Фан Клуб: Фиорентина

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
oficijalno Jovetic vo Man. city...ti blagodarime za se sto napravi za Viola!!!
ajde sega so tie pari Verratti ili Nainggolan plus eden golman......:sneaky:
сега мислам се е спремно за ибрахимович подобар е од верати и ниголанхан

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
според неколкуте изјави овие денови мислам дека монтела повеќе го преферира љајич отколку иличич, па и да дојде иличич ќе биде резерва.
љајич му е веќе како разработен систем и повеќе мислам дека сака да игра со него во напад заедно со гомез и роси.
пак ќе инсистира на 3-5-2 или 3-4-3, со борха-пизаро-аква-јоаким, иако јас повеќе би сакал наместото на аква некој друг, можеби квадрадо и јоаким заедно да играат.
квадрадо ќе има различна улога, повеќе ќе има дефанзивни задачи и поради брзината да развива контри, ќе мора повеќе да игра со борха и пизаро, иако ќе играме со посед на топка па тоа отпаѓа па може да биде и резерва. тоа може да биде ризично баш интересно да видиме како ќе се развива средниот ред пошто со новите доаѓања некако се руши концепцијата. аквилани не ми се допаѓа мене многу, не ми е конзистентен, но секако си има моменти. проблем ќе биде тоа што сите ќе сакаат да играат, бидејќи сите се репрезентативци, ќе сакаат да се наметна за светско.

јоветич некако не ми делува среќно на сликата со дресот на сити, почит за дела вале што не го продадоа на јувентус, ми се испуни желбата да се купи гомез а јоветич да не се продаде на конкурентот.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Аквилани е еден од играчите у Серија А што според таа позиција има дадено највеќе голови. 7 оваа сезона, така да мислам дека треба да е во први 11. Респект и од мене за АДВ што успеа за 30 милиони да го продаде Јове на тим надвор од Италија. Него со среќа нека му е и нека напредува уште повеќе.

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
i mene ne mi se bendisuva mnogu aquilani iako dade 7 golovi ...mislam deka na negovata pozicija moze da bide korisen i ilicic,sekako tuka e i cuadrado koj bi dobil i defanzivni zadaci i bi igral povnatre...iskreno aquilani e dobar samo za prva rezerva(so seta pocit)
--- надополнето: 20 јули 2013 во 13:27 ---
tuku ke zaboravev...sto ke pravime so ovie mladive igraci kako Vecino,Wolski,Bakic,Yakovenko(go gledav na prvata prijatelska , bese soliden) ?...
Veke sme golema ekipa i nemislam deka ke dobijat sansa od montella ovaa sezona...
Zamislete samo deka ovaa sezona duri i Mati Fernandez ke bide teska rezerva,a toa dovolno zboruva kolku sme trgnale napred.

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Wolski i Bakic odlicno se pokazuvaat na podgotovkite, bas gi gledav, imaat opasni dodavanja, odlicna preglednost na igrata, mozebi nema da bidatat starteri ama sekako ke dobijat sansa da pokazat sto znaat, jas iskreno se nadevam deka ke uspeeme da go potpiseme Verratti deckoto e zver, a i so ogled na toa deka Pizaro najverojatno ke si odi, ako ne ovaa narednata sigurno, maliov ke ni bide i poveke od dostojna zamena za nego, a kako alternativi se spomnuvaat Niangolan i De Rosi, da vidime sto ke se sluci

Aquilani e dobar igrac, samo sto za nego mislam deka problemot e psihicki, mn se maci so povredi i mislam deka mu e strav da igra malku pojako, inaku ima kvalitet, ama mn e mek mislam deka e beter od Montolivo vo toj pogled, mn se plasi, nema drskost vo igrata a za pozicijata sto ja igra pa toa nekako najpotrebno e, nekad i sam da trgne da sutne.

A dobra ni e ekipata ke imame i kvalitetni zameni, ke bide na maki Montela, kako so koj sostav da pocne, ama mislam deka i so formacijata, steta ke bide da sedi nekoj na klupa.

Ke bide jaka sezonava vo italija, i konkuirentive se pojacaa, Juventus i Napoli ne stedat pari, Inter ako go sitnat na toj Indoneziecot i tuka mozeme da ocekuvame jaka ekipa, Milan standard so sudii pak ke bidat jaki.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Официјално и Наполи се откажаа од Цезар... тоа е добро а еве сега прочитав сме биле заинтересирани и за Роландо(од Порто) а неговата цена е 6 мил.
Добро би било да се појчаме со него, цезар и некој везњак како Верати или Де роси(мада ова е премногу дури и за фан како мене)
А Љајич се повеќе и повеќе ме убедува дека ќе ни биде прва виолина во тимот иако дојде Гомез и веќе опоравениот Роси...
А интересно од Бакич сум презадоволен, искрено малиот неверојатно ме изненади многу добар е :) за Волфски немав сумја дека се работи супер талент го имав следено претходно а еве сега се докажува полека...
Монтела оваа сезона е на тешки маки за првиот состав, а тоа радува бидејки освен Гомез, Борха и Гонзало никој друг не е сигурен за прв состав :icon_mrgr:
--- надополнето: 21 јули 2013 во 18:40 ---
http://it.violachannel.tv/dettaglio-news/items/highlights-fiorentina---trentino-team.html#ooid=RpaXZnZDqbYDkjDkW3uULYWTVejJsjFe

Еве ако некој ги нема гледано головите со Трентино :pipi:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Јосип Иличиќ официјално наш. 9 милиони + бонуси за Палермо. Дела Вале го соопшти неговото доаѓање и напомена дека овде не е крајот на нови изненадувања во врска со играчи. Следна цел е да се појача средниот ред ;) Верати можеби

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
edno golemo dobredojde za Josip Ilicic!!! ocekuvam da go istisne od prviot tim na Aquilani...i sekako ocekuvam golovi od nego, mnogu nepredvidliv igrac e i so sigurnost zasiluvanje za nas...na red e zamena za Pizzaro so sto sredniot red ke bide kompleten...
ke ostanat uste golmanskata pozicija i Rolando od Porto za odbranata so sto ke se kompletira ekipata...edno e jasno deka zamena za Gomez nema da se kupuva...;)

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ако си оди Ел Хамдуи, може да земат овие некој напаѓач од типот на Козак, Теру...или некој анонимец со потенцијал (карикирам со имињава). За средина покрај Верати, сега прочитав и за Бенега од Валенсија, кој е одамна миленик на Масиа, уште кога работел у Валенсија. Ќе видиме што ќе биде. На крај ќе остане одбраната и голманската позиција

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Баш денеска па јас прочитав дека АДВ изјави дека ПСЖ не го продава Верати, а искрено им се допаѓал...
Средниот ред еден квалитетен играч и не мора да е Верати еве Банега или Гаргањо добро би дошле... ама мене ме загрижува барем низ медиумите голманската позиција, а Цезар е достапен за ефтини пари... и Роландо и може да се натпреваруваме и со најголемите :vozbud:

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Баш денеска па јас прочитав дека АДВ изјави дека ПСЖ не го продава Верати, а искрено им се допаѓал...
Средниот ред еден квалитетен играч и не мора да е Верати еве Банега или Гаргањо добро би дошле... ама мене ме загрижува барем низ медиумите голманската позиција, а Цезар е достапен за ефтини пари... и Роландо и може да се натпреваруваме и со најголемите :vozbud:
rolando е дрво не го гледаше у наполи некоји утакмици кога играше

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Абе ти све знаеш како тоа? Паметњакович некој си а?

Kajgana Shop

На врв Bottom