Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Плачи колку сакаш, од Ѓорче имаше деца еден куп барем јас што ги познавам...
Впрочем се виде, прв меч кај вас 100 души, кај нас 10 000. И како не ти е срам уште да коментираш???
А и срамота е да споредиш утакмица од Втора со утакмица од Прва лига којашто е дерби,малце глупа ти е логикава...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.759
А и срамота е да споредиш утакмица од Втора со утакмица од Прва лига којашто е дерби,малце глупа ти е логикава...
Да бидеме реални, толку публика нема да имате никогаш па и во ЛШ да играте...
Не ми смета тоа, знам дека бар вие од ДХ сте верни и си го сакате Ѓорче, ама што не вмешува тука нас?
И сами знаете дека вечерва имаше луѓе од Ѓорче кај нас, како што имаше буквално од секоја населба. Не било бројка од 100 Ѓорчеввци, али бар десетина имаше, а со оглед дека и вие на утакмици не сте повеќе од 50 навивачи тоа е голема бројка. Па повеќе од Ѓорче идат на Работнички кошарка, отколку на македонија ЃП а тој тука ќе ми бистри филмови. незнам што сме му толку трн во око па во секоја дискусија не спомнува. Глејте си ваш двор како и ние нашиот!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Да бидеме реални, толку публика нема да имате никогаш па и во ЛШ да играте...
Не ми смета тоа, знам дека бар вие од ДХ сте верни и си го сакате Ѓорче, ама што не вмешува тука нас?
И сами знаете дека вечерва имаше луѓе од Ѓорче кај нас, како што имаше буквално од секоја населба. Не било бројка од 100 Ѓорчеввци, али бар десетина имаше, а со оглед дека и вие на утакмици не сте повеќе од 50 навивачи тоа е голема бројка. Па повеќе од Ѓорче идат на Работнички кошарка, отколку на македонија ЃП а тој тука ќе ми бистри филмови. незнам што сме му толку трн во око па во секоја дискусија не спомнува. Глејте си ваш двор како и ние нашиот!
Тоа што ве спомнува си е негово,не се мешам јас во тоа,само ти укажав дека е малце смотана логиката,за се друго горе долу си во право,тоа е македонскиот менталитет,сакаат се да има,а да не придонесат за тоа,туку чекаат се на готово,па тоа ни во Аргентина го нема мајко му стара...
--- надополнето: Aug 9, 2011 11:25 PM ---
Читам на една ФБ страна на вардар ...цитирам ...
-Сите Скопски Населби се на нозе, одиме масовно да даеме подршка итн итн...и од доле имаше коментари во стил ''Лисиче е на готовс, Ново Лисиче е спремно како никогаш до сега, Драчево, Маџари, Бутел, Ченто се на нозе...Кисела Вода едвај чека, Карпош е нестрплив, Водно. Железара итн се на се 40 и кусур коментари "...
А најинтересното знаете што е ??? Ај погодете или ајде јас ќе кажам...ГО НЕМА ЃОРЧЕ :D!!! Од тука имаа навивачи нели ??? :pos::pos::pos:
И дај ти олади малце ако сакаш,жити кариера,престани со Вардар и со тоа дека нема навивачи од Ѓорче за Вардар,да не почнам да кажувам имиња.
Ако сакате да нема навивачи,ќе земете ќе вршите пропаганда дека треба да се навива за клубот од населбата,а не за Вардар,или пак да чекате се на готово,тоа да го сторат 30-40 души,вие да си дојдете на трибина само и да се испуцате.
Епа нема денеска се на тацна,ако сакате Ѓорче да има вистински и верни навивачи,ќе се потрудите и вие за тоа,да привлечете бројка,да дадете некоја идеја како да се привлечат дечки од населба,бидејќи Ѓорче како клуб искрено не го заслужува ова,но кој како разбира....

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Тоа што ве спомнува си е негово,не се мешам јас во тоа,само ти укажав дека е малце смотана логиката,за се друго горе долу си во право,тоа е македонскиот менталитет,сакаат се да има,а да не придонесат за тоа,туку чекаат се на готово,па тоа ни во Аргентина го нема мајко му стара...
--- надополнето: Aug 9, 2011 11:25 PM ---

И дај ти олади малце ако сакаш,жити кариера,престани со Вардар и со тоа дека нема навивачи од Ѓорче за Вардар,да не почнам да кажувам имиња.
Ако сакате да нема навивачи,ќе земете ќе вршите пропаганда дека треба да се навива за клубот од населбата,а не за Вардар,или пак да чекате се на готово,тоа да го сторат 30-40 души,вие да си дојдете на трибина само и да се испуцате.
Епа нема денеска се на тацна,ако сакате Ѓорче да има вистински и верни навивачи,ќе се потрудите и вие за тоа,да привлечете бројка,да дадете некоја идеја како да се привлечат дечки од населба,бидејќи Ѓорче како клуб искрено не го заслужува ова,но кој како разбира....
Нешто паметно и од тебе :icon_lol:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Плачи колку сакаш, од Ѓорче имаше деца еден куп барем јас што ги познавам...
Впрочем се виде, прв меч кај вас 100 души, кај нас 10 000. И како не ти е срам уште да коментираш???
Koлку имате 5-10 еве и 15 нека се, што не се .... така се обединува Скопје со 600 души на трибина...скоро милионски град ??? Ние никад нема да имаме толку публика во право си, и убаво ни е толку сме...ама ни вие нема да имате колку што сте имале порано кога сте биле Репрезентација на Македонија во ЈУ... позз Честито Победа !!! :)
--- надополнето: Aug 10, 2011 10:13 AM ---
Вака сега Ultra Boy...далеку дека сум ултрашки настроен...јас сум фан на Македонија Ѓ.П. има момци што ги познавам од ДХ што токму ова напишаново можат да го спроведат на дело (вклучувајќи те и тебе)...И никогаш не треба да се жалиш ние правиме ова ние она немаме помош...Ти го правиш тоа од срце зошто сакаш, го сакаш клубот, го сакаш Ѓорче...и сам да бидеш се да праиш нема да се жалиш зошто тоа што го правиш те исполнува ... Aко чекаш ти на добропознатите ликови од Ѓорче да се сменат во понашање гадно си се заебал, така да глава горе изгледа на вас ви било пишано да ги придвужувате работите тука за овие претходниве што ја укакале работава...A ќе дојде ден многу скоро, осеќам дека сите работи ќе се средат и клубот за некоја година ќе застане на здрави нозе..во тоа сум сигурен 100 посто !!! Е тогаш ќе знаеш дека си завршил голема работа и си придонел за клубот со тоа што го правиш па макар си купил и карта секоја недела дома коа се игра !!! Мене тоа ме исполнува а клубот мој ќе биде сакан се додека сум жив како и моите поколенија со Господ напред... Црвено-Жолта боја...само еден Клуб !!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Вака сега Ultra Boy...далеку дека сум ултрашки настроен...јас сум фан на Македонија Ѓ.П. има момци што ги познавам од ДХ што токму ова напишаново можат да го спроведат на дело (вклучувајќи те и тебе)...И никогаш не треба да се жалиш ние правиме ова ние она немаме помош...Ти го правиш тоа од срце зошто сакаш, го сакаш клубот, го сакаш Ѓорче...и сам да бидеш се да праиш нема да се жалиш зошто тоа што го правиш те исполнува ... Aко чекаш ти на добропознатите ликови од Ѓорче да се сменат во понашање гадно си се заебал, така да глава горе изгледа на вас ви било пишано да ги придвужувате работите тука за овие претходниве што ја укакале работава...A ќе дојде ден многу скоро, осеќам дека сите работи ќе се средат и клубот за некоја година ќе застане на здрави нозе..во тоа сум сигурен 100 посто !!! Е тогаш ќе знаеш дека си завршил голема работа и си придонел за клубот со тоа што го правиш па макар си купил и карта секоја недела дома коа се игра !!! Мене тоа ме исполнува а клубот мој ќе биде сакан се додека сум жив како и моите поколенија со Господ напред... Црвено-Жолта боја...само еден Клуб !!!
Jaс како што знам фановите не се замараат кој од каде има навивачи,туку оди на стадион чисто онака,да грицне некоја семка и да го пцуе судијата...
Јас можам да го спроведам на дело со останатите не викам не,но после две кола се враќа истиот филм како претходно.
Башка доаѓа време за дерби кошарка,сите се напалуваат како клинци на порничи,слики на профил на ФБ,правење евенти,викање деца од немајкаде...зошто ова не го направат за Ѓорче еднаш да ги видам ?!!!
Не ме разбирај погрешно,чест на исклучоци,кој што не идат на кошарка,а идат со нас,бидејќи пред се,КУР ГИ БОЛИ ЗА БРОЈКАТА,дали сме биле 50-100 или 500 души,првенствено одат за клубот и за забавата на трибина,додека другите доаѓаат на стадион кога има нешто гага дали маица дали пиење дали дрога дали јадење дали ебење,важно да е гага,да не платат ништо а да пијат,јадат и ебат,епа нема така,во цел свет се плаќа за шалот,за маицата,се плаќа и карта на влез на стадион...ама нашиве си се навикнати на гага гага и само гага,преку кур ми се.
Постарите ај некако држеа ред,помладите “мафијаши“ се јачаа со нив,бидејќи нели им беа идоли.
Паќ ке кажам,сум кажал едно сто миљарди пати можеби,менталитет нема,тоа е она што треба во Ѓорче,јак менталитет !!
Кој курац пример јас ако седам на ограда и им викам на сите ајде пејте,некој клошар што не видел пичка у живот збори на страна,глеј го наркоманов мене ќе ми кажува дали да пејам или не,што сакам ќе праам,и така момакот почнуе да се глупира на трибина,небаре трибината е полна со камери,се снима втор дел Шишање,па сака да биде во преден план.

Постарите се приказна сама по себе,како прво и прво тие немаат менталитет и ни грам локал патриотизам кон Ѓорче,колку и да се маваат во гради.Можеби имале,но мене не ми изгледа така.

Еве најпрост пример ти го земам Таурунум Бојс,ваљда имаш чуено за нив.Тоа ти е група во која е ептен добро развиен локал патриотизмот,љубовта кон Земун како град,а потоа Земун како клуб.
Или пак пример,Раднички Ниш,Раднички Крагујевац...или еве Рад.
Ѓорче ти е апла Земун,“мафијашки“ град,но во Земун фората е што тие од понеделник до петок се прават мафијаши,во сабота и во недела се навивачи и својата љубов кон Земун ја искажуваат на трибина со навивање,а не со курчење во маало колку се јаки.
Ги слушаат постарите и прават онака како што ке каже дечкото што стои на ограда со мегафон во раце и командува,не се курчат.

Додека не се свестат од цело Ѓорче дека веќе нема ништо гага,туку се се плаќа и им дојде памет дека трибината не е за да пукаш сеир од страна,ќе биде вака,30-60 души на трибина,а кога ќе дојде време за бараж,како што беше со Маџари,е тогаш се буди цело Ѓорче од сон,пошо нели има гага превоз и по некоја маица.

Тоа е суровата вистина,сакаме ние да признаеме или не...за жал.

Јас не можам и уште 39 души да даваме од џеб за секого маица гага за да дојде на трибина да навива,пиење гага за да дојде на трибина да навива,гадно си се зезнале останатите.
Како што реков,се е до менталитетот и локал патриотизмот,кој очигледно во Ѓорче,полека но сигурно умира,пошо “мода“ е да бидеш мафијаш во Ѓорче...куртонска раја.

Не ме сфаќај погрешно,го сакам Ѓорче како населба и клубот,но ова за клубот и за населбата е срамота што се случува,едноставно,не го заслужуваат ова...дефинитивно не го заслужуваат.

Член од
28 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
5
Лавови,ќе го “обработите“ ли првото гостување ?

Комити Ѓорче

СКОПСКИ МАНГУП
Член од
10 август 2011
Мислења
61
Поени од реакции
92
Читам на една ФБ страна на вардар ...цитирам ...
-Сите Скопски Населби се на нозе, одиме масовно да даеме подршка итн итн...и од доле имаше коментари во стил ''Лисиче е на готовс, Ново Лисиче е спремно како никогаш до сега, Драчево, Маџари, Бутел, Ченто се на нозе...Кисела Вода едвај чека, Карпош е нестрплив, Водно. Железара итн се на се 40 и кусур коментари "...
А најинтересното знаете што е ??? Ај погодете или ајде јас ќе кажам...ГО НЕМА ЃОРЧЕ :D!!! Од тука имаа навивачи нели ??? :pos::pos::pos:
Здраво :)

Како што гледате, всушност и добро знаете сите, само се правите наудрени, Комити од Ѓорче имало и ќе има. Транспарент на запад Комити-Ѓорче некога имаше, и ќе има пак во тоа ве уверувам.
Како прво немав намера да пишувам, воопшто не сакав да навлегувам во дискусии посебно не во расправии со луѓе од мојата населба, но од брат ми добив препорака дека се пишувале небулози веќе некое време овде, не ми се веруваше и се решив да проверам. Проверив, убаво прочитав, за жал се уверив дека навистина било така. Но се надевав дека ситуацијата ќе се стабилизира, дотогаш бев на форумов само како читател. Откако овој член што го цитирам во моментов направи состојбата да ескалира, го направив овој јузер и ова е првиот пост со кој морав да се обратам.

Дечко, како прво ако не те интересираат Комити и Вардар што ти требало да се занимаваш да читаш на „црвено-црно семејство“ групата на ФБ, и најтрагично овде да се изглупираш без потреба спомнувајќи го тоа без никој да те праша. Или сепак вистина е делот од песната на Комити - „Сите сте за Вардар само не признавате“ ?

Е вака сега, да им биде јасно на сите. Младината од Ѓорче, и не само од Ѓорче, од цело Скопје и по широко, веќе почнуваат да ги разбираат работите во навивањето, односно да им станува јасно дека СМЕШНА РАБОТА Е ГРУПА ОД ЕДНА НАСЕЛБА САМО, и дека во Скопје посебно само Комити е група која е застапена во сите краеви на градот и дека само таа е група што вистински личи на група !!!
Иако помлади, но деца како деца, сепак сакаат да осетат нешто вистинско... тоа што го гледаат по интернет, од Делије, Гробари и други, едноставно посакавуваат да го осетат... а реално од Македонија група која е барем најблиску до нив (далеку од нив, но сепак за разлика од другите) барем по малку е Комити и само Комити !
Затоа ние како Комити апсолутно владееме со Скопје, светла иднина претстои, секој млад навивач ултрас животот сака да го започне во најдобрата и најбројната група. Како тим се разбира Вардар. Смешно е да се навива за маалски клуб, тоа е само бламажа, и обично тие групи што навиваат за маалски тимови претходно се излезени од некоја поголема група.

На пример читам овде коментари од типот, „бидете локал-патриоти сакајте си ја населбата навивајте за Ѓорче“ или „како да направиме младината да не навива за Вардар, да навива за Ѓорче“ ... во овие небулози, тука лежи зајакот. Апсолутно, вие не сфаќате што означува терминот локал-патриот. За ваша информација, тоа е пред се љубов према градот, а не само према населбата. Ашљаци едни !

Ајде можеби ќе ви текне зошто членовите ви бегаат со Комити.
Вашето мото е Лавови Ѓорче - гордост на Ѓорче, а на Комити е Комити Скопје гордост на Скопје, значи на ЦЕЛО СКОПЈЕ а во тоа влегуваат сите населби и Ѓорче нормално !!! Вие уствари ја ставате населбата, пред градот ! Нешто што не е можно, затоа што Ѓорче е под Скопје, и Скопје како град е над СЕ !!!
Значи вие според вас, со вашата група ја браните честа на Ѓорче, а Комити ја бранат често на цело Скопје ! Тука влегува и Ѓорче нормално.
Тие што ги разбираат работите малку подобро знаат, Комити се застапени низ цело Скопје и се синоним за градот. Пример живеам во Ѓорче, си ја сакам населба, не за џабе сме нај патриотската населба, се гордеам со тоа, и ќе бидам горд секогаш, но значи ли тоа дека мора да навивам за маалскиот клуб од овде и да бидам член на маалската дружина ? Зарем ако сум Комита, тоа нема да ме прави горд Ѓорцевец ? Напротив, тоа ме прави поголем јунак, затоа што Комити е свето име.
Не ги разбираат работите некои, околу тоа следењето на клубовите од населбата. Зарем овој „Saber Rider“ бидејќи живее во Пржино треба да навива за Славија ? Не за Вардар?! Па ако е за така, нели секој живее во некоја населба, логично, значи секој треба да навива за клубовите од населбата, а според тоа големите клубови да немат навивачи ? Клубовите како Вардар, Партизан, Црвена Звезда, Динамо, Хајдук кој да навива за нив, ако сите членови ги следат клубовите од населбите ?? Гробари и Делије глупи ли се што им идат луѓе од секаде ?!
Можам да одам, и одам во слободно време да го гледам Ѓорче, да тепам време пред се, но и не дека нема да ми биде мило да победува, но да сум од Скопје, а да не навивам за брендот Вардар? Е тоа е глупост.

И ЃОРЧЕ ЌЕ НАВИВА ЗА ВАРДАР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Koлку небулози напиша,абре ни сам не си свесен,мислам свесен си,реалноста сакаш да е таква каква што ја пиша,но е сосема друга...
Одлучи се кој е гордоста на Скопје,дали Вардар или Работнички во кошарка ?:pipi:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Koлку небулози напиша,абре ни сам не си свесен,мислам свесен си,реалноста сакаш да е таква каква што ја пиша,но е сосема друга...
Одлучи се кој е гордоста на Скопје,дали Вардар или Работнички во кошарка ?:pipi:
Брат во право е мислам до некаде,Скопје не е асално за да има поделби на 100 маалски групи.Видовме како ги распарчија ултрашите со поделбата ЦПБ И ФА а камо ли уште да се делат на маалски групи.Редно е да се стави крај на оваа скоска турли тава од тифо.сцена и да се навива за еден клуб.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Брат во право е мислам до некаде,Скопје не е асално за да има поделби на 100 маалски групи.Видовме како ги распарчија ултрашите со поделбата ЦПБ И ФА а камо ли уште да се делат на маалски групи.Редно е да се стави крај на оваа скоска турли тава од тифо.сцена и да се навива за еден клуб.
Па не,не е во право,т.е зависи кој како го сфаќа и разбира.
Ти мислиш дека е во право бидејќи не знаеш како стојат навистина работите,форумов и тоа што го читаш на него не е воопшто мерило.
Јас мислам дека е тотално во аут,а ги ги утнал апчињата или избегал од ментална институтиција,ептен добро знам како стојат работите тука,така да не може криви дрини да сади тука без врска.

Ако Скопје не е асално за да има 100 маалски групи,што треба јас да направам кажи ми ?
Маалски групи имало и ќе има во иднина,колку и да сакаат да серат од страна како тој дегенот погоре,тоа е реалноста.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Па не,не е во право,т.е зависи кој како го сфаќа и разбира.
Ти мислиш дека е во право бидејќи не знаеш како стојат навистина работите,форумов и тоа што го читаш на него не е воопшто мерило.
Јас мислам дека е тотално во аут,а ги ги утнал апчињата или избегал од ментална институтиција,ептен добро знам како стојат работите тука,така да не може криви дрини да сади тука без врска.

Ако Скопје не е асално за да има 100 маалски групи,што треба јас да направам кажи ми ?
Маалски групи имало и ќе има во иднина,колку и да сакаат да серат од страна како тој дегенот погоре,тоа е реалноста.
Абе никој не ја искривува реалноста,ама дали така треба а биде е прашањето,и тоа што викаш во право си дека има сегде и ќе има по некоја таква,ама ова со ЦПБ и ФА знаеш дека се лом направи во СК а и кај вас во Ѓорче.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Абе никој не ја искривува реалноста,ама дали така треба а биде е прашањето,и тоа што викаш во право си дека има сегде и ќе има по некоја таква,ама ова со ЦПБ и ФА знаеш дека се лом направи во СК а и кај вас во Ѓорче.
И,што сакаш да ми кажеш со ова ?
Дека ДХ треба да се откажат од Ѓорче,клуб со кој проживеале се и свашта,од звездени моменти до испаѓање во трета лига,клуб за кој направиле многу,оделе во разно разни вукојебини само за да го бодрат,правеле песни,кореографии,само за да им дојде токму на курот на некој ванаби ултраси од Скопје,кој навиваат за Вардар бидејќи тоа е “поим“,затоа ?!
Или пак Фемили да се откажат од Мзт,исто така направиле премногу премногу за клубот,знаеме сите што направија и колку се моќни !

Епа не,не може тоа така,што си дробеле тоа ќе си сркаат.
Јас од некој луѓе од Ѓорче се откажав,луѓе кој пред тоа киснеа на трибини додека во Ѓорче се имаше пари,додека се имаше играчи,додека се имаше нешто бесплатно,така да кур ме боли за нив,што сакаат нека прават,ако сакаат и за Пелистер нека навиваат,ги видовме тие што треба да ги видиме што луѓе се и се помиривме со тоа.

Тоа што ти го дробиш тука,едноставно нема теоретски шанси да се оствари,можеш да бидеш сигурен миљарка посто,ниту ние ќе се откажеме од Ѓорче,ниту Фемили ќе се откажат од Мзт,ниту пак ЦПБ ќе се откажат од Работнички само за да им биде нешто токму на Вардар,кој е синоним во Скопје под наводници.
Мене ме заболе курот ако е синоним,јас си го гледам мојот клуб и мојата населба и не се замарам со другите,бидејќи не се вредни за спомнување.

Така да чил аут и излези од светот на бајките и ти и сите што размислуваат слично како тебе,вклучувајќи го и тој погоре Комити Ѓорче.
Уште мене ќе ми кажува што е локал патриотизам,а не знае ни сам што уствари значи зборот,грев манастирски.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Слушај јас прво мирно без да тежнеам на ниедна страна отворив една дискусија,затоа барам и така да ми возвратиш не да ми се силиш,во стил ти не знаеш види ме кој сум јас имам клуб од една мочана населба.Што се тие изрази дробиш,трескаш,бајки не знам што.Другарите твој одат со 1060 пеат за Работнички,вие ќе пеете го ебам Работнички,а други ви одат со Вардар,таа е вашата населба???

На крај краева ако не сакате да разговарате како луѓе(а форумот е за такви) мене ич не ми чуе за вашите проблеми!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom