- Член од
- 29 мај 2009
- Мислења
- 748
- Поени од реакции
- 47
Види мене и Монтоливо и Пацини ми беа омилени играчи во Фиорентина, кога Пацини со одеше искрено бев мн среќен зашто знаев дека е добар играч и дека е подобро да си отиде и да игра отколку да седи на клупа, затоа што во тој момент едноставо немаше место за него. Што се однесува до Монтоливо, цело време беше надеж, допрва му доаѓаше времето и така поминаа 6/7 сезони и монтоливо никако да покаже дека е квалитетен играч во ниту еден момент не беше носител на играта, и не успеа да се наметне како лидер и како играч кој требаше да ја води фиорентина, верувај, му беше дадена таа можност, ама според мене Монтолово не е играч со карактер и не може да биде голем играч, тоа што сега игра во гигант како што е милан не го менува тоа, и самиот ке признаеш дека во моментов милан нема екипа за големи достигнувања, а Монтоливо сигурно нема да ве однесе до титула. За тоа дека Монтоливо игра во не знам каква форма за Милан се глупости, зашто Милан вака општо да земеш се тиња екипа, што и покажаа на почетокот на сезоната, беа во зона на испаѓање, се додека не се реши дека милан се CL материјал, и додека Берлускони не реши да се кандидира за премиер повторно, па на некој чудесен начин (читај местенки, во потрага по гласови) одеднаш Милан е во борба за место во Лига на шампиони, а само како потврда дека сте слаба екипа, е фактот што токму монтоливо кој и не некое играчиште ниту со играчки квалитети ниту со карактер успеа да стане капитен на Милан и тоа уште во првата сезона, а тоа многу кажува за нивото на кое милан се наоѓа. Во Милан да Монтоливо се двои од останатите, и ти затоа што нема подобар нема да се откажеш тека тој е најдобрит играч, барем тебе така ти изгледа, мене не ми е јасно како можете да се задоволите со играч како него, па и со останатите што ги имате во тимот и да викате дека имате јака екипа, кога само си се залажувате. Пак ке кажам сега сте во горниот дел на табелата ама не благодарение на вашите играчки способности туку на вашите судии.очигледно немаш изгледано 1 натпревар на монтоливо па што збориш вака... изгледај милан барса 2-0 натпреварот па провери што си кажал за монтоливо...ја не викам дека борха и пизаро се лошо играчи напротив...али да го направиш монтоливо просек и да го споредиш со Аквилани ( Играч кој не е за во голем тим се виде и во Ливерпул и во милан и во јувентус дека не го бива ) е голема глупост
Борха и Пизаро се далеку подобри од Монтоливо, Аквилани и со повреди кои го мачат цела сезона е на исто ниво како Монтоливо, и со повредите кои го мачат тој сега го дава истото што го дава и монтоливо, јас се надевам дека веке од наредната сезона и ке го видиме правиот Аквилани.