Фан Клуб: Рома

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Dzabe vezete za Zervinjo, bez nego sme samo eden obicen klub. Ne gi osporuvam Destro i Laic no sepak Zervinjo i Itrube i Radja momentalno gazat po terenot.

Последно уредено:

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Dzabe vezete za Zervinjo, bez nego sme samo eden obicen klub. Ne gi osporuvam Destro i Laic no sepak Zervinjo i Itrube i Radja momentalno gazat po terenot.
Секако затоа без него просек ние 3 гола а додека игра тој едвај 1 на Емполи молим ви се не се губејте у просторот.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Секако затоа без него просек ние 3 гола а додека игра тој едвај 1 на Емполи молим ви се не се губејте у просторот.
Abe ti od 7 utakmici se fati za ednata koja ja igraa labavo zasto za nekolku dena igraa protiv CSKA koja zavrsi so 5 gola od koi Zervinjo imase dva gola i edna asistencija i izigra za cista 10, dodeka Itruba imase eden gol i dve asistencii i on izigra za cista 10.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Abe ti od 7 utakmici se fati za ednata koja ja igraa labavo zasto za nekolku dena igraa protiv CSKA koja zavrsi so 5 gola od koi Zervinjo imase dva gola i edna asistencija i izigra za cista 10, dodeka Itruba imase eden gol i dve asistencii i on izigra za cista 10.
Адем и Матиа на секоја утакмица кога играле од прва минута дават гол ФАКТ.Второ оди види који резултати ги има Рома кога игра баткото и кога тој не игра.Баш чекам со душа да дојде Афричкиот куп кога ќе го нема 1-2 месеца таман да видите кој е кој а до тогаш залудно се ечкаме :D

Последно уредено:
Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Адем и Матиа на секоја утакмица кога играле од прва минута дават гол ФАКТ.Второ оди види који резултати ги има Рома кога игра баткото и кога тој не игра.Баш чекам со душа да дојде Афричкиот куп кога ќе го нема 1-2 месеца таман да видите кој е кој а до тогаш залудно се ечкаме :D
Dzabe vezes i kraj. Kje vidime sto i kako ima vreme.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Земан вчера изјавил дека фудбалот на Руди Гарсија е досаден.

Rummenigge: "Roma is actually the best Italian team."

Garcia and Guardiola both students of the same school of tactics. Going to be the most interesting game of the group.

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Да ви кажам искрено во право е Земан... Дури и резултатите на Гарсија се досадни... Што ни беше интересно со него си примавме по 4-5 гола од Каљари, Киево и т.н... Па да ти е мерак да гледаш по 3-4 гола дававме и пак губевме... Плус да не не ви е досадно со Гарсија кога знаете дека цело време победуваме ? Вака со Земчо брат дури и против Шкендија да игравме немаше да бидеме сигурни дека ќе победиме... Во право е човекот...

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.298
Поени од реакции
3.339
@RomanistaRIM te molim ne go kritikuj Zervinho...Covekot ni e dvizecka sila taka ne tropotaj...Ima protivnici koga e potreben ,dodeka so Ljaic i ostanatite moze da se probuva so Chievo..Mnogu vlijae i igrata na protivnikot zatoa mislim deka Rudi ima oset za sekoj natprevar koj kolku moze..Ti si go imas toa mislenje ,jas si imam svoe no nemoj tolku da bides napaden po Zervinho..
PS uste 1 den i nekade 5 ipol casa do Roma - Bayern :vozbud:

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Ако јадеш гомна за Жервињо а го фалиш Дестро тогаш јасно е дека фудбал гледаш на rezultati.com а не на ТВ..

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Ејј се собравме многу романисти на форумот па дури и несогласувања почна да има:D, кога бевме 2-3ца вакво нешто немаше, али ако, во суштина мило ми е што сме повеќе, @RomanistaRIM фали уште Спирковски алиас Боро, па да ја направете темата хаос со тоа кој е подобар од Дестро и Бориело:pos:

Член од
20 јануари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
40
Земан вчера изјавил дека фудбалот на Руди Гарсија е досаден.

.
Интересен беше фудбалот на Земан, водиш прво полувреме и второ пресврт, страв ми беше фудбал да гледам. Гарсија е човекот <3!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
Ејј се собравме многу романисти на форумот па дури и несогласувања почна да има:D, кога бевме 2-3ца вакво нешто немаше, али ако, во суштина мило ми е што сме повеќе, @RomanistaRIM фали уште Спирковски алиас Боро, па да ја направете темата хаос со тоа кој е подобар од Дестро и Бориело:pos:
можам јас да заменам некој чим е за хаос работата :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
можам јас да заменам некој чим е за хаос работата :D
Епа ајде, кажи му на @RomanistaRIM дека Бориело е бољи од Дестро и шоуто може да почне:icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1413830965][/DOUBLEPOST]А јас мислев само Луис Енрике има налудничави потези:icon_lol:

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
Епа ајде, кажи му на @RomanistaRIM дека Бориело е бољи од Дестро и шоуто може да почне:icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1413830965][/DOUBLEPOST]А јас мислев само Луис Енрике има налудничави потези:icon_lol:
Па види вака збораме за 2 типа на нашаѓачи акде што првиот е дефинитивно 1000% подобар од вториот. Има подобра фризура, подобар сил на облеквање, си ја одржва линијата, ги има поминато пола модели ( та машки та женски), цела женска популација го сака, мустаќите му се лиги над брадата на Дестро и не личи на свинче кога има брада, фризурата му е стално на ниво и еднаш дури Сека Алексич го имаше копирано. Далеку покрупен и покорпулентен и сето тоа не му смета додека прави шпринтови, има играно за Јуве,Милан, Рома додека другиот одвај за Сиена. Има освоено ЛШ и скудето. Користел нелагални супстанции као демек поради STD префатено од женската и се остално. Дури и во повреди низ кариерата бил далеку подобар од овај втрориот чие име не е ни достојно да се спомни во иста реченица со овај првиот.

така да Бориело > Дестро

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Оваа статија е напишана неколку месеци пред клубот да биде продаден на американците, инзвонреден текс. Буквално е опишана целата финансиска состојба на Рома до тоа време. Текстот е преголем, затоа ќе ставам линк само
http://swissramble.blogspot.de/search/label/AS Roma

There is little doubt that the right owner, i.e. one with considerable resources and a strategic vision, could make a significant difference to Roma. While it might be over-egging the cake to describe the club as a sleeping giant, it has a lot of strengths that have not been fully exploited, starting with a large, fervent fan base and a productive youth academy. If a new owner could also build a new stadium, and maybe persuade the local authorities to fund improved transport infrastructure, then this sorry saga might actually have a happy ending. Let’s hope so, as the world of football is a better place with a Bella Roma.

Ова е последниот пасус, за среќа добивме одлични сопственици, кои клубот полека го ставија на цврсти нозе, а полека почнаа да го лансираат таму кај што припаѓа, во врвот на Европа и Италија !![DOUBLEPOST=1413833673][/DOUBLEPOST]
Па види вака збораме за 2 типа на нашаѓачи акде што првиот е дефинитивно 1000% подобар од вториот. Има подобра фризура, подобар сил на облеквање, си ја одржва линијата, ги има поминато пола модели ( та машки та женски), цела женска популација го сака, мустаќите му се лиги над брадата на Дестро и не личи на свинче кога има брада, фризурата му е стално на ниво и еднаш дури Сека Алексич го имаше копирано. Далеку покрупен и покорпулентен и сето тоа не му смета додека прави шпринтови, има играно за Јуве,Милан, Рома додека другиот одвај за Сиена. Има освоено ЛШ и скудето. Користел нелагални супстанции као демек поради STD префатено од женската и се остално. Дури и во повреди низ кариерата бил далеку подобар од овај втрориот чие име не е ни достојно да се спомни во иста реченица со овај првиот.

така да Бориело > Дестро

нема што да додадам:cuc: дефинитивно Боро е бољи од Дестро !!

Kajgana Shop

На врв Bottom