На пола пат сме од "make it, or break it" што веќе го пишав дека треба да го поминеме и да го покажеме оној шампионски карактер. Одлична тактичка партија против Барселона, со максимално залагање од 1 до 11.
Инаку до Роналдо што беше муабетот. Јас лично бев и до негде сеуште сум скептик до некој степен, колку е тој стварно играч за ГОЛЕМИ натпревари. Значи, ок, лани за купот - секоја чест. Она вчера, исто така. Само мора да согледаме еден стандард, што го постави Меси. Момакот кој што сака нека каже ама за Барселона го има на СЕКОЈ голем натпревар. Дури и вчера не беше лош. Му намести чист зицер на Чави, што за наша среќа, Касиљас го спаси. Мислам, јас разбирам, сите очекуваат од Меси да прави чуда на секој натпревар. Ама полека, сепак она вчера беше дерби и се играше против Реал.
Значи, муабетов ми е, сакам да видам еден екстра мотивиран Роналдо, каде што ако нешто подзаглави во среда, тој лично да ги земе работите во свои раце и таа моментална тимска криза на свои рамења да ја извади. Всушност, да не ги омаловажувам Bayern, бидејќи е екипа за секоја почит, ама за еден Роналдо, Бадштубер и Алаба не би требало да представуваат некој голем предивик, нели?
Фудбалот е тимска игра, и очекувам голема подршка и од останатиот дел од екипата. Се надевам дека бар Кака ќе стартува наместо ДиМариа, кој осим што прави добар притисок без посед, кога е со топа последниве два натпревари е многу нестабилен. Ама дури и ДиМариа да стартува, пак верувам во идеите на Мурињно, од кој, после овие бурни 7-8 дена баравме до некој степен да ја осигураме титулата во ЛаЛига, и да ги поминеме Bayern. Изгледа како да сме на добар пат.