Мене годиниве наназад,7 дена пред Ел класико се тресеф како сојка пред еб*ње.Нит јдеф,нит излегвеф,буквално.Застанат дома,забарикадиран,и гледав видеа,статистики.Сега,да не си го прочитаф статусон од вчера,не ќе знаеф дека е Ел Класико(добро за то мојт да е и алкохолот кирв
).Но освен тоа,се дружам и учам со Блауграна навивачи,и се бре некако тивки ми се тие.Претходниве години,ќе имаше препукувања,урлања од нивна страна,ама годинава,штама.Неодлучни се,ја немаат таа сигурност во нив,и тоа е според мене добар занк за вечер.Вистина не играат навивачите,но ова не е обичен натпревар,ова е натпревар,во кој се влијае,и навивачи,и бројот на рефлектори,дадените изјави,висината на тревата,стаорците во авионот.Реално за шпанскиот Супер куп,ја достигнафме нивната игра,но сепак,недостасуваше онај кураж,онај културен цинизам,самодоверба од наша страна....АТМОСФЕРА.Сега,кога тој аспект кај нас е во подем,а кај нив опаѓа,склопено со нашата моментална форма,мислам дека најреално е вечерва да се очекува наша победа.
Сеа за утакмицава.... Нападот на БАрса е мн појак од нивната одбрана.Толку јак,што може да го запре нападот на секоја противничка екипа.Повлечена одбрана од наша страна,ќе значи минимална шанса да им се одземе поседот на топката.Во суперкупот,поради ксонцентрирањето на Иниеста и Меси во средина,Пепе и Карваљо играја нешто понапред од МАрсело и Рамос(во одбраната)....И при секое примаше на топката,тие излегуваја одма до нив.Сепак Карваљо беше преспор за таква игра,и на неколку пати виде дека можат да му избегат гореспоменативе двајца,па мораше да се повлечит.Сеа,со ваков Рамос,кој ја игра животната сезона,на омилената негова позиција,ваква игра ќе бидит стварно мн ризична,но и мн ефективна,бидејки Барса е мн странично послаба,одколку во средина.
Средината и нападот,тука не давам мислење,зато шо имаме милјарда опциии,и уше не се занјт кој ќе излеит вечер.Единствено се надевам Роналдо да не навлезитсо 150 % желба за докажување,и да изгорит ко феникс,и Бензема(Игуаин) да дадат се што ќе им се укаже. ХАЛА МАДРИД