Фан Клуб: Пелистер

Z

ziko bt

Гостин
Тони би требало средина да игра, заден везен... Со оглед на то дека ги имаме Шале, Драгаро се спомнува и Степановски...

Исто битно е и кој ќе го донесат за тренер. Мое мислење е дека пожелно би било да е битолчанец, многу подобро ќе ја знај екипата, мада не е лошо да има промена, Мацков одлично си ја вршеше работата...
Не бе,ги измеша изгледа,Степановски од Напредок е заден везен,а тој од Ренова беше стопер,а од друга страна Тони порано во Пелистер,а и годинава во Вардар го играја во последна линија.
Иначе и јас сум за Мацков да се врати,ама сеа е различна ситуација спрема пред 3-4 години,тогаш имавме екстра талентирана генерација.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.297
Пеце не ја прај сега и ти ѓупската нашла колбас оти е крив сега :D
Главески си е петка за кај нас ако се знај дека Драганчо е во подимнати години а како втор шпиц го имаме само Чаки кој може да си замине :confused: ако не се договорат со парите ...Што се однесува за Игор брат кажа зико во 2 лига само еден гол и тоа од слободен е премалку ...За мацата можи да одјди кога ќе имаме буџет како металург или вардар а сега многу тешко и плус тој цели две години не игра во ксанти а некогаш не ниту резерва така да Благојче е 100 пати подобро решение барем за сега ...
Кире е супер што ќе дојди имаше обиди да го земиме и братму но ренова не го пушта ни под разно ;)
Тони за мене ќе биде најголемо засилување едно што е стабилен и искусен тој е олраунд играч и може да игра и халв и бек и последен во средината иако кариерата ја почна како шпиц играч :P
wiz khalifa Бујче тешко дека ќе се врати кај нас некогаш му се погоде живото во скопје и има шанси да оди во тетекс и други клубови така да не вревам дека и ќе го побараат иако треба да пробаат баш ќе ни треба уште еден напаѓач .Тони се враќа во Пелистер за истите услови(плата) што до сега ја имаше во вардар инаку тој бараше покачување кај скопјаните ама не се догворија и плус таму многу малку играше а тука ќе ги биди 1 постава и плус дома :D

ps. Kavadarcanec1 Рутевски цела сезона играше за Новаци во 3 лига и беше најзаслужен што одма се вратија во 2 лига и исто така беше најдобар стрелец во лигата (y)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Абе Главевски ти е играч кој никогаш неможиш да знајш како ќе игра...
Дури играше во Пелистер беше дрво дрвосано !!! Трупец најголем цела сезона беше, дојде баражот со Шкендија во Струмица кладе 2 гола и беше еден од најзаслужните шо обезбедивме опстанок !!!
После замина во Шкендија, таму на почетокот доби шанса не се покажа ништо, после се повреди не играше па ко се врати влезе на неколку утакмици од клупа пак ништо...
Оваа сезона во Напредок играше феноменално, даде доста гола за Напредок и на клучни утакмици му донесе 3 бода...
Зато реков ако игра како шо играше во Напредок ако е во таква форма ќе биди од голема корист !!! Иначе многу не очекувам од него...

А за Мацата од 30 кола во Ксанти изигра само на 2 утакмици а на останатите 28 кола не беше ни во резервите...
Е од тие 2 кола шо изигра последното коло даде гол, и на пријателските даде мислам и то е то од него...
Сега шо е подобро за него да игра цело време 1 постава или да дреми на трибини во Ксанти ???
Ама си зема уба паричка и кур му е двор му е, тој како фудбалер треба да држи цело време форма со активно играње, а не да дреми на трибини...

АМА СЕГА ПАРИТЕ ГО ВРТАТ СВЕТО !!!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Абе Пеце за да го донесиш Мацата макар и на позајмица ,треба да платиш кај Грците...
Кој ќе ти го дај без пари?
А и да имаат пари не треба да го земаат....
Подобро да се оди со некое дете од младинците шо ќе ора и е желно за докажување отколку за позјамен играч....
Главевски е висок играч,класичен шпиц,иако ќе треба да го ранат со топки ако сакаме да имаме некој ќар од него....
Иначе ако очекуваме да прај чуда во шеснаесетникот тешко....
Сличен играч со Чаки,Чаки има некоја предност шо немаше некоја потешка повреда како Главевски,иако по мое Чаки е послаб играч.....
Паднат е во формата ептен...
Како и да е ќе ни требаат двајцата,а од ќар ќе биди и Питошо,колку толку ќе можи да пополни некоја дупка....
Вељановски е екстра засилување,напреднат е последните сезони,порано беше киксер невиден,ама сега се здоби со искуство ќе брка работа,робусен,висок,левичар....вистиснко засилување...
И Кире Степановски е играч каков шо ни требаше,да ја зацврсти одбраната,ни фалеше корпулентен играч назад,шо ќе разбие напад,да не се шетаат како пауни противничките напаѓачи......
Ако остани Ников ќе биди одлично.....
Ако не ќе треба да се земи голман,помеѓу Иљо и Пашето предност му давам на Пашето,постабилен голман,поискусен......
Сега ќе ни треба уште еден вистински плеј,креативец кој ќе ора на средината,пред се со добар удар,и центаршут,да видат ќар и напаѓачите,пред се 100%стотниот:D...
Ако останат сите играчи од лани,плус новите засилувања и уште еден,двајца везни играчи ќе имаме супер силна екипа за оваа лига...:drk:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.297
томе останва?
Da da site(osven pavlovic) ostanvaat se razbira do kolku mu gi prefrlat pari(od opstinata) za proslata sezona do sreda 27 juni koga treba da pocnat podgotovkite i se razbira da se potpisat novi dogovori .Potoa na 5 juli na sednica na opstinata bi trebalo klubot da se transvormira vo A.D.

ps.inaku metalurg probaa nesto za da ni go zemat arno ama sega klubot ne poveke selo bez kucina pa duri se izvinvaa deka ne znaele deka site mladi igraci pod dogovor koj so stipendija
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 15:23 ---
p.p.s. najubo wiz khalifa neka kazi za tome ;)

Z

ziko bt

Гостин
Па ваљда можеше да си замини досеа ако сакаше,да бидиме реални ако го даеше клубот на суд поради неисплатени плати ке добиеше раскин на договоро,ама детето неќи да оди против матичниот клуб и против навивачите,па изгледа ако го напушта клубот тие шо го сакат ке треба убо да искешират...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
69
Поени од реакции
14
Па јас колку шо знам сите млади играчи имат стипендиски договори ама сеа треба да потпишват професионални за прва лига. а шо е до засилувањата одлични се пред се вељановски во средината степановски како лев бек и главевски како шпиц . само да има пари и добро ке е се

Z

ziko bt

Гостин
Па јас колку шо знам сите млади играчи имат стипендиски договори ама сеа треба да потпишват професионални за прва лига. а шо е до засилувањата одлични се пред се вељановски во средината степановски како лев бек и главевски како шпиц . само да има пари и добро ке е се
Имат договори,ама ако не ти плакат то шо го пиши можиш раскин да бараш,никој неможи да те држи,а да не те плаќа т.е можи ама дур не одите на суд.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Горе-долу реална статија, особено за ситуацијата во Битола.
И јас оваа година најмалку посети заради факултетот :oops: .
Да се надеваме дека и фудбалот а поготово ракометот ќе кренат гла оваа сезона. Жално е шо на ракомет ги нема и тие кои порано со пушка не можеше да ги избркаш, интересот за спортот не памтам да некогаш бил помал. (n)

Стандард како и сегде и кај нас се појавија тие шминкери кои идат за да се сликаат за на фејсбук и кои не ни знат 5 играчи да набројат. :noze: Од нив ни 2% не се појавуваат на наредните утакмици со послабите тимови.
Мада сигурен сум дека клубовите да имаат барем пола буџети од скопските екипи, да имаме тимови кои ќе им пркосат на водечките, да имаме реновирани стадион и сала... Публиката ќе се врати. Сезоната во која успеавме да се избориме за УЕФА, имаше по 5-6000 редовно на стадион, по 8000 на поважните натпревари, оваа година ако се остварат најавите сигурен сум дека ќе бидиме меѓу најпосетените во лигата.

Да бидиме реални, ако веќе им се даде огромна помош на фк вардар и на мзт кои рака на срце се (односно биле) брендови на оваа држава, тогаш сигурно и еден РК Пелистер заслужва ист третман, за жал нема кој да се избори од битолските политичари, ниту во вмро, ниту во сдсм па и ова си зема данок и е разочарување.

Друга работа се рекламите... Освен еден плакат нема никаква акција, нема никаква понуда, нема луѓе кои ќе ги станат сите од 'накафе' и ќе ги однесат на стадион, в сала.

Околу навивачката група, баш и не сум во тек со настаните, има поупатени во моментот од мене :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ок е статијата, само колку што знам Чкембари имаа неколку гостувања сезонава.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Секоја "чест" за "објективноста" браво експерти:cuc: :tapp:
Не било остварено ниедно гостување:) ,имало поделби,партиски влијаниа....демек големите стручњаци имаат инсајдери и од прва рака даваат информации.....
Оф леле.....:facepalm:
Во другите големи групи(пред се од метрополата)немаат влијание партиите така?:D
Чисто за информација(пред се за останатата раја)...колку да си едитирате во таа ваша приказна...:X3:
Побарајте малку на нет,и така дремите по цел ден пред компјутер.....
Како прво,беа остварени неколку гостувања...две во ракомет....едно доста бројно во Струга(на подготвителен турнир)...и во Велес....
Во фудбал две гостувања во приватна режија со коли,во Охрид и Прилеп....
Туку шо се мачам да објаснувам кога експертите за навивање и интернет хулиганство се имаат ЧАКТИСАНО!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom