Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.063
Поени од реакции
5.703
Агентчево негово потврдува дека се е средено и останува уште медицински и потпушување на договорот - така да тоа е тоа :)
Со трансферите на Красич и Аквилани повеќе нема да се ангажираат играчи од средниот ред.Останува уште да се купи лев бек и централен дефанзивец.

Ренцо Кастањини,поранешниот шеф на скаутите на Јуве,е поставен за Генерален Директор на Козенца,и го ангажираше Дауд од Јувентус на позајмица. линк

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Значи ни отиде играчот......како што и претходно реков
Аквилани си ја проба среќата во Англија,меѓутоа увиде дека таму не му е местото,ова е можеби најдоброто решение за неговата кариера-дома си е дома !!!
ме зачуди зошто истото не го стори и Торес,да се врати во Шпанија ќе биде прв стрелец без сомнение(имаше и каква-таква заштита од судиите)

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Дечки не се палете многу на Аквилани, точно е дека имаше една добра сезона во Рома, али веќе 2 години е тотално надвор од теренита, нема ни 15 натпревари вкупно за тие 2 години такашто голем прашалник е тоа во каква форма ќе биде годинава, и дали останало нешто од него. Не знам дали гледавте со Работнички катастрофален беше. Но, да се надеваме дека ќе си ја врати формата, е во таков случај веќе добиваме одличен креативец во средината кој што многу би му помогнал на Диего, и би одиграле многу поубав фудбал од овој што го играме сега. А заборавив да ја искажам моето задоволство од трансферот на Красич кој што очајно ни беше потребен со оглед на дрвата што ги имаме на крилните позиции вака барем имаме еден асален, под тие дрва нема да го ставам Мартинез затоа што сеуште го немам гледано како игра, али не очекувам многу!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.063
Поени од реакции
5.703
Аквилани изјави дека е пресреќен и презадоволен што ќе има шанса да го носи дресот на Јувентус,и изјавува дека се надева дека со своите игри во Јувентус ќе си ја врати позицијата и во Италијанската репрезентација.Се наведува дека договорот на Јуве со Ливерпул е постигнат:Јуве ќе му ја плати платата од 3.4 милиони евра на Аквилани,а ќе има можност да го ангажира на крајот од сезоната за 15.5 милиони евра.линк

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Добредојде Красич

ТА ДААААА слика со дресот :vozbud:

И репорт од сајтот

Krasic is a Juventus player
Juventus Football Club announces that the agreement with PFC CSKA Moscow for the acquisition of the registration rights of the player Milos Krasic has been finalized. The contract envisages the payment by Juventus of € 15 million in three instalments: € 5 million on 25 August 2010, € 5 million on 15 July 2011 and € 5 million on 15 July 2012. Deferred payments will be covered by a bank guarantee.

Juventus and the player have signed a 4-year contract of employment.
http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_350F916D5BC34B9FB7B5470D093CF986.asp

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
БРАВО !!!

Добредојде Красич.
Добредојде Аквилани.

Сега сме топ.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.063
Поени од реакции
5.703
Изјавата на агентот на Аквилани:
Alberto is a Juventus player.
The Agnelli`s Club and Marotta was the fastest to start and continue the negotiations that effectively ended on the basis of the loan with the right of redemption set at 16 million.
My client will be Monday in Italy for medical and official.
„Алберто е играч на Јувентус.Клубот на Ањели и Марота беа најбрзите да започнат и да ги продолжат преговорите кои ефектно завршија на основа за позајмица со право на откуп на играчот поставена на 16 милиони. Мојот клиент ќе биде во Понеделник во Италија за медицинските прегледи и официјална презентација“

линк

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Ке газиме сеа со Красич и Аквилани!Уште лев бек да појачаме,а за шпиц ке се снаоѓаме.Џеко остана во Волфзбург и вчера го глеав со Баер М им дае гол и многу јако изигра.Следната година треба да го зееме таман ке си оди Трезеге и Дел Пиеро тешко да игра голема улога.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.063
Поени од реакции
5.703
Марота изјави дека трансфер маркетот за Јуве не е завршен.Ќе пристигне еден играч од средината (Аквилани),еден класа централен дефанзивец и лев бек.линк

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom