Фан Клуб: Фиорентина

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
БРАВО за Дела Вале,им ги затна муцките на сите шо јадеа :гомце: демек Виола нема паре,нема муда за ваков играч,мора прво да продава итн ... (y)
Гомез,Роси и Квардадо-какво само трио у напад ќе биде ова:vozbud:
Лјаич и Јо-Јо заедно со рамадани у курац нека идат сеа,чим Марио е наш за овие ама баш ич не ме интересира кај ќе кршат глаа
криво би ми било за Савиќ (ако му текне да го изманипулира и него) со сезонава шо ја изигра :cuc::cuc::cuc:

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
site sme iznenadeni i vo euforija posle ovaa transfer BOMBA....sekoja cest za familija DELLA VALLE!!! GOMEZ e vistinski ubiec pred protivnickiot gol i tokmu ona sto ni trebase..ah kako sega da go gledam Pasqual kako go gagja u celo na gomez , a ovoj ja trese mrezata na protivnikot :vozbud:
mislam deka ova ke bide transfer na godinata vo serija A , osven ako Napoli ne dovede nekoj zver kako Martinez od porto....GRANDE VIOLA!!!:sneaky:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
башка не случајно пред 2 сезони во Вест Хем беше играч на сезоната во ПРЕМИЕР ЛИГА !!! Сега тоа признание го доби Герет Бејл(чисто информативно)
Скот Паркер никогаш не освоил PFA награда.Оваа година беше Бејл,лани РВП,пред 2 сезона повторно Бејл. ;)

Иначе честитки за Гомез,со среќа во наредната сезона (y)

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
bitno e sega da go zadrzime LJAJIC i da zememe nekoj dobar desen bek i sme konkurentni za liga sampioni ,ako ne poveke...pozz

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Да Љајич да остане, да земеме десен бек, напаѓач (може Гомис од Лион ) и да земеме еден у средина јак играч, па нека се бори за место у први 11 со Пизаро ( ако овој остане ). Можно е и еден централен бек да земе Праде !!!

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Скот Паркер никогаш не освоил PFA награда.Оваа година беше Бејл,лани РВП,пред 2 сезона повторно Бејл. ;)

Иначе честитки за Гомез,со среќа во наредната сезона (y)
Скот Паркер има освоено PFA награда, ама за најдобар млад фудбалер на годината

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Скот Паркер има освоено PFA награда, ама за најдобар млад фудбалер на годината

Пред 15 години? И поради тоа што бил јак пред хххх години,значи дека и сега е?

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Да Љајич да остане, да земеме десен бек, напаѓач (може Гомис од Лион ) и да земеме еден у средина јак играч, па нека се бори за место у први 11 со Пизаро ( ако овој остане ). Можно е и еден централен бек да земе Праде !!!
Љајич ќе го убедат да остане(100% сум сигурен) Гомис може и да дојде за некои макс 5 милиони...
Централен одбранбен сигурно ќе дојде уше еден ако не и двајца... десен бек шо знам и не мора, Томович игра супер таму... а и Ронкаља...
Нам ни фали голман а баш тоа пред некој ден го спомна и праде кој нема да купува некој анонимус како Агаци или Цомер(пошто самиот рече дека се добри ама нема да прават разлика на голот од нашиве моментални) така да се си мислам дека ќе се потрудат да го убедат Жулио цезар кој кошта само 3 мил. али платата која ја зема може ќе е проблем... сега приоритет ни е само голман ништо друго :pipi:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Јоветиќ блиску до Сити...цената околу 25-30 милиони....

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
И добро и лошо е што изгледа фиорентина реши да ги шитне играчиве на Рамадани, Јоветич сигурно иде, Сеферович е најверојатно нов играч на Реал Сосиедад, за Лјаич јас лично сакам да замине и да се донесе на негово место асален напагач, не е посветен на тренинзи ниту пак на терен не покажува нешто особено, лани цела сезона ја играше и успеа да даде само 12 гола од кои 3 у последната утакмица, Лука Тони со дупло помалку минутажа имаше 8 гола така да нека иде, баш читам прееска вчера одвоено тренирал зашто не е во форма, ебате професионалците, лошото е што мн веројатно и Савич ке си замине имало некој интерес од руски и украински екипи па ке видиме што ке се слуичи едино за него ке ми биде криво ако замине, другиве сосе партали нека се изгонат. Добро е што конечно почнавме да купуваме проверени играчи доста беше со умислени дечишта што мислат дека се најголеми ѕвезди и дека они мораат да играат ЛШ, а уствари сами не си се пласираат, добра им е оваа стратегија проверени ограчи од кои гледаме резултати и по некој млад играч па ако го бива нека си се пробие.
--- надополнето: 10 јули 2013 во 18:43 ---
Инаку ова според википедиа се признанијата кои Скот Паркер ги има добиено во карирерата, мада не верувам дека ке дојде во Фиоренитна

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Љајиќ и сакам да остане и сакам да си иде.Немам некој посебен став, ма да искрено во последнава сезона, по мене малиот покажа дека има огромен квалитет и потенцијал.Е сега, на негово место имаме еден Мати Фернандез кој беше форсиран на позиција која не е типична за него.Он по мое може да изигра на поголемо ниво од Љајиќ, но Мотела има други планови најверојатно.Плус на таа позиција, крилна, дојде и Жоакин така да овој може да оди.Со парите се спомнува Иличиќ кој пак најискрено незнам дали ни е потребен, јас сум повеќе за еден напаѓач како Гомис од Лион кој ќе влага од клупа и ако некој биде повреден, како на пример Гомез, овој да го замени.Ако го додадеме и Јаковенко, новиот играч од Андерлехт, можам да кажам дека во офанзива сме супер, едино тој класичен напаѓач кој ќе влага од клупа.Би сакал да земеме еден добар бек, десен бек и играч во средина.Ќе видиме што ќе биде од сево ова...

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Ако се прашуваме за добар десен бек, а доста подзаборавен од сите и шо на секој тим му бил од корист без конкуренција би бил Мика Ричардс... брз снажен во дуел игра, едноставно перфектен за наш тим...
едноставно ме интересира некој го има ли гледано Маркос Алонсо ?! да бидам искрен немам никаква врска каква е неговата игра како лев бек, никогаш го немам видено... знам дека во кантерата на Реал го форсираа некое време а после се загуби, во медиумско значење...
Прашувам затоа шо гледам сите го бараат Коларов и тоа за ситна боранија нудат некои 3-5 милиони а ни треба такво бекче не може цело време пасквал 30 и кусур годинки го фатија...
A за голман мораме да се потрудиме повеќе за Жулио Цезар, па мајке му смешна сума бараат КПР само 3 мил... па за истите пари Сеферович го прададовме !!!

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Мика Риџардс мислам дека го продолжи договорот со Сити, а М.Алонсо ко што имам читано, многу добро се снашол во Болтон.

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
одличен бизнис прави фиорентина, пред се прави играчи ги продава за многу поголеми пари. сите се изненадија како го купија гомез без да го продадат јоветич, ми се расчисти дилемата дека тие две работи не мора да бидат поврзани.
со парите од јоветич очекувам да го купат иличич, мислам дека дечкото е ѕвер, а најмногу од се ценам што купуваат играчи што сакаат да играат за нас и имаат желба за фиренца. затоа треба и љајич да се продаде ова лето, не да ми плаче по јоветич или да го слуша агентот и да бара повеќе пари, иако мислам дека прави грешка што не останува во фиренца, најмногу од се него му одговара оваа игра за да се развива.

Kajgana Shop

На врв Bottom