Фан Клуб: Фиорентина

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
очигледно немаш изгледано 1 натпревар на монтоливо па што збориш вака... изгледај милан барса 2-0 натпреварот па провери што си кажал за монтоливо...ја не викам дека борха и пизаро се лошо играчи напротив...али да го направиш монтоливо просек и да го споредиш со Аквилани ( Играч кој не е за во голем тим се виде и во Ливерпул и во милан и во јувентус дека не го бива ) е голема глупост
Види мене и Монтоливо и Пацини ми беа омилени играчи во Фиорентина, кога Пацини со одеше искрено бев мн среќен зашто знаев дека е добар играч и дека е подобро да си отиде и да игра отколку да седи на клупа, затоа што во тој момент едноставо немаше место за него. Што се однесува до Монтоливо, цело време беше надеж, допрва му доаѓаше времето и така поминаа 6/7 сезони и монтоливо никако да покаже дека е квалитетен играч во ниту еден момент не беше носител на играта, и не успеа да се наметне како лидер и како играч кој требаше да ја води фиорентина, верувај, му беше дадена таа можност, ама според мене Монтолово не е играч со карактер и не може да биде голем играч, тоа што сега игра во гигант како што е милан не го менува тоа, и самиот ке признаеш дека во моментов милан нема екипа за големи достигнувања, а Монтоливо сигурно нема да ве однесе до титула. За тоа дека Монтоливо игра во не знам каква форма за Милан се глупости, зашто Милан вака општо да земеш се тиња екипа, што и покажаа на почетокот на сезоната, беа во зона на испаѓање, се додека не се реши дека милан се CL материјал, и додека Берлускони не реши да се кандидира за премиер повторно, па на некој чудесен начин (читај местенки, во потрага по гласови) одеднаш Милан е во борба за место во Лига на шампиони, а само како потврда дека сте слаба екипа, е фактот што токму монтоливо кој и не некое играчиште ниту со играчки квалитети ниту со карактер успеа да стане капитен на Милан и тоа уште во првата сезона, а тоа многу кажува за нивото на кое милан се наоѓа. Во Милан да Монтоливо се двои од останатите, и ти затоа што нема подобар нема да се откажеш тека тој е најдобрит играч, барем тебе така ти изгледа, мене не ми е јасно како можете да се задоволите со играч како него, па и со останатите што ги имате во тимот и да викате дека имате јака екипа, кога само си се залажувате. Пак ке кажам сега сте во горниот дел на табелата ама не благодарение на вашите играчки способности туку на вашите судии.
Борха и Пизаро се далеку подобри од Монтоливо, Аквилани и со повреди кои го мачат цела сезона е на исто ниво како Монтоливо, и со повредите кои го мачат тој сега го дава истото што го дава и монтоливо, јас се надевам дека веке од наредната сезона и ке го видиме правиот Аквилани.

C

Castiel

Гостин
Види мене и Монтоливо и Пацини ми беа омилени играчи во Фиорентина, кога Пацини со одеше искрено бев мн среќен зашто знаев дека е добар играч и дека е подобро да си отиде и да игра отколку да седи на клупа, затоа што во тој момент едноставо немаше место за него. Што се однесува до Монтоливо, цело време беше надеж, допрва му доаѓаше времето и така поминаа 6/7 сезони и монтоливо никако да покаже дека е квалитетен играч во ниту еден момент не беше носител на играта, и не успеа да се наметне како лидер и како играч кој требаше да ја води фиорентина, верувај, му беше дадена таа можност, ама според мене Монтолово не е играч со карактер и не може да биде голем играч, тоа што сега игра во гигант како што е милан не го менува тоа, и самиот ке признаеш дека во моментов милан нема екипа за големи достигнувања, а Монтоливо сигурно нема да ве однесе до титула. За тоа дека Монтоливо игра во не знам каква форма за Милан се глупости, зашто Милан вака општо да земеш се тиња екипа, што и покажаа на почетокот на сезоната, беа во зона на испаѓање, се додека не се реши дека милан се CL материјал, и додека Берлускони не реши да се кандидира за премиер повторно, па на некој чудесен начин (читај местенки, во потрага по гласови) одеднаш Милан е во борба за место во Лига на шампиони, а само како потврда дека сте слаба екипа, е фактот што токму монтоливо кој и не некое играчиште ниту со играчки квалитети ниту со карактер успеа да стане капитен на Милан и тоа уште во првата сезона, а тоа многу кажува за нивото на кое милан се наоѓа. Во Милан да Монтоливо се двои од останатите, и ти затоа што нема подобар нема да се откажеш тека тој е најдобрит играч, барем тебе така ти изгледа, мене не ми е јасно како можете да се задоволите со играч како него, па и со останатите што ги имате во тимот и да викате дека имате јака екипа, кога само си се залажувате. Пак ке кажам сега сте во горниот дел на табелата ама не благодарение на вашите играчки способности туку на вашите судии.
Борха и Пизаро се далеку подобри од Монтоливо, Аквилани и со повреди кои го мачат цела сезона е на исто ниво како Монтоливо, и со повредите кои го мачат тој сега го дава истото што го дава и монтоливо, јас се надевам дека веке од наредната сезона и ке го видиме правиот Аквилани.
друже ај фан клуб на фиорентина е и нејкам да пишувам реферати место да зафаќа ќе испадне нешо против Фиорентина дека иам а не е вистина...само ќе ти кажам дека 90% од тоа што го напиша е сосема погрешно..али нвм ... :) Поздрав и со среќа ... :)

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
друже ај фан клуб на фиорентина е и нејкам да пишувам реферати место да зафаќа ќе испадне нешо против Фиорентина дека иам а не е вистина...само ќе ти кажам дека 90% од тоа што го напиша е сосема погрешно..али нвм ... :) Поздрав и со среќа ... :)
Слободно напиши си што мислиш, барем мене не ми пречи

а пошто баш сега ги гледав шансите и головите на Џенова - Милан знам кој 10 % од претходното мислење ми се точни.

C

Castiel

Гостин
Слободно напиши си што мислиш, барем мене не ми пречи

а пошто баш сега ги гледав шансите и головите на Џенова - Милан знам кој 10 % од претходното мислење ми се точни.
eпа ај...прво неможе монтоливо да не покажал дека е квалитетен играч ...да беше така немаше и јувентус и милан да го бараат... скаути се тоа се разбираат поише од нас ...башка го бараа за прв тим да игра не за замена...точно дека монтоливо требаше да е лидер на фиорентина...али точно е дека немаше ТИМ за да биде лидер како што замислувавте... па затоа и таков впечаток сте добиле...биди реален и кажи дали фиорентина имаше успеси последниве 2-3 сезони ? па и монтоливо се изгуби во цел тој процес како и цел тим...Точно е дека милан МОМЕНТАЛНО нема тим за големи достигнувања...пошо милан е во процес на градење....смени 8 клучни играчи летеско...Играчи како Т. Силва и Ибра меѓу топ 3 играчи на нивни позиции...дојдоа 11 нови скоро цел тим нов стана и секако дека ќе има лош старт ...али со тек на време се оправиа и далеку од тоа дека се тиња екипа...Свака част на Алегри за резултативе што ги вади...за судиите иначе тиња се цела сезона во италија...нема везе дали одлуките се за милан , јуве или некој друг...катастрофа се во цела лига така да тоа нема везе што милан е моментално трет....Монтоливо не е капитен на милан...Амброзини е...абиати е замена ... тоа што бил капитен на 1-2 натпревари не мења ништо....Башка незнам зашто да не сум задоволен со монтоливо..после игрити што ги прикажува нема причини да не сум...врв му беше против барселона... и мислам дека милан покажа со Барселона за сите што се сомневаат во играчките способности....
иначе по кој критериум се Борха и Пизаро далеку подобри од Монтоливо ? викаш Монто не е за во голем тим...а овие двајца кога биле? а за Аквилани ....Аквилани беше добар само во времето кога играше за Рома...после го снема...Беше во Ливерпул, Милан јуве катастрофа беше ...е тоа не е играч за во голем тим... :) али реков не ме сфаќај погрешно не е ова за против фиорентина дека пишувам ..напротив ми се допаѓа тимот што го има и доколку ги сочува клучните играчи...и земе уште некој квалитетен без проблем мислам дека ќе ја гледаме Фиорентина од времето на Руј Коста И батистута.....

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
eпа ај...прво неможе монтоливо да не покажал дека е квалитетен играч ...да беше така немаше и јувентус и милан да го бараат... скаути се тоа се разбираат поише од нас ..............
дека го барале екипи како милан и јувентус мене воопшто не ме изненадува, но тоа не беше баш затоа што е квалитетен играч, туку затоа што му истекуваше договорот со фиорентина, а како за без пари Монтоливо е супер аквизиција. Јас тоа и го викам дека во моменти кога на тимот не му оди најдобро некој требаше да истапи и да гi извлече од калта, фиорентина играше одлично во ЛШ и откако си замина Прандели почна да паѓа, но една, па и две сезони тимото скорои и да остана недопрен, значи тоа беа истите играчи кои играа во ЛШ а потоа се бореа на средината на табелата, а според мене проблем настана кога сите тие играчи вклучително и Монтоливо си замислија дека се материјал за ЛШ, и дека тие се играчи кои треба да играат во големи клубови, и станаа незадоволни и не даваа се на теренот, и фала богу полека почна реконстукцијата на екипата и сите тие умислени ѕвезди повеке не се дел од нашата екипа и фиорентина повеке не е анемична како во последните сезони, кај и да е и Јоветич ке си иде и ке може да се почне од наредната сезона еден нов циклус. Значи и Монтоливо како и другите се изгуби, не опстоја на нивото, едноставно не се покажа како лидер, ако некој го гледал монтоливо тоа се навивачите на Фиорентина, и ние како тебе се залажувавме дека е квалитетен играч ама во суштина не можеше ни 4 место да ни донесе.

Ја спомуваш утакмицата со Барселона, и за Шумуликовски ке најдам една добро изиграна утакмица ама тоа не го прави добар играч, еве вчера монтоливо не го видов мн да игра, немаше апсолутно никаков ефект врз утакмицата. А ако гледаш италјанско првентво не треба мн за да се каже каква кариера имал Пизаро, и за тоа во каква форма игра сега, а за Борха ако веке сакаш критериум може да биде утакмицата што ја одиграа Милан и Фиоренитна во првиот дел од сезонава кога Монтоливо беше изгубен нешто како меси против милан :).

И да судењето е катастрофа, и тоа како има врска кога не си Милан или Јувентус, тебе можеби ти нема врска затоа што така ви одговара.

Сакам да кажам почекај со проценките во врска со монтоливо, далеку е од совршен играч од средина, а веке има доста години искуство, можеби сега ти изгледа како одличен играч ама кога најмногу ке ви треба ке потфрли.

На крај нема врска, си праиме муабет, не те сфакам погрешно напротив знам на што мислиш, ама моментално во италија екипите се послаби од било кога, не е дека катанија, лацио, удинезе, рома (фиорентина не ја спомнувам зашто сезонава играме одличен фудбал) нешто се мн јаки па се борат за излез во европа, туку милан јуве и интер не се на ниво на кое сме навикнале да играат и да владеат со италија, па наместо целта да биде да бидеме јаки и да ги стигнеме овие екипи, испадна тие да паднат на послабо ниво, а од ова никој не профитира, како што се покажа кога изгубивме место во ЛШ.

Со среќа против Барса, па да го видиме Монто како ке се снајде

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
дека го барале екипи како милан и јувентус мене воопшто не ме изненадува, но тоа не беше баш затоа што е квалитетен играч, туку затоа што му истекуваше договорот со фиорентина, а како за без пари Монтоливо е супер аквизиција. Јас тоа и го викам дека во моменти кога на тимот не му оди најдобро некој требаше да истапи и да гi извлече од калта, фиорентина играше одлично во ЛШ и откако си замина Прандели почна да паѓа, но една, па и две сезони тимото скорои и да остана недопрен, значи тоа беа истите играчи кои играа во ЛШ а потоа се бореа на средината на табелата, а според мене проблем настана кога сите тие играчи вклучително и Монтоливо си замислија дека се материјал за ЛШ, и дека тие се играчи кои треба да играат во големи клубови, и станаа незадоволни и не даваа се на теренот, и фала богу полека почна реконстукцијата на екипата и сите тие умислени ѕвезди повеке не се дел од нашата екипа и фиорентина повеке не е анемична како во последните сезони, кај и да е и Јоветич ке си иде и ке може да се почне од наредната сезона еден нов циклус. Значи и Монтоливо како и другите се изгуби, не опстоја на нивото, едноставно не се покажа како лидер, ако некој го гледал монтоливо тоа се навивачите на Фиорентина, и ние како тебе се залажувавме дека е квалитетен играч ама во суштина не можеше ни 4 место да ни донесе.

Ја спомуваш утакмицата со Барселона, и за Шумуликовски ке најдам една добро изиграна утакмица ама тоа не го прави добар играч, еве вчера монтоливо не го видов мн да игра, немаше апсолутно никаков ефект врз утакмицата. А ако гледаш италјанско првентво не треба мн за да се каже каква кариера имал Пизаро, и за тоа во каква форма игра сега, а за Борха ако веке сакаш критериум може да биде утакмицата што ја одиграа Милан и Фиоренитна во првиот дел од сезонава кога Монтоливо беше изгубен нешто како меси против милан :).

И да судењето е катастрофа, и тоа како има врска кога не си Милан или Јувентус, тебе можеби ти нема врска затоа што така ви одговара.

Сакам да кажам почекај со проценките во врска со монтоливо, далеку е од совршен играч од средина, а веке има доста години искуство, можеби сега ти изгледа како одличен играч ама кога најмногу ке ви треба ке потфрли.

На крај нема врска, си праиме муабет, не те сфакам погрешно напротив знам на што мислиш, ама моментално во италија екипите се послаби од било кога, не е дека катанија, лацио, удинезе, рома (фиорентина не ја спомнувам зашто сезонава играме одличен фудбал) нешто се мн јаки па се борат за излез во европа, туку милан јуве и интер не се на ниво на кое сме навикнале да играат и да владеат со италија, па наместо целта да биде да бидеме јаки и да ги стигнеме овие екипи, испадна тие да паднат на послабо ниво, а од ова никој не профитира, како што се покажа кога изгубивме место во ЛШ.

Со среќа против Барса, па да го видиме Монто како ке се снајде
ај да видиме дали исто ќе зборуваш и за Јоветич откако ќе си замини од Фиорентина. Да не велиш после никаков играч, а уствари сега човекот ве носи на грб. А ЌЕ СИ замини тоа секако, не е тоа играч за трето разредни екипи ко Фиорентина.

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
ај да видиме дали исто ќе зборуваш и за Јоветич откако ќе си замини од Фиорентина. Да не велиш после никаков играч, а уствари сега човекот ве носи на грб. А ЌЕ СИ замини тоа секако, не е тоа играч за трето разредни екипи ко Фиорентина.
Ама јас и сега викам дека Јоветич треба да си оди, затоа што очигледно не е фокусиран на Фиорентина, затоа што тој смета дека треба да игра во поголем клуб. Такви играчи не и требаат на фиоренита , дечкото е незадоволен во фиорентина затоа што тој е ѕвезда. А ке видиме како Јоветич ке се развива, затоа што Јоветич токму тоа го има во фиоренитна можност да се развива, дали ти мислиш дека ако отиде во Манчестер или во било кој поголем клуб таа можност ке му биде дадена, абе ако игра како сега (како што викаш ти ја носел фиорентина на свој грб) тој нема ни клупата да ја гледа, затоа што тие големи екипи и немаат време да го чекаат да се развива и ке биде заменет со Радамеl Фалкао :)

Ама во суштина Јоветич не одлучува, туку одлучува неговиот агент кој намириса пари околу јоветич и не му битно дали тој ке се развива како играч или само ке му донесе пари макар и седел на клупа во голем клуб.

Јас не го мразам ни Монтоливо, ниту јоветич, ниту било кој играч кој си заминал или ке си замине од фиоренитн, иако монтоливо испадна педерче. Ја знаеме политиката на клубот околу платата, и самиот клуб им дозволува да си одат и не им прави проблеми, така беше со лука тони, така ке биде и со Јоветич.

Јас навивам за Фиоренитна, а не за играчите, иако има играчи кои оставиле трага во фиоренитна како што се Батистута, Руи Коста, Баџо, Ди Ливио, Фреј, Пасквал од поновите и кои ке сепамтат, а играчи како Монтоливо, Бехрами и остали ке бидат брзо заборавени

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Тоа е таа лекција по фудбал ;) Браво за цел тим!!!

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
ova e vistinskata Fiorentina ...kompletno zasluzena pobeda i porazen direkten konkurent sto moze samo da raduva...samo vaka ponataka...pozz i Forza Viola!!! :vozbud:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Дојден е од рехабилитација од повредата од америка, за 1 месец би требало да е спремен и да изигра бар последните 5 меча

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
giuseppe rossi ke bide odlicna zamena za jovetic koj po se zgleda ke zamine ,,,isto tuka go imame i ljajic koj pocna da redi dobri partii ...so uste dve-tri zasiluvanja vo napad i sredina dogodina ke bideme pokonkurentni vo borbata za prvite 3 pozicii..eden dobar golman plus papastatopoulos od werder bremen i nemame gajle :icon_lol:

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
На АС или на некоја друга страна нез каде точно пишеше дека сте заинтересирани за Коста од Атлетикo! :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom