Mateta e ogromna greska za mene, 27, 28 ke bide na leto, ova mu e pikot i mislam deka nema da se stane podobar od ova sto e a realno ne e nivo za top 4 napagac. Samo osimhen bi bil vistinsko zasiluvanje ako e prioritetna pozicija i treba da se mu se donese. Gyokeres uste ne sum 100% siguren dali ke go bide vo PL. So toa sto quenda ni izbega ne gledam zaso ne bi otisle all in na Osi osven ako on ne saka radi CL. Vo toj slucaj pre bi nekoj kako omorodion (ili aghehowa po novo) od porto ili delap od ipswich.
По мене баш ни треба некој созреан, доволно добар, што нема да е изгор скап и не е звезда што ќе лета у облаци. У најмала рака ќе тргне притисок од младиве - Хојлунд, Зиркзи и Оби, а ќе им остави простор да се развиваат (ако гледа потенцијал управата). Транзициско решение, што за 3 години би станал ( (reliable) squad player за ротација, а тогаш би бил заменет или од младиве или некој друг спремен.
Дали Матета е изборот не знам, ама дефинитивно ни треба некое поискусен и поизграден играч напред, со години чекавме и мака мачевме дур се градеа Рашфорд, Марсијал, Гринвуд, Хојлунд, им ги пребродивме сите фази - од неискусни прлиња што прават базични грешки до неверства и жалопојки пошто ги оставиле девојките, па после тоа и падови на форми, се за на крај да не испадне ништо од нив.
Одговорна позиција е напаѓач и си треба некој постабилен да преземе конците. Долго време се коцкавме со млади, низ призмата и пропагандата дека клубот е изграден врз грбот на младинци и академијата. Точно е, но други се времињата, околината за развивање на таленти е многу потешка и потоксична. Изгореа доста кариери на младинци, поради преголема одговорност и притисок.