Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување
B

Borg_Drone

Гостин
Човеку,мафни го голот финалето,ајде заборај го.

1.Баерн освој триплета годинава,со Манџо прва постава,не Гомез.
2.Хрватот ти е прототип и пример како требит еден модерен играч,такозвани коњ да делуват во денешно време.Баерн даде 20-30 гола од прекинати напади на 30-40 метри од противничка одбрана,заради пресинг.Манџукич трчаше,не Гомез.Гомез после три такви шпринта ,ќе се распаднит ко кула од карти.
3.Целиот свет е полн со пофалби за Манџукич..од негови соиграчи,противници,тренери.Спомна некој погоре,донесе нова димензија во Баерн.Гомез и самиот е свесен за тоа,и зато ќе си заминит од Баерн.
Ми зборуваш дека Баерн освоил триплета со Манџукиќ а Робен го донел голот решавачки во финалето Лига на шампиони и Гомез го поставил резултатот во финалето за Купот.Нема логика да е само Манџукиќ.
Гомез и немаше можност да трча зошто не беше ставан многу да игра, но кога беше ставан да игра и даваше голови, и тоа решавачки голови после неколку минути игра.И не е вистина дека Гомез ќе си оди, барем сега-засега, тоа допрва треба да се решава....

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Секојпат сум го почитувал Гомез покрај својте слабости кој ги има, но успехот на Баерн годинава да му се префрли на Манџо мислам не е во ред. Одличен играч е и направи чекор напред годинава но сепак имал и тој слаби утакмици. Се разликуваат доста двата играчи и добро би било да имаат и во иднина такви разни типови на напаѓачи. Што е впечатливо кај Манџо е дека е многу поактивен и игра голем пресинг, Гомез тоа не го покажува на ист начин. Све е прашајне на системот и засега Манџо подобро се вклопува оти и други играчи кај Баерн можат да дадат голови.

Ама зашто не читате убаво...?

Никој не го префрла успехот САМО на Манџо...

Поентата е дека Манџо подобро се уклапа у овој тим,кој ТИМСКИ ги постигна успесите!

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Ми зборуваш дека Баерн освоил триплета со Манџукиќ а Робен го донел голот решавачки во финалето Лига на шампиони и Гомез го поставил резултатот во финалето за Купот.Нема логика да е само Манџукиќ.
Гомез и немаше можност да трча зошто не беше ставан многу да игра, но кога беше ставан да игра и даваше голови, и тоа решавачки голови после неколку минути игра.И не е вистина дека Гомез ќе си оди, барем сега-засега, тоа допрва треба да се решава....

се умешав само ко видоф дека си пишал оти парите за Манџо се џабе фрлени :).....А за финалето,секако дека победничкиот гол Робен го даде,ама првиот го даде Манџо,така да,и неговиот придонес е голем доста.Дека Манџукич е покомплетен и подобар играч за овај БАерн од Гомез,потпишвам,тврдам,прам се.Всушност и самите резултати то го докажвет.Ама,да ти менам мислење,нит сакам,ни можам :D

B

Borg_Drone

Гостин
се умешав само ко видоф дека си пишал оти парите за Манџо се џабе фрлени :).....А за финалето,секако дека победничкиот гол Робен го даде,ама првиот го даде Манџо,така да,и неговиот придонес е голем доста.Дека Манџукич е покомплетен и подобар играч за овај БАерн од Гомез,потпишвам,тврдам,прам се.Всушност и самите резултати то го докажвет.Ама,да ти менам мислење,нит сакам,ни можам :D
Токму така, а во финалето не играше Гомез, го ставија во друго клучно финале и се виде кој даде повеќе голови, и кој има поголема способност за давање голови.
Парите реков дека се за џабе фрлени, зошто требаше уште тогаш да се бара играч од светска класа, сега, ќе дојде еве да речеме Левандовски и после што?Манџукиќ ќе грее клупа?Мислиш дека Манџукиќ има шанса пред Левандовски да биде?Или ќе грее и он клупа како што грее Гомез?

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Токму така, а во финалето не играше Гомез, го ставија во друго клучно финале и се виде кој даде повеќе голови, и кој има поголема способност за давање голови.
Парите реков дека се за џабе фрлени, зошто требаше уште тогаш да се бара играч од светска класа, сега, ќе дојде еве да речеме Левандовски и после што?Манџукиќ ќе грее клупа?Мислиш дека Манџукиќ има шанса пред Левандовски да биде?Или ќе грее и он клупа како што грее Гомез?
Братче,освојфте тројна круна....ТРОЈНА КРУНА.И според некој кодекс навијачки,немаш право да се буниш на играчите шо ти играле таа година,туку да се заблагодарвиш и величиш :) Мојов Реал имат играчи од светска класа 12 години на сите позиции,па од титули ЛШ имат само еден голем ку*ац.Не е класата,не е името,ами колективот,мн пати е то докажано,и покажано :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Братче,освојфте тројна круна....ТРОЈНА КРУНА.И според некој кодекс навијачки,немаш право да се буниш на играчите шо ти играле таа година,туку да се заблагодарвиш и величиш :) Мојов Реал имат играчи од светска класа 12 години на сите позиции,па од титули ЛШ имат само еден голем ку*ац.Не е класата,не е името,ами колективот,мн пати е то докажано,и покажано :)

Џабе се објаснуваш,нема сврха.....

Секој си има свое мислење.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Абе, а да го заебете муабетот за манџата и штаката. Дај кажете што решил Хајнкенс, каде ќе иде ако воопшто оди некаде ?:icon_lol:
Утре имаше прес, ако не се лажам ?

B

Borg_Drone

Гостин
Јас сум благодарен, но некои го префрлуваат од тука успехот само на Манџукиќ, демек сме освоиле само со него тројна круна, а забораваат дека во две финалиња клучни беа други играчи, не само он, тоа мене ми смета иако се обидуваат тоа да го зашмрљаат некако ама јас знам што сум прочитал.И јас тврдам дека идната сезона нема да се оствари оваа тројна круна и покрај тоа што ќе имаме засилувања и ќе го имаме Пеп Гвардиола, и Румениге вели дека таква работа не е возможна.Ќе бидам среќен ако ја освоиме Лигата на шампионите повторно, зошто тоа е највисокиот врв во Европа, факт е дека за запишување во фудбалската историја на Германија има улога и Гомез.
Мене тоа ми смета, затоа и напишав требаше да се бара на самиот старт топ играч како напаѓач, вака сега ќе истиснеме на клупа повторно младо дете кое можеби во иднина ќе стане ѕвер.А за да стане ѕвер треба да игра и да се развива, ама тоа нема да го прави во Баерн зошто ќе грее клупа.Гомез горе-долу е веќе развиен играч, Манџукиќ е млад, има уште да лапа муви, ама тоа нема да го прави зошто ќе дојде Левандовски и ќе го истисне...
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 22:45 ---
Абе, а да го заебете муабетот за манџата и штаката. Дај кажете што решил Хајнкенс, каде ќе иде ако воопшто оди некаде ?:icon_lol:
Утре имаше прес, ако не се лажам ?
Тимошчук кажа 99% ќе оди во Реал, а Бекенбауер го советувал да го превземе кормилото на репрезентацијата на Германија, што мислам дека му е најдобро решение.Ќе се дознае повеќе утре на прес-конференција, мислам кажа дека во вторник ќе објасни што ќе биде со него.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.396
Поени од реакции
26.388
Мене тоа ми смета, затоа и напишав требаше да се бара на самиот старт топ играч како напаѓач, вака сега ќе истиснеме на клупа повторно младо дете кое можеби во иднина ќе стане ѕвер.А за да стане ѕвер треба да игра и да се развива, ама тоа нема да го прави во Баерн зошто ќе грее клупа.Гомез горе-долу е веќе развиен играч, Манџукиќ е млад, има уште да лапа муви, ама тоа нема да го прави зошто ќе дојде Левандовски и ќе го истисне...
Гомез е една година постар од Манџукиќ. Гомез на 10 јули полни 28 години, а Манџукиќ пред 10 дена наполни 27 год.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Се се али да прочиташ дека 14 милиони за Манџукич биле пропадната инвестиција и крај. Хајнкес е глуп цела сезона што го игра Манџо кој тактички е ѕвер, Јуве комотно ги убивме 50% ради Манџукич на вториот натптревар земан МОТМ а првиот исто така беше најдобар играч иако уефа му даде МОТМ на Робен, ги утепа Јуве со пресинг а успат доби милион дуели со Киелини и Бонучи додека сум се смеел на ова Гомез имал нула добиени воздушни дуели против џуџињата од Барса во првиот натпревар во полуфиналето.

Гомез од друга страна е одличен голгетер сме праеле муабет али тежок готован и зависи многу од тимот ако на тимот му иде и ако растура Гомез ќе се утепа од давање голови али коа ќе налета на поцврста одбрана со појаки дефанзивци се губи никаде го нема баш поради тоа што е далеку постатичен(со Дортмунд и остали екипи). Од друга страна подвижноста на Манџукич отвара простор и за другите играчи не за џабе оваа сезона имаме полно играчи со повеќе голови и повеќе асистенции.

На крај краева не беше глуп Хајнкес што го играше Манџукич цела сезона во битни утакмици а ги ротираше со Аугсбург и компанија а по се изглеа не се глупи ни управата на Баерн што идат по Левандовски кој според мене е подобра и потехничка верзија на Манџукич и со подобар и потехнички шут(тука е слаб Манџо).

Јебига не очекувам ни Гвардиола да биде про Гомез бидејќи ги лимитира другите играчи.

Башка глеам иако отприлика се знае дека Гомез може да си иде слабо има заинтересираност за него од појакиве клубови баш бидејќи е таков тип на играч да беше пред 10 години ќе се тепаа сите клубови а вака сите го заобиколуваат и идат по Хигуаин,Фалкао,Кавани,Левандовски.....

B

Borg_Drone

Гостин
Не, ти кажав колку се. Провери на официјалната страна на клубот ако не веруваш. :)
Да бе, сега проверив, толку е, една година разлика.Сепак и да е така не менува ништо, мислам дека пак е лицемерно тоа спрема Манџукиќ колку и да не ми се допаѓа неговиот стил на игра.Мислам, го носиме како напаѓач за после тоа да бараме повторно напаѓач за да го седне овој на клупа.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
абе никој не вика дека Манџо е главна причина али дури и навивачи на Дортмунд по странски форуми и натака навака и кој не веќе кажуваат дека клучниот елемент за успехот на Баерн се донесување на Данте.Мартинез и Манџо овие тројца го однесоа тимот уште еден чекор напред

Kajgana Shop

На врв Bottom