Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Од кај ти се информацииве ме интересира ?
Јас ти тврдам дека Гризли нема да биде ништо во клубот :)
ако влезе брацо во тиквеш гризли мора да има некоја функција десна рака му е на бркото а може и во пензија да оди време му е збореше и тоа дебелиот ама ништо не се знае

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
^Бркоњата значи ви ги носи овие 2-ца од кај нас ...Немам зборови за тој човек што уште нема направено у животов...Од клуб на клуб оди....Треба да го избркаат од овде нека фаќа магла у друга земја ....Можеби вас ќе ве однесе во 1 лига идната година но после 1-2 сезони ќе ве остае на цедило како нас...А незнам баш колку би останал кај вас зошто во 2 лига сте нема што да мести во кладилницине....Сигурно ќе се пикне во некој клуб од 1 лига ,само го нејќам овде во Тетово!!!
Не ми е јасно за кое цедило се зборува....... зар клубот не е на цедило пред неговото преземање од Брацо ако веке така зборуваме?

Е сега не знам што е подобро да остане клубот во Втора или да оди во Прва па таму да се остави на тоа фамозно цедило!

Цедило....кое цедило момци?
Небаре Тиквеш има сметка со Милион Долари на неа па тој ке ја испразни?

Никој не го оспорува тоа дека Брацо мести утакмици и игра со си можни неправилни работи во фудбалот..... но сепак ниту еден клуб не однел во 2 или 3 лига а предходно да бил во 1 или Шампион на истата па да сега кажеме сега дека тој клубовите ги зема , уништува и ги остава на „ЦЕДИЛО“!

Зарем внесувањето на Тетекс од Втора во Прва после толку работи е оставање на клубот на Цедило?

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.279
Поени од реакции
3.310
Не ми е јасно за кое цедило се зборува....... зар клубот не е на цедило пред неговото преземање од Брацо ако веке така зборуваме?

Е сега не знам што е подобро да остане клубот во Втора или да оди во Прва па таму да се остави на тоа фамозно цедило!

Цедило....кое цедило момци?
Небаре Тиквеш има сметка со Милион Долари на неа па тој ке ја испразни?

Никој не го оспорува тоа дека Брацо мести утакмици и игра со си можни неправилни работи во фудбалот..... но сепак ниту еден клуб не однел во 2 или 3 лига а предходно да бил во 1 или Шампион на истата па да сега кажеме сега дека тој клубовите ги зема , уништува и ги остава на „ЦЕДИЛО“!

Зарем внесувањето на Тетекс од Втора во Прва после толку работи е оставање на клубот на Цедило?
Добро дечко нека ви седи таму и нека не мрда нигде зошто повеќе никој не го сака !!! А за цедило мислим да не ви се деси како нас,кој Тетекс за малку ќе згаснеше...Секаде се чека клубот да најде спонзор па овој што бил Брацо да замине а тој си замина без да зачека клубот да најде некоја алтернатива...Убаво му беше дур си го полнеше џебот а да застанеше уште малце тоа неможеше...И гледам некако нервозно ми делуваш,ова е само дискутација нели ? :) позз

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Добро дечко нека ви седи таму и нека не мрда нигде зошто повеќе никој не го сака !!! А за цедило мислим да не ви се деси како нас,кој Тетекс за малку ќе згаснеше...Секаде се чека клубот да најде спонзор па овој што бил Брацо да замине а тој си замина без да зачека клубот да најде некоја алтернатива...Убаво му беше дур си го полнеше џебот а да застанеше уште малце тоа неможеше...И гледам некако нервозно ми делуваш,ова е само дискутација нели ? :) позз
Батка.... мене не ми седи никаде.....не сум Тиквешанец!;)

За цедилото кое ти го објаснуваш или бар јас како те сватив!
Значи да поседел уште малце бар додека се нашле други спонзори ???
Е како бе тоа да поседел уште малце....не бива он парите ги бере на дрво. Значи во прашање се пари, пари кој тој ке требало да ги даде во случај да остане „уште малце“!

Значи поентата ми е..... овде нема Љубов, туку само пари и интерес за истите!

Брацо во Вардар (Тетекс,Тиквеш и др) е заради Бизнис интереси !

И каде е тоа „секаде“ каде се чекало да дојде нов спонзор за овој стариот да си оди?

ПС: Да дискутираме, се извинувам ако ти звучам нервозно!!!

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.279
Поени од реакции
3.310

Е како бе тоа да поседел уште малце....не бива он парите ги бере на дрво. Значи во прашање се пари, пари кој тој ке требало да ги даде во случај да остане „уште малце“!

И каде е тоа „секаде“ каде се чекало да дојде нов спонзор за овој стариот да си оди?

Да ок..фала богу никој не е овде од љубов,се за пари е ...Али за тоа СЕКАДЕ во Европа да не нагласуем кои земји пример ја сум Слободан Брацо Вујчиќ ви кажуем на управата од ФК Три Чешме дека ќе ве финансирам до 15 Јули,затоа имајте во предвид нов спонзор и таке..
ПС: таке ми дојде како револтиран нервозен да беше,али нема врска се разбравмо нели :) биди поздравен..

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881

Убаво пишано, брацо колку и да го критикуваме не треба да заборавиме дека тој можеби највише вложува/л во Мак фудбалот. Да не беше тој, Тетекс ќе останеше можеби засекогаш у втора лига така да ја сум му благодарен бидејќи го извади Тетекс од провалија, за еве сеа да може да најде друг спонзор и да остане прва лига, а во втора лига помали би биле шансите.. еве сеа Тиквеш ќе влезе прва лига, по тоа и да ги остави брацо ќе имаат сигурно поголеми шанси за да најдат спонзор... Можеби истата ситуација е со Вардар, Работнички... така да тој е најмалку крив за тоа што после негово идење клубовите остануваат без спонзор, факт е дека ретко кој сака да вложи во Мак фудбалот.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Знаеш за кое цедило збори??? За тоа што последните 5 месеци играчите немаја плата земено, а замина без да им даде денар. Да им беа исплатени парете на играчите, пола и појќе од нив уште ќе беа у Тетекс, ама они заминаа зошто немаа 5 месеци плата земено а згора на тоа не се знаеше ни дали ќе се најде нов спонзор. За тоа цедило ти збори.

Z

ziko bt

Гостин
Знаеш за кое цедило збори??? За тоа што последните 5 месеци играчите немаја плата земено, а замина без да им даде денар. Да им беа исплатени парете на играчите, пола и појќе од нив уште ќе беа у Тетекс, ама они заминаа зошто немаа 5 месеци плата земено а згора на тоа не се знаеше ни дали ќе се најде нов спонзор. За тоа цедило ти збори.
Шо тој ве остај во полоша состијба од ко ве зеде??Не си играјте бајрам со умо со него ги имавте најголемите успеси од осамостојување,па шоако немал плата даено 5месеци,бизнис си е бизнис ако нема кар поке од шо мака да дава пари секој нормален би го напрајл то,ве зеде во втора ве остај во прва лига со куп трофеј и играње во Европа богами ептен ве заеба.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Шо тој ве остај во полоша состијба од ко ве зеде??Не си играјте бајрам со умо со него ги имавте најголемите успеси од осамостојување,па шоако немал плата даено 5месеци,бизнис си е бизнис ако нема кар поке од шо мака да дава пари секој нормален би го напрајл то,ве зеде во втора ве остај во прва лига со куп трофеј и играње во Европа богами ептен ве заеба.
Не се палај, нигде не реков дека не сум му благодарен на Брацо. Не извади од најголемите гомна, да не беше он незнам ни дали ќе постоевмо уште. За тоа нема збор. Ти зборим што напрае на крај, нема туе бизнис - не бизнис, нека излезе фер до крај, нека исплати што е должен и нека замине. Негово е тоа дали ќе остане или не.

И не е темава за Тетекс, нема врска.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
Баш ради такви како Брацо случаи потребна е промена (ако имало некој Закон за спорт) или нов.
За спонзорство во спортски клуб минимум траење на договорот 5 години и одредена минимална сума на годишно ниво.Со договорот,ако не плаќаш да ти земат директно од сметка(а да мораш да имаш остаено сметка со одреден број средства како покритие или да оставаш 50 посто од средствата планирани за спонзорство како резерва во фирмата ) или со извршител.Па кој е за слободно нека е спонзор...

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Џабе изнабилдавте постови за Брацо кога работата за Брацо у Тиквеш беше само манипулација за фановите на Тиквеш дека клубот ќе атакува на врвот во првата лига, а зад целиот проект наречен прва лига кој за жал не се оствари зад Тиквеш требаше да стојат други луѓе кои ќе местеа све живо и диво..
Клубот сега е во незавидна ситуација и неговите амбиции во следната сезона нема да бидат како годинава..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.279
Поени од реакции
3.310
^ Eте на крај и со вас си поиграл :confused: ... И какви се сега амбициите конкретно ??? Прошлиот спонзор кај вие за оваа година имавте многу јаки амбиции ланската сезона...А баш би сакал екипа како Тиквеш во прва лига...И како навивачка група добри сте,во Тетово баш бевте добри..

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Чим ти сакаш таков "успех", нека дојде кај вас една сезона па наредната нека се расформира клубот, битно успеси ќе имате :tapp:

Z

ziko bt

Гостин
Чим ти сакаш таков "успех", нека дојде кај вас една сезона па наредната нека се расформира клубот, битно успеси ќе имате :tapp:
Бујрум нека дојди,нека не внеси прва лига,да земиме куп па да поминиме коло во Европа па нека не остај не крај.Мене фер ми делува,посекако од Пелистер нема шо да укради поке,ни играчи да продај, ни да ги испразни 'милионските' сметки,а то очигледно не ми личи дека некој ме остај на цедило.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Бујрум нека дојди,нека не внеси прва лига,да земиме куп па да поминиме коло во Европа па нека не остај не крај.Мене фер ми делува,посекако од Пелистер нема шо да укради поке,ни играчи да продај, ни да ги испразни 'милионските' сметки,а то очигледно не ми личи дека некој ме остај на цедило.
Супер тогаш, само мило ми е што не размислуваат вака како тебе сите оние навивачи кои вистински го сакаат клубот за кој навиваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom