Фан Клуб: Барселона

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.959
Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
1.039
Без провокација но дали индиректно кажуваш дека Фергусон не е голем тренер?
So Ferguson e podruga rabotata.
Aj eve ke go parafraziram moeto prethodno mislenje.
Neka ostane i Guardiola 20+ godini so Barsa, so slicen uspeh i 3-4 novi jaki generacii izvadeni vo istiot period, kje mu se racuna :)

Da ne zaobikoluvame, muabetot mi e deka Pep ja zema ovaa "sredena" i najverovatno najdobra fudbalska generacija na site vreminja, manje-vishe na "tacna" od Rajkaard.
Rajkaard bese toj sto vo ogan gi frli i Xavi i Iniesta , pa i Messi - za mene definitivno dvizeckata mokj na denesna Barselona.

I pak kazuvam, ne deka Guardiola e los strateg, tuku mislam deka ne e do TOLKU dobar. Se dodeka ne me protivreci vo naredniov period.

-se izvinuvam za latinicava, od rabota pisuvam

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
So Ferguson e podruga rabotata.
Aj eve ke go parafraziram moeto prethodno mislenje.
Neka ostane i Guardiola 20+ godini so Barsa, so slicen uspeh i 3-4 novi jaki generacii izvadeni vo istiot period, kje mu se racuna :)

Da ne zaobikoluvame, muabetot mi e deka Pep ja zema ovaa "sredena" i najverovatno najdobra fudbalska generacija na site vreminja, manje-vishe na "tacna" od Rajkaard.
Rajkaard bese toj sto vo ogan gi frli i Xavi i Iniesta , pa i Messi - za mene definitivno dvizeckata mokj na denesna Barselona.

I pak kazuvam, ne deka Guardiola e los strateg, tuku mislam deka ne e do TOLKU dobar. Se dodeka ne me protivreci vo naredniov period.

-se izvinuvam za latinicava, od rabota pisuvam
ја колку шо памтам Иниеста беше резерва кога беше Рајкард на кормилото, и малку ми се даваше шанса во прв состав. Меси не беше толку уигран, Чави имаше одлични пасови и асистенции, али не како моменталната состојба. додека беше Рајкард целата игра на Барса се сведуваше на Роналдињо. немаше таква подмачкана игра, така да кога да видеш Пеп е главниот виновник за моменталната игра на Барса. викаш Пеп ја зел најдобрата генрација од тацна на Рајкард. каде е Ето, Деко, Жили, Едмилсон, Маркез, Ларсон итн. Најдобрата генерација ја извади токму Пеп од Ла Масија, Педро, Бускец, Кркич итн. + ги купи Алвес, Пиќе (Ла Масија), Цеск (Ла Масија), Виља. Меси, Чави и Иниеста се едни од најзаслужните за моменталната Барса, ама како шо реков, додека беше Рајкард немаа таква уиграност. така да ако не сте го знаеле ова не треба да думате на празно дека дојдел на готово Пеп.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
^Озбилно ич не ми е лесно со такви ко тебе на форумов :facepalm:

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Nezvanično: PSG i Barça su vrlo blizu dogovora oko transfera lijevog beka Maxwella (30) u redove ovog francuskog kluba. Katalonski klub bi transfer trebao objaviti večeras ili u toku sutrašnjeg dana!
Barcelona bi trebala dobiti između 2 i 4 miliona odštete.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
1.039
ја колку шо памтам Иниеста беше резерва кога беше Рајкард на кормилото, и малку ми се даваше шанса во прв состав. Меси не беше толку уигран, Чави имаше одлични пасови и асистенции, али не како моменталната состојба. додека беше Рајкард целата игра на Барса се сведуваше на Роналдињо. немаше таква подмачкана игра, така да кога да видеш Пеп е главниот виновник за моменталната игра на Барса. викаш Пеп ја зел најдобрата генрација од тацна на Рајкард. каде е Ето, Деко, Жили, Едмилсон, Маркез, Ларсон итн. Најдобрата генерација ја извади токму Пеп од Ла Масија, Педро, Бускец, Кркич итн. + ги купи Алвес, Пиќе (Ла Масија), Цеск (Ла Масија), Виља. Меси, Чави и Иниеста се едни од најзаслужните за моменталната Барса, ама како шо реков, додека беше Рајкард немаа таква уиграност. така да ако не сте го знаеле ова не треба да думате на празно дека дојдел на готово Пеп.

Nekako mi deluvas na pomlado dete, pa sigurno nema da znaes ova sto ke ti go napisam.
Ova tvoevo sto go kaza me podseti na edna druga zlatna generacija. Crvena Zvezda od 1991.
Dragoslav Sekularac ja stvori taa ista pekolna masina,
za da 1990 Ljupko Petrovic dojde, 1991 osvoi LIga na Sampioni (vo toa vreme poznato kako KESh - Kup na Evropskite Shampioni), pa posle duri i protiv Kolo Kolo da stanat i Svetski Klubski Shampioni. Vo toa vreme , a mnogu povekje sega, nesto na sto site istocno evropski klubovi mozat samo da sonuvaat.

I sega ne se ljutite odma :) Guardiola po redot na nestata zasluzi da e trener(manager) na sezonata. Pa nikoj drug vo negovata bransha ne napravi povekje.
Za negovite vistinski kvaliteti, vremeto ke pokaze.
Samo tolku imam da kazam.

Kajgana Shop

На врв Bottom