Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
сонот синоќа ми беше финалето: Дортмунд-Баерн 2:3 со два гола на Милер и еден на Мартинез. Головите ми беа толку јасни како на пренос во живо... Головите на Дортмунд не се сеќавам кој ги даде...

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
ен
Кј разбира нека преведе нешто но изгледа Лева нешто вика дека ке замине во Минхен но ова лето или наредно...?

M

Mario Gómez

Гостин
Јес да сум презафатен овие денови, ама паметот све таму ми е!

BAYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERN!

B

Borg_Drone

Гостин
Инаку интересни факти за тоа кои рекорди ги постави и собори Баерн како тим оваа сезона во Бундеслигата:

Еве кои рекорди ги срушија избраниците на Јуп Хејнкес во оваа сезона.
  1. Најмногу освоени бодови – 91 бод
  2. Најголема предност во однос на второпласираната екипа – 25 бодови
  3. Најбрзо и најрано освоена титула – 25 бодови, датум 6-ти април 2013-05-21
  4. Први на табелата сите 34 кола во сезоната
  5. Најмногу победи во сеоната – 29
  6. Најдолга низа на победи – 24
  7. Најмалку порази во сезона – 1
  8. Најмалку примени голови – 18
  9. Број на натпревари без примен гол – 21
  10. Број на натпревари на кој постигнале барем еден гол – сите во лигата (34)
  11. Најдолга низа во којашто постигнале барем еден гол (вкупно) – 36
  12. Најдобра гол разлика - +80
  13. Најмногу победи на гости – 15
  14. Најмалку порази на гости – 0
  15. Најмногу освоени бодови на домашен терен – 47
  16. Најдолга низа на победи на гости – 9
  17. Најмалку примени голови на гости – 7
  18. Најдобра гол разлика во есенскиот дел од сезоната - +37
  19. Најмалку примени голови во првиот дел од сезоната – 7
  20. Најмалку примени голови на гости во првиот дел од сезоната – 1
  21. Први пет натпревари на гости без примен гол
  22. Најдобар старт во сезоната – 8 победи
  23. Најмногу освоени бодови во вториот дел од сезоната – 49
  24. Најдобар старт во вториот дел од сезоната – 14 победи.
http://sportclub.mk/фудбал/категорија/европски-лиги/8320-dominira-baern-bundes

За утре само очекувам максимална концентрација при играта и да победиме.Најмногу сакам само да играат сконцентрирано и да не прават такви грешки како што правеа против Менхенгладбах (ова се однесува особено на одбраната), и не сакам утре Манџа да се плаши да шутне накај гол како што тоа беше со Менхенгладбах.Утре се надевам дека ќе победиме, али во случај да изгубиме не сакам тоа да биде на беден начин поради тоа што сме немале среќа или пак поради тоа што не пружале нашите доволно.
А ова го очекувам од нашите навивачи утре:
и да си ја собереме титулата број пет.
--- надополнето: 24 мај 2013 во 16:43 ---
ен
Кј разбира нека преведе нешто но изгледа Лева нешто вика дека ке замине во Минхен но ова лето или наредно...?

На почетокот го прашуваат дали ќе оди во Баерн, овој одговара дека ќе оди, па овие му возвраќаат да остане во Дортмунд и после тоа мислам дека го прашуваат со колку очекува Дортмунд да победи и овој им одговара нешто како со 5-0 (за овој дел не сум сигурен, зошто не се слуша баш најдобро).....

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Lahm on tomorrow's schedule: "Wake up, have breakfast, train, have lunch, nap, chat, go to the stadium and hopefully win the match"

Да дремнеле бе. :pos: Јас три дена уназад не можам да спијам, тие ќе дремнеле утре. :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Демек Дортмунд барал играч од Баерн. Мој тип: Шаќири, Контенто или Крос.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Демек Дортмунд барал играч од Баерн. Мој тип: Шаќири, Контенто или Крос.
Шаќири реално,Контенто пререално ама попрво би прифатил да ја грее клупата на Баерн а не на Дортмунд а за Крос нонсенс.А и можеби мислат дека сега со доаѓањето на Геце и Робен кој игра добро последно време се отвара и таа шанса,но тој е сјаен играч ,не го продаваат Баерн сигурно.
Да не е Гомез случајно ? :oops:
Ако е вистина ова типувам дека е Шаќири,тука е потребен играч.Полушпиц а и може и на крило да игра.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Шаќири реално,Контенто пререално ама попрво би прифатил да ја грее клупата на Баерн а не на Дортмунд а за Крос нонсенс.А и можеби мислат дека сега со доаѓањето на Геце и Робен кој игра добро последно време се отвара и таа шанса,но тој е сјаен играч ,не го продаваат Баерн сигурно.
Да не е Гомез случајно ? :oops:
Ако е вистина ова типувам дека е Шаќири,тука е потребен играч.Полушпиц а и може и на крило да игра.
Ија не верувам во Крос ама до некаде ми фаќа барем за шпекулација. Шаќири и Контенто се можни оти Дортмунд бара играчи за нивна позиција па можат да се договорат сега да го пуштат Лева а за возврат ете Шаќири, иначе Баерн тоа не би го пуштил никојпат. Контенто не знам дали би ја греел повеќе клупата, ќе има ротација а и Клоп би го кренал сигурно. Ко ќе видам каков играч го направи Шмелцер мислам дека може секого да го подобри. Првите утакмици на Шмелцер беа толку катастрофални што уште тогаш мислев дека од овој само фудбалер не бидујт но ете стана добар лев бек.

А Гомез е прескап: Дортмунд не би давал 30м за трансфер и 10м за плата, за тие пари Џеко би го зеле.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
АЛООООООООООО за 24 саати почнува,какви трансфери бе....

Igorcemk од сеа па натака имаш привремен бан на темава,со можност да стане пермаментен,не си више добродојден овдека....Настапува финален МОЛК на 24 саати пред финалето...:pos:

а за баварците,дајте нешто јако клипови песни и сл....:vozbud:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ија не верувам во Крос ама до некаде ми фаќа барем за шпекулација. Шаќири и Контенто се можни оти Дортмунд бара играчи за нивна позиција па можат да се договорат сега да го пуштат Лева а за возврат ете Шаќири, иначе Баерн тоа не би го пуштил никојпат. Контенто не знам дали би ја греел повеќе клупата, ќе има ротација а и Клоп би го кренал сигурно. Ко ќе видам каков играч го направи Шмелцер мислам дека може секого да го подобри. Првите утакмици на Шмелцер беа толку катастрофални што уште тогаш мислев дека од овој само фудбалер не бидујт но ете стана добар лев бек.

А Гомез е прескап: Дортмунд не би давал 30м за трансфер и 10м за плата, за тие пари Џеко би го зеле.
Прати линк кај што си го прочитал ова...

Иналу Крос вреди 32милиони,па рачунај уште плус колку треба да се дадат за да се купи..
И Шаќири не е ефтин,веќе е 15 милиони.Сосема заслужено,годинава има 10 гола и 15 асистенции .Можеби да дојде на позајмица,ама не верувам дека Дортмунд би сакал некој играч да го земе на позајмица па да го усовршат после.Нема логика.:D
На Алаба резерва може да му биде Чан како лев бек,но сепак не му е тоа природна позиција.Исто и Густаво може да игра лев бек.Ќе видиме што како,бидејќи Пеп најавил дека само 17 играчи ќе останат од тимов ама и тоа ми изгледа невозможно.Моментално 27 се.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Прати линк кај што си го прочитал ова...

Иналу Крос вреди 32милиони,па рачунај уште плус колку треба да се дадат за да се купи..
И Шаќири не е ефтин,веќе е 15 милиони.Сосема заслужено,годинава има 10 гола и 15 асистенции .Можеби да дојде на позајмица,ама не верувам дека Дортмунд би сакал некој играч да го земе на позајмица па да го усовршат после.Нема логика.:D
На Алаба резерва може да му биде Чан како лев бек,но сепак не му е тоа природна позиција.Исто и Густаво може да игра лев бек.Ќе видиме што како,бидејќи Пеп најавил дека само 17 играчи ќе останат од тимов ама и тоа ми изгледа невозможно.Моментално 27 се.
Шаќири некако најлогичен ми е, пред него е Рибери, Робен, Крос, Милер и Геце значи 5 играчи. Плус Баерн го сака Лева, па може да се направи Лева за Шаќири и 15м ЕУР и ете дил ако Пеп толку го сака нема да одбијат и двата страни задоволни. Иначе на Скај Спортс кажаа а и ќе имале утре вест во Билд за кој играч се работи.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Задолжително:cuc::cuc: !Хави Мартинез е налик Харгривс. Едноставно мајстори на својот занает т.е мајстори за копање.:P
Hargreaves expects Bayern Munich to 'steamroller everything' in coming years

The former England midfielder tips his old club to begin a period of dominance in European football, praising its infrastructure and warning that only complacency can stop it
Former Bayern Munich midfielder Owen Hargreaves has tipped his old team to begin a period of in which it will "steamroller everything" following its clash with Borussia Dortmund in the Champions League final.

The 32-year-old represented die Roten for 10 years before joining Manchester United in 2007 and won the continental prize with them, defeating Valencia in the 2001 final.
Hargreaves believes that the Bundesliga giant is at the top of the European game at present, telling theDaily Mail: "You have to say they're No.1.
"That team is as good as you'll find, with a work ethic. I'd be shocked if they didn't steamroller everything over the next few years. The only issue is complacency."
With former Barcelona boss Pep Guardiola set to take over at the Allianz Arena in the summer, the former Three Lions star feels that the Spaniard may find it difficult to follow this season's potential treble-winning exploits but that he is going to the perfect club to keep up their success.
"The infrastructure has always been there," he explained. "People asked me why Guardiola chose to go there, not Chelsea. Well, he's a smart man. If Bayern is not the best-run club in Europe, you would struggle to find a better one.
"But if they win the treble, what's he going to do? It's only downhill from there. I've heard great things about Guardiola and maybe it's good that he keeps it fresh. Barcelona is the best example. They were the best team ever to play this game and to get beat as they did in the semi-final can only be down to complacency.
"Any team with success over a period can fall victim to that. We thought they were undefeatable and then to go and get beat 7-0 over two legs [by Bayern] ... it wasn't even close. It could have been 12 or 13.
"Bayern have the right balance," he added. "They're a model for a lot of people. Their stadium is probably the best in Europe, their training ground is one of the best, commercially they turn a profit and make their own money. It's done naturally.
"It's mostly [club president] Uli Hoeness who has made the club what it is. He's the heart and soul. There was a time when he said they had to decide if they had enough money to cut the trees and plants down and to go from that to where they are is pretty amazing."
--- надополнето: 24 мај 2013 во 20:35 ---
Michael Ballack: "Kad bih se morao kladiti, rekao bih da je Bayern favorit. Mentalno su jaki, dok je Dortmundu ovo prva takva utakmica nakon dugo vremena. Prognoziram 3:0 za Bayern"

Zinedine Zidane: "Mislim kao i Michael. Bayern je favorit. Dortmund je nov, ali ne znači da nije dobar. Mislim da će Bayern dobiti, ali s golom prednosti"

Kajgana Shop

На врв Bottom