Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015
gol.mk објавија дека Љамче ќе бега.
Љамче ко неможат да го задржат, шо фа прајме муабет поќе за моменталната состојба во Пелистер...:cautious:
Jas kolku so znam e pusten a ne deka ne mozat da go zadrzat tuku deka se praj mesto za novi igraci ...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015
љамчевци си го направија своето во втора лига.......секоја чест за благојче,сезоната му беше феноменална,но годините поминаа и не можат да се надигруваат со професионалци
Bale nema sansi da go pustat ne dzabe w kapiten sega za sega nema druga opcija I sigurno ostanuva

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
21 јули 2022
Мислења
53
Поени од реакции
37
љамчевци си го направија своето во втора лига.......секоја чест за благојче,сезоната му беше феноменална,но годините поминаа и не можат да се надигруваат со професионалци
Уште можи на Бале Љамче вода да му носат сите играчи и од лани и од полани и идните шо дојдоја и ќе дојдат. Ако се паметни мора да ги задржат тие шо ни се постари/поискусни и годинава оти лошо ни се пиши. Глупо е да речиш дека годините му поминаја кога последните две години во клубо на статистика е подобар од сите “млади” шо ги имаме во пакет ако си прател.Точно дека му поминаја за тек да гради кариера, но на 37 години топ 3 ни е веќе две години а можи да не се замара оти не сега ќе гради тек кариера како шо реков и можи да си седи да си зема плата или да си оди во управа или школите. Ама си гази. Кој гледа веќе години, поместена е старосната граница и постарите си газат. Симе, Бале, Спирко на грб го носеа клубо и 90% сите голој и асистенции беа нивни а сите се накај 30 или 30+ години. За каква старост зборваме во тој случај?? И ако младите во втора лига и другите 20 играчи шо ги имавме неможеја гол да дат и асистираат во лига со “аматери” две години, зошто мислиш оти ќе можи баш тие да се носат со “професионалците” од прва лига шо ги споменваш :pos: Втора лига е селска лига и тепање. Прва лига бара техника, елеганција и искуство. То кај нас на прсти го имаме кај 3/4 играчи и то баш тие “старите”.
Бато, екипата ни е очај и во моментот надежта ми е во Бале, Спирко и постарите.. на нив ќе се крстиме како шо оди работава а не да ги отпишваме Оти биле во години а само они ни играја ко шо треба и немаме во моментот ништо подобро од нив освен Мики Талевски шо се докажа како светла точка од сите други млади. Дај боже остатокот од младите да успеат да се снајдат во прва лига Оти имаме доста потенцијал но во секој случај нема да биди лесно ако не ги водат поискусните на терен.
 
Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015
kolku postoj forumo 15 godini sekoe leto istite muabeti haha cekor nemame mrdnato kolku sme prokletie upm
Od ko znam za sebe istite muabeti se ne od ko e forumot zalosno so nemame nisto napraeno samo maubeti ke dojdele BP ,ne znam od Egipet od ,Turcija,Anglija pa site lokalni firmi za na kraj sekogas istie lica da se vratat okolu klubot duri se tamu se e med I mleko posle frlaat so drva I kamenja najgolemi dusmani na klubot za toa ne mozi nikogas da krenime gla a politikata e posebna prikazna so.ke go kacat Pletvar se pogolemi skopjani od skopjanite ni nema spas a bas imame idealni uslovi za dobar klub da sobirame so od okolinata no nema so koj I za koj site krevaat race na prva prepreka I da ke recam site se kjar od klubot retko koj e zijan osven navivacite !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.096
Поени од реакции
7.913
:LOL: ljamcevci ako ima leto da gi neame spomnato hahah
 
Член од
21 јули 2022
Мислења
53
Поени од реакции
37
:LOL: ljamcevci ako ima leto da gi neame spomnato hahah
Остај ти Љамчевци.. туку до кај се со озбилни засилувања? Ќе ги има? Скопскио до кај е со работата?? Или пак ќе продолжи да промашва се и да си седи и наредните 5 години овде
 
Член од
19 јануари 2024
Мислења
391
Поени од реакции
1.208
Единствено решение за фк Пелистер е да се изгласа со декрет дури постои РЕК Битола и чадат тие оџаците таму, генерален спонзор на клубот да биди ЕСМ(подружница РЕК Битола) со 1М еур секоја година, или сите надворешни фирми изведувачи во РЕК да бидат ослободени од данок, односно тие пари да се префрлаат автоматски на сметката на клубот.
Само така клубот ќе застани на здрави нозе и со салам менаџмент и подршка од останати локални фирми, да се формира буџет од 2-3М еур и Пелистер да биди секогаш во врвот на мак фудбалот.
Таков гигант да имаш во градот и да те труе и деца да умираат од канцер во регионот а денар да не се инвестира во Битола како опшествено одговорна компанија е срамота за секој битолчанец шо стапнал во собранието и не го издејствувал ова од централните власти.

Само Невеновски на времето одеше во Скопје и со нога му ги отвараше вратите во ЕСМ во канцелариите и издејствува пари од РЕК да влезат во фудбалот.
Тогаш ми се чини се реновира јужна трибина и се поставија првите стилчиња и игравме Интертото куп против Селта Виго ако не се лажам.
Единствено тој имаше мадиња и ги избрка од стадион господата од Скопје ко дојдоја да се сликат со реновираната трибина а претходно беа кочничари за тие средства од РЕК.
Само со такви луѓе од Битола во локална и централна власт можи да мрднат работите на подобро. Овие другите климачите само ќе ги тапшат по рамо пред избори и после изборите нема ни телефон да му креват од централа во Ск.

Ја читам програмата со ребалансот на буџетот на Коњо... Вика припрема на проектна документација за спортски објект во Нова Битола. :facepalm:
Цел мандат му помина тој уште документација нема почнато а се сликаја со макетите таму, до крај на мандат нов спортски објект.
Зато ќе изгуби наредна година и ќе го пуштат низ вода газдите од Ск.
Роскоп градот го напрај со тие цевките и тие шо чинеа улици ги запусти.
За жал нема визија чоекот да напрај некој капитален објект а не камоли да најди инвеститори во спортот.
Среќа Наташа му ја потпиша платформата во ракометот и му ја напрај трибината и Офицерски за да можат да прат прослави на титулиите и да се сликат, иначе сеа ќе незнаевме и ракометот со кој играчи и дали ќе стартоваме сезона.

В дупка ги фрлија толку пари во фудбалот уназад 4 години за клубот едвај да влези во прва лига и ајде се е то оправдано ако имаја визија и цел и го продаеја клубот летово, ама тие легендите влегоја прва лига и незнат шо да прат со клубот, си поднесоја оставки од шо се неспособни.
Еден куп пари ќе спичкат и ова сезона и пак ќе испадниме на крајот.
Па уште ги лажат в партија луѓето, ветено му било ќе ги спасвале Вардар, Пелистер и Победа...:facepalm:
Вардар ќе го спасат, ама овие од пелагонискиот регион ќе ги остат со куро враце и ќе му фрлат трошки догодина за да ги вратат прва лига. Нека се сликат пак со Мицко и компанија ко ќе дојди Битола по 4 години чред избори.

Неможам да се начудам како уште ми верват луѓето и уште се лажат дека централната власт ќе има интерес за капитални проекти во овај регион.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.015

Ova lici so lici nema zbor sega eden na sredina eden napred I uste dva tri od po stranite I raet da bidime dobivame mnogu so Egri ne samo odbrana I vo napad na prekini so gol e top

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.512
Поени од реакции
6.047
Конечно едно нешто добро со Егри.
Ај да видиме наредни денови шо ќе донесат дополнително , па да видиме после и странците
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.124
Поени од реакции
862
 

Kajgana Shop

На врв Bottom