Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
77
Џеко-да,но не по цена на Диего.....има доста канти кои можат да се понудат на Волфсбург,ете им го Амаури или Јакинта за Џеко,мислам дека ќе се разговара и за една таква опција....од сите напаѓачи единствено Амаури никако да задоволи,време му е да си оди
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.645
Поени од реакции
5.319
1. Сеуште се сомневам во квалитетите на Амаури, бидејќи тие 12 гола искрено ги даде од некаков си отпад. Во продолжение покажа колку го бива. Лани сеуште сметам дека имаше доволно/премногу употребливи топки па си ја покажа вредноста.
2. Да се бара Диего во трампата за Џеко сметам дека е лудост(од страна на Волфсбург). Тоа според мене можи да значи само едно, а тоа е одете е... м... Ова е исто како Барса да ни го бара Амаури и ние да му го бараме Меси.
3. Дури и да побарале нашите несмеат да помислат на продажба. Сеуште мораме да имаме втор напаѓач кој ќе можи да ја движи играта по земја. (Џовинко е опција но би го преферирал Диего)
4. Самиот Дел Нери всушност го заклучи ова.
5. Паметен потег би било повлекувањето на Трезеге. едно шо скоро пет пари нема да извлечиме од тој трансфер второ шо би бил златна резерва. Сеуште го има инстинктот за гол и итоа како лежи на играта која ја најавува ДелНери. Знам дека јас викав за да се продава пред две сезони (и како шо излегоја работите можи бев во право) ама оваа сезона никако не смееме да го продајме. Не смејме да имаме премногу промени во нападот. Една би било преместувањето на Диего друго полупензионирањето на ДелПјеро (така го сфатив муабето на ДелНери дека ќе игра ко ќе е во форма- односно ретко ќе се потпираме на него), евентуално доаѓање на дијамантот, Амаури пак не го сметам за корисен играч, Јакинта исто не го бројам за прв тим особено не ако играме со оваа формација.
1.Последнава сезона реално Амаури ја изигра слабо (како и целиот тим).Но, сепак реално 12 гола во една полусезона не е воопшто бројка за потценување, ако сака сите голови од пенал да се постигнати, гол од одпадок,сепак гол си е гол. И на Трезеге 99% од сите голови досега му се од максимум 10 метра од гол, и со еден допир ја сместува во голот,па сепак се смета за еден од најдобрите напаѓачи кои заиграле во црнобелиот дрес.

2.Диего-Џеко.Јуве би имал двајца млади играчи во нападот,и во тој напад Јуве би имал идеална замена за еден од најдобрите тандеми на Јувентус во историјата (Дел Пиеро-Трезеге).Дел Пиеро е играч кој не може да се замени,но сепак Диего со самото искуство во Италија ќе може да се усовршува на таа позиција, а Џеко ќе биде усовршена верзија на Трезеге (одлично чувство за гол, убиствен шут),одлично знае да се снаоѓа на мал простор,плус Џеко одлично знае да се снајди и пред 16-тик.

3.Се најавува дека понудените играчи на Волфсбург се Сисоко или Поулсен + 30 милиони евра.Мислам дека и да се сложи Јуве да го продаде Диего, Диего како што најавува не сака да се врати во Германија, освен можеби во Баерн Минхен, а и Дел Нери се премислува за негова продажба.Од друга страна,се шпекулира дека Диего ќе биде искористен само во трампа со Џеко, во друг случај сигурно останува во Јувентус.

5. Се сложувам.За Трезеге Јуве ќе земи многу мала сума на пари,со оглед дека му е последна година од договорот,а Трезеге со искуството може да допринесе за посилен напад и убеден сум дека повеќе ќе допринесе и од Јакинта и Амаури.Се најавува дека Јуве има отворена понуда од 12 милиони евра од Тотенхем за Јакинта,а минатите недели и самиот Јакинта имаше изјава дека сака да заигра во Премиер Лигата. Диего веќе сигурно ќе има нова улога во тимот на Јуве.Многу фудбалски стручњаци од Италија, а неколку пати и Моџи изјави дека Диего би бил далеку покорисен за тимот ако игра како втор напаѓач.
 

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Што прави ова УПРАВА зашто не ги шутира Легроталје, Григера, Салих., Амаури, Трезеге, Гросо. Се гледа дека тешко ке се враќаме во ШАМПИОНСКИТЕ патеки ...:toe:
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.210
Поени од реакции
8.012
Што прави ова УПРАВА зашто не ги шутира Легроталје, Григера, Салих., Амаури, Трезеге, Гросо. Се гледа дека тешко ке се враќаме во ШАМПИОНСКИТЕ патеки ...:toe:
И мене тоа ме чуди. Имаме во тим еден куп џган и никој не спомнува ништо за нивна продажба. Ако јас се прашувам за некои од овие треба да платиме за да си одат, само да ги нема во тимот. Тим со Григера и Гросо не се прави. Ако продолжиме вака, уште долги години ќе тапкаме во место и ќе ни биде премија ако евентуално завршиме на табела пред Наполи.
 

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Како да ги шутира кога се сеуште под договор ... Гросо одби да замине во Атлетико , Полсен веќе 2 година по ред одбива да замине , Григера и имигрантон од Бразил исто ...

треба уште време да помине за да се опорави клубот од окупацијата која траеше 4 години ...
 

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Се надевам ке купуваме барем 3-4 добри играчи. П.с Диего по никоја цена да не се продаба:smir:
 
Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Имам околу 10 дреса Јувентус уште кога им беше DANONE спонзор, доколку си одат играчи како Диего кој е иднината на Јувентус исто и Цобинко сите дресови одат во канта крај се откажѕвам од Јувентус и доколку останат којнови како Амаури, Мело, Тијаго, Поулсен, Григера, Гросо . . . . . Јувентус уште добри 10 сезони нека заборави да се надева на било каков успех, Напагачката формација е добра Дел Пјеро, Јакинта, Трезеге е тука Амаури му давам 10 мил и нека си оди и нека заборави дека е играл некогаш за Јувентус, а минатата сезона никој неможеше да дојде до израз нормално кога цела екипа бесе катастрофа
 
Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
A be drugari, toa sto germanskite mediumi najavuvat trampa megu Diego i Dzeko, e samo za toa sto sakat da mu ja zgolemat cenata na igracot, i nisto poveke osven toa. Ete, sky sport gi potvrdi glasinite deka imale sostanok pomegu agentite na dvete strani, i deka odgovorot na germancite bil samo pari cash za Dzeko. Dzeko posakuva da dojde vo Juventus, (pa i neoficijalno se spekulira deka ima soglasnost so Juventus) i sega normalno e toa sto germancite deka ke posakat da igraat nekoj poker tamu, no veruvam vo kvalitetite na Marotta. Siguren sum deka da bese kompanijata Secco-Blanc, tie ke ponudile i 50 milioni evra samo za da go ubedat germanskiot tim za da go prodade Dzeko, no Marotta e iskusen rabotnik vo politakata za transferi i sigurno deka ke se obide so nekoja ponuda, minimum od 25-30 milioni evra da gi ubedi germancite i da go donese napagacot vo Juventus. Toj kako se spekulirase porano, ima ajde da nareceme verbalen pred-dogovor so bosanecot, pa i toa e motiv poveke za da se nadevame pozitivno.
Se sekavate li pred edna godina, koga istata storija se slucese i so brazilecot Diego. Togas Juventus sklucil soglasnost so Diego bidejki toj posakuvase da dojde vo Juventus po sekoja cena, no od druga strana, bavarskiot tim se spekulirase deka ponudile povisoka suma od Juventus (vredna 30 milioni). A nie, za 24.5 milioni go donesovme vo Torino. Istata storija se slucuva i so Dzeko. Dzeko se soglasil da dojde vo Juventus, pa problem mozebi ke bide toa sto germancite posakuvaat okolu 40 milioni evra, suma koja za Juve sigurno e nedostizna. Dodeka, od druga strana, za seikot Mansur od graganskiot tim na Manchester, sumata koja ja barat germancite za Dzeko ne e nikakov problem za niv. Znaci, veruvam deka Dzeko na kraj ke dojde vo Torino, no siguren sum i ubeden deka ova slaganica ke trae najmalku 2 do 3 nedeli, najmalku do 31 juli, no mozno e da trae i do posledniot den na trnasfermarketot, 31 avgust. Znaci, najgolemata nadezta ja imam vo voljata na igracot deka posakuva transfer vo Juventus, kade sto ke moze da rasne megu najdobrite napagaci vo svetot, a toj mnogu dobro znae deka vo ekipa kako Wolfsburg ili sepak City, ne ke moze da go pristigne toj epitet, bidejki uspesnosta na rangot na dvete ekipi e daleku-daleku od toa na Juventus. Pa, toj veruvam deka pomisluva nekogas i na ova zdelka, i ke se uveri deka Juventus e za nego najdobroto nesto vo svojt zivot i vo svojata kariera.
 
F

FuckYouAll

Гостин
Moре, море, овие Волзбург стварно го преценале Џеко, и бараат нереална сума.
Ако Марота го даде Диего и плус пари, според мене ќе испадне donkey.
Ако мене ме прашуваат, лани Диего беше еден од ретките светли точки на Јувентус, секако дека не прикажа игри какви што очекувавме но најмногу се трудеше и трчаше.
 

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Верувам во Марота и не верувам дека ќе го вклучи Диего во евентуалниот трансфер на Џеко.А и Дел Нери би бил луд да дозволи продаба на Диего по неговите игри прикажани на натпревартот и претходно,на тренинзите.
А за продажбата на отпадот како Григера,Легро и други не би требало многу да се секираме.Доколку немаат многу години останато од договорот(на пример повеќе од 3 години) ,нивниот трансфер не би претставувал голема филозофија.Помалите клубови побрзо би се сложиле да земат искусен играч од Јувентус,него ли млад и надежен талент(зборувам за продажба,не за позајмица).
 
Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Кажав и пак ке кажам Диего и Џовинко не смеат да го напуштат Јувентус !!!
 
С

сашенко

Гостин
Не бе нема да си иде Диего.Волсбург изјавиле дека не сакаат да трампаат играчи а Марота изјавил дека нема по секоја цена да го доведе Џеко.Значи нема да го мењаме диего.Ако веќе го трампавме Диего за Џеко тие ке требаше нас да ни доплаќаат а не ние на нив...
Дај боже Диего да изигра најдобро што може сезонава...
 

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
1. Џеко е тапа играч кој вреди едвај 15 милиони евра.
2. Дури и да е добар, веќе имаме 3 напаѓачи од негов калибар ( Амаури, Трезеге и Јакинта).
3. Згора над тоа бараат 30 милиони евра плус играч ????? ВТФ ...
4. Диего да се трампа за Џеко ... иако не се за споредување али Диего е крал за Џеко, а не па уште да доплатиме, Господ да чуца, се надевам нема нашиве да загризат за овој кој кај и да отиде ќе биде трансфер промашување ( Манчестер Сити)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom