Нема доволно самодоверба у себе и страв му е сигурно у тоа што нема да се снајде, ваљда е ова иако е он професионалец Реал Мадрид е голем клуб и неможе секој играч да се ослободи туку така од стравот.Мурињо го штити...од што?Ако има некојси страв,ваљда треба да го мотивира и да му дава шанса да игра.![]()
Ја знаеш по што приметувам дека играчот има страв??? Со тоа што сака што побрзо да се ослободи од топката(мое мислење)Зар у тие утакмици шо ги изигра видовте дека има страв? Не дека видов пожртвуваност невидена, али беше солиден. Једино ако увидел дека не го дава максимумот на тренинзите па тоа да го консталирал.
Па сигурно и токму заради тоа сеуште не го става во игра. Доколку Шахин стварно уште не е психички спремен за Реал, подобро да ја среди прво главата па после да почне да игра. Зошто ако игра слабо неколку утакмици, ем стравот, ем што ќе го серат од медиуми па се до навивачи...е тек тогаш од него нема ништо да биде.Мурињо кога ќе согледа дека е спремен за игра тогаш ќе го пушти.
Овака сигурно нема да го пушти колку да се каже,само може да не разочара,па да серат после дека бил промашен трансферот.
Абе под стрес е како не сваќате.Касни на тренинзи...ги гледал турските серии на Сител и анал5![]()
Па сигурно и токму заради тоа сеуште не го става во игра. Доколку Шахин стварно уште не е психички спремен за Реал, подобро да ја среди прво главата па после да почне да игра. Зошто ако игра слабо неколку утакмици, ем стравот, ем што ќе го серат од медиуми па се до навивачи...е тек тогаш од него нема ништо да биде.
А тоа дека не го ставал во игра затоа што Мурињо не го сака Шахин, е чиста глупост. Да не го сакаше, немаше ни да го купи. Ќе биде и тоа, треба само да има трпение и све ќе си дојде на место.
Зарем вие верувате во страв и психички проблемиЕве која е причината поради која не игра Сахин:
Sahin zaštićen od strane Mourinha
Sjajni Turski veznjak otkako je došao u Real Madrid muku muči sa ozlijedama, sada je napokon spreman?
Pričalo se u 11. mjesecu prošle godine kako je Sahin spreman, da bi odigrao je svega par utakmica i opet je nestao, mnogi su se pitali šta se dogodilo, no napokon su Španjolski mediji otkrili šta je razlog izbivanja. Mourinho ga štiti! Sahin je oporavljen od ozlijede na fizičkoj bazi, ali ne i na psihičkoj. Naime bojao se nakon ozlijede ući u duele, kako mu se nebi povratila i kako ponovno nebi izbivao s terena. Stoga ga Portugalski strateg nije htio forsirati, te pustio da stvari idu svojim tokom i da se taj sjajni veznjak sam privikne na nove suigrače, jezik i da se potpuno opusti.
Sahin je za Real Madrid debitirao protiv Osasune, te su mu to jedine minute u Španjolskom prenstvu, dok je u Ligi Prvaka upisao dva nastupa, kao i u Španjolskom kupu kralja. Od mladog Turčina se puno očekuje. Njegova ozlijeda, kao i ozlijeda Khedire je stopirala transfer Granera u Real Betis.
Кој цар е Мурињо.