Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Па Марка вика дека е чиста работата,и дека треба да се плати само клаузулата од 40 милиони...Али Хенес искача саат време покасно и ги пцуе овие од Билбао,вика дека не е добра работата....

Што е вистина од ова,господ знае.....Ова на ништо не личи више,нека решат брзо!

Вака ми делува дека сака Хенес малце притисок да им направи,ама мислам дека ќе го завршат трансферот!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Абе секој си вика едни дека треба 15% данок други дека не треба али чим денес Хенес искочи и изјави дека не е добра работава значи треба да се плати некој данок а овие од Билбао не ги прифаќаат директно тие 40 милиони. Ќе видиме што ќе се деси

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Абе секој си вика едни дека треба 15% данок други дека не треба али чим денес Хенес искочи и изјави дека не е добра работава значи треба да се плати некој данок а овие од Билбао не ги прифаќаат директно тие 40 милиони. Ќе видиме што ќе се деси
Марка вика дека Баерн ја платиле клаузулата,и дека денес се сретнале со претсавници од шпанската федерација за да ја заклучат работата,и дека може да биде трансферот официјален и денеска.....Ова Хенес ме изненади,може тактички е нешто,сака да ги испровоцира....

http://www.marca.com/2012/08/22/futbol/equipos/athletic/1345631662.html

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
http://www.mundodeportivo.com/...i-martinez_54340047322.html

Баерн во времето имал исти проблеми ко го купувале Лизаразу. Проблемот не бил данокот пошто Баерн не ќе треба да го плати туку можно е Билбао да го тужи Баерн па Баерн да мора оштета да плати, што беше и примерот кај Лизаразу па и Роналдо на пример. Од тоа се плаши Баерн, Баерн бара гаранција Билбао да не го тужи Баерн после трансферот пошто сепак од сега не може да се калкулира на висината на казната. Билбао се надева на тоа што клаузилите демек важеле само за Шпанија и затоа и тужба имала реална шанса да помине.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
172
Поени од реакции
52
najverojatno ke se ostvari toa shto vo ponedelnikot go izjavi Matias Samer a toa e deka tie ke cekaat na odgovor od bilbao se do 23 avgust t.s. utre i ako se dogovorat so bilbao vo red ako ne Javi Martinez poveke nema da bide tema vo Baern Minhen, i najverojatno nema da kupuvaat negova alternativa.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036

Баерн во времето имал исти проблеми ко го купувале Лизаразу. Проблемот не бил данокот пошто Баерн не ќе треба да го плати туку можно е Билбао да го тужи Баерн па Баерн да мора оштета да плати, што беше и примерот кај Лизаразу па и Роналдо на пример. Од тоа се плаши Баерн, Баерн бара гаранција Билбао да не го тужи Баерн после трансферот пошто сепак од сега не може да се калкулира на висината на казната. Билбао се надева на тоа што клаузилите демек важеле само за Шпанија и затоа и тужба имала реална шанса да помине.
тоа зборам секој си пишува како сака. Баерн може да му ги префрли парите на Мартинез за он да плати за да нема тужба али така па треба данок да се плати е сеа некој вика не треба данок али по изјавава на Хенес изглеа треба данок или може ко мундо што пишува како со Лизеразу Баерн директно да ја плати клаузулата и да го земе без да плаќа данок али во тој случај крши закон пошто клаузулата важи само меѓу шпански тимови и ќе ги тужат и не се знае колку плус ќе треба да доплатат. Со Лизеразу платиле 600 милиони пезети па после ги тужиле и доплатиле уште 120 милиони пезети што значи плус 1/5 од трансфер сумата што на 40 мил е 8. Истото читам се има десено и на Роналдо коа преминувал во Интер.

Како и да е сите си пишуваат за читаност никој незнае точно што како е али некаде кочи чим и Хенес изјавил иначе до сеа 5 пати ќе го земеа башка ја неверувам многу на марка какви се глупости пишуваат

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

Господ да даде од 3та лига да не искочат подалеку!!!!

БРУКА жива,40 милиони им плаќаш и уште да те тужат ејјј....

Иначе вероватно тоа е проблемот,иначе СЕ друго е регулирано,и се може да биде готово за саат време!

Друга опција е Мартинез да ги префрли парите,да се платат 6 милиони данок и тогаш може да го дудлаат...Иако МАРКА вика дека НЕМОРА Мартинез да ги префрли,може и Баерн и дека нема никаков данок!

Интересно што и Мартинез и Љоренте не се пак во кадарот за утре за Лига Европа!!!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
АХ да им дојде некој и Муниаин да им го земе 36 мил имал клаузула па и така и така некупуваат замени 100% ќе испаднат од лига џабе ќе им стојат тие 100 мил(Мартинез,Лоренте,Муниаин)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
И што се ќе чекаме на милост на таа селска и провинцијална екипа....

Искрено треба да им го земат ради инат,па нека тужат,ако сакаат на раце нека одат!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
еден пишал на трансфермаркт многу јака идеја али треба да се умеша некој друг клуб од Шпанија да им помогне на Баерн некој што има 40 милиони

1.Тој клуб да ја плати клаузулата во шпанска федерација со тоа нема да платат данок а и неможат да ги тужат пошто се клуб од Шпанија
2. Мартинез потпишува со Баерн
3. Баерн им плаќа директно 40 милиони на тој клуб

:) јако

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
еден пишал на трансфермаркт многу јака идеја али треба да се умеша некој друг клуб од Шпанија да им помогне на Баерн некој што има 40 милиони

1.Тој клуб да ја плати клаузулата во шпанска федерација со тоа нема да платат данок а и неможат да ги тужат пошто се клуб од Шпанија
2. Мартинез потпишува со Баерн
3. Баерн им плаќа директно 40 милиони на тој клуб

:) јако
Во таа ситуација,тој клуб од Шпанија треба да потпише со Мартинез,па после тоа од тој клуб да биде префрлен во Баерн....

Тоа се Реал и Барса само што можат тоа,ама мислам дека нема да го пратат после во Минхен :pos:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Во таа ситуација,тој клуб од Шпанија треба да потпише со Мартинез,па после тоа од тој клуб да биде префрлен во Баерн....

Тоа се Реал и Барса само што можат тоа,ама мислам дека нема да го пратат после во Минхен :pos:
немора да потпише тој клуб ја плаќа клаузулата и Мартинез станува слободен играч па после потпишува за тој клуб бидејќки претходно сигурно праат некој договор дека тој игрча мора да потпише за тој клуб бидејќи да не се деси они да ја платат клаузулата па овој да потпише за друг клуб. Исто би било и ако Баерн му даде 40 мил на Мартинез мора да имаат некој претходен заверен договор дека Мартинез ќе потпише за Баерн иначе овој може да си ги земе парите да плати клаузула и како слободен играч да иде кај сака.

Изводливо е ова али неостварливо

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
Не е изводливо мислам во еден трансферпериод не смее два пати да се мени клуб ама и пак има данок. Во тој случај тој клуб што продава треба да го плати, во овој пример Билбао или па Реал ако му направи услуга на Баерн што исто така е тешко за верувајне пошто и тие не сакаат со Билбао да си ги срушат односите.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ај ај остајте више,преку такво од сите шпекулаци....

и така уште 9 дена има....Да почекаме на официјална потврда!

Kajgana Shop

На врв Bottom