Фан Клуб: Пелистер

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
грешно ти е формулирано .. Нека победи подобриот а со тоа и фудбалот ..
П.С Читајте кај подобриот и фудбалот ПЕЛИСТЕР !

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Лудило !

После ќе пишам нешто за утакмицата.

Едит: На Орбис оди снимка од утакмицата. Еве ви линк ако сакате да гледате.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Ајде враќајте се чкембари :D нека биде се како некогаш се знае кое е вистинското дерби у нашава државичка :D браво за денес продолжете така !

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
zavrsi li snimkata posto sea go vidov postot, ili dali moze da vidam momenti od mecot na nekoe drugo mesto
заврши :ROFLMAO:
За моменти од утакмицата незнам дали ќе можиш да видиш на некое клипче.

Душата ми се исполни ко видов колку луѓе имаше на стадион. Почнува да се враќа публиката во Битола. Навивање - ТОП .

Штета шо не победивме ама, ОД ШАР ПЛАНИНА ДО ПЕЛАГОНИЈА, СИ ЈА ЕБАМ СИ ЈА ЕБАМ ШКЕНДИЈА !
И да, ЛОЗАРИ СЕ БРАЌА ЧКЕМБАРСКИ !

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536

За играта не би коментирал.....
Реално реми,очигледно е дека ни фали играч шо знај од најмала шанса да реализира..
Освен 100постопотниот немаме друг играч...
За трибината,по долго време се враќа стариот сјај.....
За прво коло одлична бројка....само вака да се продолжи...
Само да не не казнат со некоја драконска казна хоштаплерите од ФФМ...:mad:(племе да ебам нивно арамиско)....
П.С.
Морам да ги пофалам и поздравам Лозари..преку 50 души дојдоа во Битола....:cuc:( со сопствени средства)....
Секоја чест момци...
Има одлична иднина кај Лозари,имаат исклучително млада и едуцирана(навивачки)и пред се организирана група....имаат неверојатен напредок последниве неколку сезони....
Ако продолжат со вакво темпо за брзо време ќе бидат во самиот врв на тифосцената...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.330
Поени од реакции
8.379
zavrsi li snimkata posto sea go vidov postot, ili dali moze da vidam momenti od mecot na nekoe drugo mesto
http://tera.mk/View-Video/Спорт-рапорт/4853/Спорт-рапорт/Page-1

Inaku na tribina bes top a na terenot sredno se vide deka skendija ne za dzabe bile sampioni pred edna sezona vo sredinata ne otepaa i od po stranite a nasite nekako uplaseni bea morase po hrabro i po napagacki da igraat ,sepak se koga ke se zeme vo predvid treba da mu blagodarime na cotkata koj ne spasi inaku ke bese uste po loso
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=10525
http://sportefe.mk/index.php/2012-03-30-02-55-37/2012-03-30-03-19-20/1028-a
Sega na red e metalurg se nadevam deka ke ne potcenat i ke ja iskoristime sansata

ps.me plasi ffm da ne ne kazni bez publika da se igra ako go kaznat terenot ubo ke bidi ke mozime so avtobusi da odime i da si pravime zabavi po pat

B

Beck's

Гостин
^kakov gol primila Shkendija:tapp:
--- надополнето: 13 август 2012 во 18:49 ---
i da zosto na sportefe stoi slikata od natprevar protiv Vardar, neli foto reportazata e za mecot so Shkendija

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
абе за играта сепак е прва утакмица можи уште е рано да се коментира,ама од то на терен шо го гледав исто како да неамвме бекови и крила,само всредина ја вртевме и сето то не изгледаше течно...дали и квалитетот на шкендија си го напрај своето незнам толку..Резиме е сепак имавме 2 зицери шо голамнот на шкендија ги фати,1 гол шо го постигна Драганчо и една шанса ко свирна офсајд онај педерот,а баш ја гледав и чекав сношти снимката на орбис..ОШТЕТЕНИ сме чиста шанса!!!незнам кој играч беше ама дури ни во линија не беа со играчот на шкендија и откако истрча имаше отворен пат кон голот...На две идеални шанси и еден постигнат гол мислам дека е таман,сепак ова е мак лига

