Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 април 2008
Мислења
457
Поени од реакции
4
хелоу! ке ми каже некој кој ги дале головите за реал? а и црвените картони.... слушам мн. било јако..

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
REAL MADRID 4-2 VALENCIA CF
0-1 Silva 32'
1-1 Van Nistelrooy 49' (pen.)
2-1 Sergio Ramos 77'
3-1 De la Red 85'
4-1 Higuaín 88'
4-2 Morientes 90'

Red Cards: Van der Vaart 39', Van Nistelrooy 72'
Yellow Cards: Van Nistelrooy 52', Van Nistelrooy 72' - Alexis 78'

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154

Опаре, Шорч, Гарај, Марсело, Рамос, Мусачио (ако биде работава)...
Има одбрана уште за многу години, добро е што конечно почна да се мисли серизоно и на одбрана, се купуваат млади, квалитетни дефанзивци, тоа ми се допаѓа :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Ѕверовиии !!!
Ја гледав утакмицата на Спорт1, прво полувреме тапа, нешто слично на натпреварот на Местаља, првиот гол според мене некако наивно го примивме. Ама во второ полувреме ко се запаливме неможеа да не сопрат па ако сакат нека бидат и со 5 играчи повеќе. Ван Дер Варт незаслужено доби црвен картон, жолт картон да добиеше ок ќе беше заслужено, но со црвениот многу строго.

Ајде која титула е на ред?:smir: Сантијаго Бернабеу трофеј?

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Ѕверовиии !!!
Ја гледав утакмицата на Спорт1, прво полувреме тапа, нешто слично на натпреварот на Местаља, првиот гол според мене некако наивно го примивме. Ама во второ полувреме ко се запаливме неможеа да не сопрат па ако сакат нека бидат и со 5 играчи повеќе. Ван Дер Варт незаслужено доби црвен картон, жолт картон да добиеше ок ќе беше заслужено, но со црвениот многу строго.

Ајде која титула е на ред?:smir: Сантијаго Бернабеу трофеј?
Сантијаго трофејот и онака е наш :) тоа е ревијален натпревар без поголем натпреварувачко значење, не е приоритет.

Туку нека тоа, Лига на Шампиони е она на кое што треба да целиме годинава :vozbud:

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028
Иако сум голем навивач на Реал Мадрид , некои работи треба да се предочат најреално.
Прво , ако играат сезонава како што играа вчера против Валенсија прво полувреме , ќе неможеме ни Мерида (Прва Лига се бе тие?:)) да ги тепаме.Катастрофа. Кој од кој полош.Еден куп неизнудени грешки и лоши пасови.Никаква контрола врз играта.Лошо.
Второ полувреме.Пеки!
Пред се одлична тактичка поставеност со минус еден играч, и огромна волја со неприкосновена желба за успех.
Би ги издвоил , Диара (дечкото истрча МНОГУ) покриваше за двајца во средина.Офанзино и дефанзивно.Робен исто така беше доста агилен по десната страна.Раул, РВН, Гути некако дури испод просек , барем од нив што треба да се очекува.Одбраната беше доста поцврста и решителна.Пред се Хајнце (по киксот прво полувреме 0-1) и Пепе.Рамос доста солиден , ама не е уште 100%.Некако Торес би беше загубен и доста неоправдано премногу дефанзивно ориентиран.
Само како и да е , покажаа големина достојна за величината на клубот.Карактер.
Е сега бар според мене , судијата беше за чиста десетка!
Прво, ВанДерВарт , немаше потреба за таков нервозен старт врз Мата.Точно, беше 0-1 а Валенсија во тоа време , ама сепак беше околу 40та минута прво полувреме.Цело второ остануваше да се игра.И момаков старт со две нозе , кај што едната ја дигна и за малце ќе имаше ситуација "ала Силва".Оправдан диретен црвен.
Второ, Руд доби два сосема ОПРАВДАНИ жолти картони , ама непотребно.
Трето , пенал за Реал имаше , но сепак ако се погледнеше забавената снимка , момакот од Валенсија го сопре ударот на Руд со рака , ама топката немаше да отиде директно во гол.
Значи , жолт картон и пенал.
Бар тие беа помаркантни ситуации.

Како и да е.Реал одигра со многу желба и мотивација во второ полувреме.Пристапот беше одличен , ама не толку и играта во глобала.Треба некои коцки да се спојат.Пред се да проработи Гути.
Без него , мав ни е работата.

На крај, Честитки до нашите "бели" за првата титула во новава сезона!!!

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
1 полувреме слабо...
Откако даде гол силва знаев оти 2 полувреме ќе биде многу интересно.
Во последно време диара многу ме аресе како игра, Гути треба малку да повежба пасови (не му одат баш најдобро), за робен нема шо да се каже човекот е ЅВЕР алал да му е, де ла ред треба да добива повеќе минутажа во реал. На В. Нистелрој не му требаше овој старт за црвен...
Ќе кажам и за робињо. СЕ ГЛЕДА ОТИ РЕАЛ ИМАТ ИСКУСНИ ИГРАЧИ НА СЕКОЈА ПОЗИЦИЈА, ТАКА ДА АКО САКА ДА СИ ОДИ РОБИЊО СЛОБОДНО НЕКА ОДИ ВО ЧЕЛЗИ АКО ТОА МУ Е ЖЕЛБА. ФАЛА ЗА СЕ ШТО СТОРИ ЗА РЕАЛ!

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Nema da si ide robinho budala e ako si ide treba da si go otkupi dogovorot... nie sme top madam mislam ni treba use eden spic dobar kako na primer deckovo od ajax

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
Честитки за синоќешниот меч:helou:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења