Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Значи праемо озбилен муабет. Точно, го има тоа чуство за гол и слично, ама е далеку од тоа што беше. Ја не гледам никаков пресинг од него, гледам само влечење по терен. Тоа и најмногу ми смеќава кај него у последно време, што стана многу неподвижен како да има 100 кг.
И Бензема со АПОЕЛ промаши многу шансе, не викам не. Ама Бензема постојано го гледам како се труди, како трча по секоја топка, што кај Игуаин у последно време не го гледам искрено.
Немора моаево да биде точно, може и сум грешка. Ама искрено многу сум разочаран од него у последно време.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Него панична е работата со Арбелоа, подобро Алтинтоп таму

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Коентрао:Због светске кризе нисам имао за ризле,то је разлог за долазак у Реала.
Педро Леон током посете Мадрида је упуцао Мурињоа на данашни тренинг,Касиљас пресречан .
:D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Значи праемо озбилен муабет. Точно, го има тоа чуство за гол и слично, ама е далеку од тоа што беше. Ја не гледам никаков пресинг од него, гледам само влечење по терен. Тоа и најмногу ми смеќава кај него у последно време, што стана многу неподвижен како да има 100 кг.
И Бензема со АПОЕЛ промаши многу шансе, не викам не. Ама Бензема постојано го гледам како се труди, како трча по секоја топка, што кај Игуаин у последно време не го гледам искрено.
Немора моаево да биде точно, може и сум грешка. Ама искрено многу сум разочаран од него у последно време.
Ако заприметиш подобро ќе видиш дека Пипа врши повеќе пресинг од Бензема и Роналдо заедно.;)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Cristiano: Знаевме дека не очекува комплициран натпревар. Но игравме добро и победивме што и беше наша цел. Среќен си одам од овде, победивме, игравме добро и јас си го обработив добро мојот дел. До крај мораме да победуваме, Barcelona е блиску до нас. Ногата ја покажав поради Adán, беше шега... тој никогаш не тренира во теретана... беше само шега. Судирот со Higuaín... се налутив затоа што сакавм...е да дадеме гол... двајцата тргнавме, двајцата сакавме да шутнеме и се случи тоа... но не е важно. Не ми поминува низ глава да ја изгубиме оваа Liga. Верувам дека ќе ја освоиме. Први сме, имаме 6 бодови предност. Има уште 8 натпревари и веруваме дека ќе ја освоиме. Ми оди добро. Но за се треба да им се заблагодарам на соиграчите. Прво е екипата, сите си го работиме својот дел добро без разлика дали сме замена или не. Сите сакаме да играме и сите сме добри. Имаме одлична екипа со која можеме да се бориме за се.

Higuaín: Си одиме многу задоволни после една ваква победа и резултат. Ја одржуваме разликата без разлика што ќе направи Barcelona. Не сакајќи се судривме со Cristiano, тоа беше штета. Не го видов кога почнав да одам напред, а кога го видов веќе беше касно и се судривме. И нема потреба да се бара причина за тоа. Сите што излегуваме на терен се обидуваме да го одработиме нашиот дел најдобро. Денеска сме презадоволни од натпреварот и од оние кои претходно не играа често. Се радувам за Albiol. Важно е сите да дадеме максимум и да освоиме титули. Денес тренерот сметаше на мене, одговорив позитивно. И најважно е дека си одиме со трите бодови.

Granero: Ние мислиме дека зависиме од нас и ова беше важен натпревар. Лани овде оставивме бодови, но денес не сакавме истото да се случи. Изигравме сериозно, знаејќи дека ќе биде тешко. Направивме уште еден чекор. Три бодови повеќе, еден натпревар помалку. Имаме добри играчи, секој е подготвен да даде максимум кога ќе излезе. Како на премер денес Albiol, кој не играше долго а денес изигра одлично. Денес играв јас, сакам да играм, ми беше комотно на терен. Плус изигравме добар натпревар и остваривме добар резултат, и задоволен сум. Во ЛШ играме дома и сакаме да се покажеме пред нашата публика. Се работи за четврт финале ЛШ, никогаш не се знае.

Albiol: Игравме на тежок терен, против силен ривал, знаевме дека не чека комплициран натпревар. Излеговме силно од почеток и победивме. Задоволни со трите бодови и победата. Среќен сум што можев да играм од почеток и што 90 минути можев да и помогнам на екипата. Треба да мислиме на нас, да собираме бодови. Ни остануваат тешки терени кои треба да ги посетиме, но и на Bernabéu ни доаѓаат тешки екипи, така да се уште ништо не е дефинитивно. До сега ни оди добро треба така да продолжиме до крај.

Xabi: Има уште многу до крај и ако продолжиме да победуваме и играме вака, шансите ни се поголеми. Уште многу бодови се во игра. Денес игравме добро, на комплициран терен. Си одиме задоволни. И гледаме напред.

Ramos: Секој натпревар е тежок. И денешниот беше. Дадовме одлични голови. Секој натпревар и секој бод се важни. Зависиме од нас самите.

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Реал Мадрид е мојот омилен фудбалски клуб.
Не пропуштам нивни натпревар.
Ги гледам и кога победуваат и кога губат.
За мене тие се најдобри.

Секој чест за вчерашниот натпревар.
Беше задоволство да се гледа.
Пркрасни голови паднаа во мрежата на Фернандез.

Голем поздрав до сите врени навивачи на кралевите на форумот.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Официјално: Мичел Салгадо се враќа во Реал Мадрид !!

Мурињо во текот на целата сезона е во потрага по квалитетен десен бек, и конечно го доби. Мичел Салгадо, по 3 сезони поминати во Блекбурн, се враќа во редовите на Реал Мадрид.

Откако Серхио Рамос беше преместен на централната стоперска позиција, местото десен бек остана ранливо во тимот на Мурињо. Арбелоа е сега единствениот класичен десен бек, а повремено на таа позиција игра и Лас Диара, Алтинтоп и Коентрао. Мурињо не е целосно задоволен од ниту еден од нив, и сакаше квалитетен специјалист за игра крај десната аут линија, кој ќе му биде конуренција на Арбелоа.

Мичел Салгадо дојде како најпогодна опција за управата на Реал Мадрид. Ако се знае дека преодниот рок е затворен, и тешко беше да се обезбеди некое големо има во овој дел од сезоната. Мичел Салгадо уште од декември не играше во дресот на Белкбурн и англиските медиуми на големо пишуваа дека ќе го раскине договорот со овој клуб. Тоа се случи доцна синоќа. Имено, Флорентино Перез, претседателот на Реал, лично му телефонирал на Салгадо да се спакува и да дојде назад во Мадрид, каде што ќе го пречекаат со раширени раце. По разговорот, Салгадо, видно возбуден, воопшто не се двоумел и под итна постапка го раскинал договорот со Блекбурн, на обострано задоволство.

На овој начин, Мурињо добива стабилен десен бек, кој одлично го познава клубот, ако се знае дека 10 сезони го носеше белиот дрес, од 1999 до 2009 година. Тој е искусен, ефтин, економичен, и многу работлив тип на играч, баш онаков каков што сака португалецот.

Уште вечерва 36-годишниот Салгадо ќе пристигне во Мадрид, а утре се очекува да го потпише договорот, кој ќе го обврзе да остане во клубот до завршувањето на оваа сезона, и во текот на следната 2012-13. Марка пишува дека е договорена плата од 2 милиони евра годишно. Поради тоа што доаѓа како слободен агент, Салгадо ќе може веднаш да заигра во дресот на Реал. А ако се знае дека нема играно во Европа оваа сезона во дресот на Блекбурн, тогаш ќе биде достапен и за настап во ЛШ. Па така, доста веројатно е дека ќе има деби настап по враќањето во својот дом веќе во среда, во дуелот против Апоел од 1/4 финалето на ЛШ. Ultras Sur подготвуваат специјална кореографија за овој меч за легендарниот Салгадо !! Добредојде назад во својот дом, шампионе !!
априлилили

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Реал Мадрид е мојот омилен фудбалски клуб.
Не пропуштам нивни натпревар.
Ги гледам и кога победуваат и кога губат.
За мене тие се најдобри.

Секој чест за вчерашниот натпревар.
Беше задоволство да се гледа.
Пркрасни голови паднаа во мрежата на Фернандез.

Голем поздрав до сите врени навивачи на кралевите на форумот.
Добредојде:)

Kajgana Shop

На врв Bottom