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
^kakov gol primila Shkendija:tapp:
--- надополнето: 13 август 2012 во 18:49 ---
i da zosto na sportefe stoi slikata od natprevar protiv Vardar, neli foto reportazata e za mecot so Shkendija
И они како вас сакаат да бидат многу на трибина :pos:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.328
Аууу каква утакмица :cuc::cuc:
Ваква утакмица пред скоро пола стадион исполнет не се видело подолго време...

За играта, имавме поќе шанси од Шкендија, поќе напаѓавме ама на крај можеби и нерешено е реално...

Уште 2 минута имавме 100% шанса каде по една ниска топка упатена во шеснаесетникот од Лапачот топката стигна до Врапчето каде излезе очи во очи со Ников од само 2-3 метри и Ников му одбрани :eek: Уште тука се вжешти атмосферата и се очекуваше дека ќе биди жустро !!! :D
После то следеа серија напади на Пелистер, во првото полувреме Шкендија речиси не го помина центарот, далеку подобри бевме од нив првото полувреме, освен ударот од 20 метри на еден играч од Шкендија каде заврши над голот друго не се виде ништо од нив...
Второто полувреме играта се отвори на двете страни и Шкендија почна да напаѓа, така имаја 2-3 добри шанси од кои една чист гол спаси Коруновски каде топката одеше одма под пречката ама Коруновски со врвот на прстите одбрани...
На теренот се беше пожустро имаше многу кошкања меѓу играчите, па дојде и до контакт меѓу Елмазовски и Демири каде и двајцата добија црвени картони.
Голот на Шкендија падна на контра напад каде Ејупи излезе сам со Коруновски и постигна гол.
СТАВРЕВ ГРДОТИЈО ЕДНА !!! Особено тој судијата помошникот со знаменцето не отепа 50 пати крена офсајд :mad: До душа во неколку наврати беше и во право каде Главевски се заборава да излези од офсајд :tapp: ама на 2 пати ни спречи чисти акции без врска крена офсајд и тука си го навлечи гневот судијата па летна нешто од трибина и го погоди во главата па падна како покосен :D :pos: Во тој момент мислев дека ќе ја прекинат утакмицата оти тргнаја кон соблекувалните ама се вратија и натпреварот продолжи, два пати беше натпреварот во прекин од по 10 минути, еднаш ко го удрија судијата и еднаш кога беше тепачката на теренот тука мислам тренерот на Шкендија си ја повлече екипата ама се вратија назад брзо...
После инцидентот повротно крена офсајд па тука настана хаос цела трибина тргна кон теренот за да влезат сите се испокачија на ограда :D и одма специјалците со трчање се наредија и пристигна засилување од кај соблекувалните 5-6 желки со трчање се наредија покрај ограда :D
Натпреварот продожни каде по еден центаршут на Китановски топката стигна до Главевски кој одлично ја сврти топката со глава, но повторно брани Ников, наредната акција одма падна гол, само шо влезе во игра Драганчо Димитровски прв контакт со глава од корнер нафрлување и гооол за лудило на трибина :D
Најдобро кај нас изигра Лескароски :cuc: другите потфрлија сите...

На трибина Чкембари 700+ одлично навивање во текот на 90мин. во второто полувреме запалени беа 5-6 бакљи и 3-4 димни, надополнето со 2 пароли (кои ги видовте погоре)
Да напоменам дека имавме поддршка и од нашите браќа Лозари кои дојдоја 1 автобус од Кавадарци околу 50 души одлично дружење, секоја чест за момците Битола-Кавадарци !!!
Исто така имаше и 3 дечки од Рибари од Охрид...
Ме радува тоа што и публиката се враќа полека имаше над 2000 обична публика !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom