Мислам дека му прекипа лончето на Гвардиола.
Едноставно претерува со Бускетс. Детето ми е крајно антипатично, и одамна мислам дека игра само зарати тоа што доаѓа од младинскиот погон. Пеп премногу верува во него, разбирам дека му е миленик, но во вакви клучни натпревари едноставно мораше да игра со Туре.
Што направи Бускетс?
Негова требаше да биде задачата да го покрие Снајдер. Не е преголема фолозофија да се чува стаклеников, само агресивно да одеше на него во целсот ке го неутрализираше. Но, младиот се загуби. Уште на стартот направи НЕПРОМИСЛЕН потек кога изнуди фаул и ја удри топката од земја барајќи жолт за противникот, а на крајот самиот тој го папаше. И после мирен ко бубица, па не иде така... во ваков натпревар од круцијално значење - не.
Во сите натпревари досега Барселона имаше +60% посед на топка. Денеска не беше така, тоа се виде уште од самиот старт дека Мурињо има тактика против Барса. Интер напаѓаше, Барса една контра и гол. Тогаш вистинските мајстори требаше да нагазад на топката, Пеп требаше за нијанса да ја повлече играта и да сугерира игра позната како додај му ја топката на голманот. Мораше првото полувреме да го завршиме со резултат 1-0, а потоа да го внесе Абидал место Ибрахимовиќ. Таа лекција ја добивме од Арсенал на Емирати, а Пеп покажа дека сеуште не ја научил.
Досега Пеп милион пати докажа дека има муда и генијалност да ја води Барселона, и благодарен сум му на се' што направи за клубските бои... а искрено и покрај денешната единствена грешка тактика во последните 2години, Јас со две раце во вис и натаму ќе му давам подршка на Пеп!
Нема да се правдаме со судии, ниту со долгиот поминат пат до Милано. Шампионите секогаш поминуваат низ најтешкиот пат, и затоа се викаат шампиони.
Некој ќе велат готова е сезоната за Барселона, некој ќе пцујат по Меси... најтешките 2недели се пред Барселона, лажна самоувереност не е потребна, потреба е целосна подршка!