Фан Клуб: Фиорентина

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Abe ke vidime mnogu raboti vikaat pa na kraj nekogas nema nisto...Camporese najverojatno ke go dadat na Genova, uste eden poteg sto ne mi se sviga.Neznam so kakva formula mislat da go dadat ama bi trebalo da ostane.Vargas isto e blisku do Genova kako i Lazzari vo Udineze
Ама оваа е клупска новинарка, Mandy Henry, за MUFC работи, затоа и ви постирав тука :)

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
манчестер сити дава 16М за настешич и плус некој играч. глава ме заболе, кој ти кур бизнис!
јас никого не би продавал од тие што овие арапски посрани клубови бараат. зошто? затоа што наредна година ќе вредат уште повеќе поради позитивизмот што владее и добрата сезона што престои и поради фактот што ние сме ги израснале и тоа се наши деца :)
интересна е оваа трансфер политика што се води, философија на бизнис си е бизнис во која секој фудбалер е курва на моменталниот пимп клуб и нормално навивачите ќе ги доживеат играчите како свои како предходниоте клубови биле само транзиција, да звучи познато, но за мене батистута е далеку попознат од еден ибрахимович иако има многу пати помалку постигнато, играчиште на векот наспроти карактер нула.
значи нема продавање несташич,јоветич, конечно и дела вале да покаже ентузијазам за клубот, наскоро и нов стадион.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
манчестер сити дава 16М за настешич и плус некој играч. глава ме заболе, кој ти кур бизнис!
јас никого не би продавал од тие што овие арапски посрани клубови бараат. зошто? затоа што наредна година ќе вредат уште повеќе поради позитивизмот што владее и добрата сезона што престои и поради фактот што ние сме ги израснале и тоа се наши деца :)
интересна е оваа трансфер политика што се води, философија на бизнис си е бизнис во која секој фудбалер е курва на моменталниот пимп клуб и нормално навивачите ќе ги доживеат играчите како свои како предходниоте клубови биле само транзиција, да звучи познато, но за мене батистута е далеку попознат од еден ибрахимович иако има многу пати помалку постигнато, играчиште на векот наспроти карактер нула.
значи нема продавање несташич,јоветич, конечно и дела вале да покаже ентузијазам за клубот, наскоро и нов стадион.
да се разбереме... Батистута е Батистута и никогаш не би го споредил со ибрахимович, мада кога вече спомна Бати-Гол е подобар со глава и го имаше најкомплетниот шут : сила и прецизност !!! додека босанецот е само подобар техничар(километри разлика) посилен во дуел и дриблер... разликата е тоа шо бати-гол играше со љубов додека овој игра за пари, а за тоа стои и податокот дека единствен активен фудбалер што му имаат изградено статуа на легенда, нешто шо ниеден од 10тината клубови нема да го направат за ибрахимович дури и кога ја заврши кариерата!!!

инаку да се вратам во сегашниот свет утре очекувајте уфичијале бертов нела виола !!! :vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Одлета Берба за Италија, ќе ви го честитаме играчот до вечерва ;) мислам дека 4 милиони фунти е фер цена што ја плативте, не можеше помалце.

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Go cekame Berba so netrpenie, mislam deka so ovoj transfer ke go kompletirame timot, ni falese vakov igrac.

U meguvreme, blokiran transferot na Camporese vo Genova logicen poteg, bar dodeka ne se najde soodveten igrac, jas voopsto ne sakam da di ide Camporese, posto spored mene moze da igra na visoko nivo, pokaza predminatata sezona deka moze da igra, ne znam zasto ne smetaat na nego.

Vargas pred potpis so Genova, najverojatno na pozajmica, ovie genova cela fiorentina ja sobraa. I Lazzari ke potpise za Udinese .

Za pregovorive so Mancester C., interesno e sto Savic ne bas raspolozen da dojde vo fiorenitna, taka da dokolku M.C. go sakaat Nastasic ke mora da platat samo pari 24/25 mil plus bonusi, sto spored mene bi bilo odlicna zdelka, mada gubime dobar igrac, e jebi ga dogodina mozda 40 mil. ke vredi ama biznis si e biznis i zasto da rizikuvaat :), u sekoj slucaj toa sto savic ne saka da dojde vo fiorentina moze da bide precka za ovoj transfer da se realizira.

Za Santon, New Castle se mislele dali da go prodadat, fiorentina ispratila ponuda se ceka na odgovoror od N.C. Se pregovara i za Boly.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Берба е во Фиренца. се чека на медицински прегледи и потпис...

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
ме претрка !!! :P
на медицински прегледи е и се согласил на договор 1.8 мил годишно за 3 години :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Ајде нека е.. па да се множат голови само.. Берба-Јојо-Ел Хам.. трио фантастико.

2

~2A

Гостин
Честито,нема да зажалите што сте го зеле Бербатов мислам дека добро би му легнала Сериа А...
П.с. годинава вас ве фаворизирам :icon_mrgr:

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Честито нека ви е Бербатов да знаете дека одличен напаѓач си зедовде за мали пари. Мислам дека ќе се снајде одлично во Серие А, а и во филозофијата на Монтела. Со среќа во оваа сезона и се надевам дека барем ќе се замешате во битката за 3-тото место кое води во ЛШ, а зошто да не и за титула. Поздрав :)

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Миланезите не го сакаа Бербатов па сега нека го осетат на своја кожа. (y)
не само милан, и сите други :icon_lol:
--- надополнето: 29 август 2012 во 14:14 ---
Честито нека ви е Бербатов да знаете дека одличен напаѓач си зедовде за мали пари. Мислам дека ќе се снајде одлично во Серие А, а и во филозофијата на Монтела. Со среќа во оваа сезона и се надевам дека барем ќе се замешате во битката за 3-тото место кое води во ЛШ, а зошто да не и за титула. Поздрав :)
голема благодарност и до вас (y), во мај титули да славиме :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom