бил алтернатива заедно со бориело(боље да не го ни спомнувам) оскар кардозо, нелсон оливеира. нолито и најтешко би било враќањето на Освалдо. ајде да видиме шо ќе бидне ;)
--- надополнето: 23 август 2012 во 15:47 ---
Официјално: Черчи се договорил со Торино ! со среќа нека му е...:свиркам:

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
za cerci navistina nemase mesto vo ovaa fiorentina.Mu posakuvam mnogu sreka i da ne ne natera da zalime sto go prodadovme :)
Sto se odnesuva do moznosta da dojde eden od berbatov i lisandro lopez mislam deka e mnogu tesko ostvarlivo no od druga strana ne e i nevozmozno...firenza ke gori dokolku dojde eden od ovie dvajca golemi igraci. Toa garant....Teska euforija ke bide definitivno...Ostanaa uste nedela dena pa da vidime sto ke se konkretizira od se ova..

Kajgana Shop

На врв Bottom