Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
ако се браниш 90 минути ќе имаш некоја успешна интервенција:toe:

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Како прво здраво на сите, еве решив да се вклучам во темава да пишувам и јас по некое мислење бидејќи несекогаш се сложувам со овде изнесеново. Ве читам веќе неколку месеци и ми е посебно драго што овде гледам некои вистински навивачи кои со срце навиваат за тимот уште од мали нозе. Сепак неможам а да не ги спомнам разните провокатори (Шинтераши и сл.) кои узиваат да провоцираат а почнале да навиваат за Шинтер од пред 2-3 сезони кога почна да освојува титули. За клубот што да казам на сите ни е јасно во каква ситуација сме сега веројатно ке играме Лига Европа ама тоа е, барем ке се среди тимот( сенадевам нема да ги упропастат овие 80 милиони за играчо како Амаури) наредната сезона па нема да трпиме резили како оваа. Се согласувам со повекето овде дека требат реформи за екипата посебно тренер ( Бенитез ми е неако најсоодветен поради тоа сто е мајстор за тактика ), управата се разбира аут, а за играчкиот кадар за Григера со и да кажам малку е, Амаури исто , Јакинта е тука некаде, Зебина и сл.... И една работа не ми е јасно, кокја екипа игра со 2 дефанзивни средни играци секоја утакмица ( некогас и 3 со поулсен ) тоа никако не можам да го сватам дали се глупи тернериве или што е проблемот.... На Фелипе Мелло би му дал уште една сезона ипак дечкото го упропастија тренерите ( сетете се какви партии дава во Бразилската репрезентација). Се надевам ке дојде ред кога сите заедно ке се радуваме на успеси, на титули и овде ке се пишуваат повеке позитивни работи отколку негативни....

Уште еднаш Поздрав до сите навивачи на Јуве :smir:

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
На новиот стадион на Јувентус ќе има патека како во Холивуд со имињата на 50 ѕвезди кои го носеле дресот на Јуве.А тоа ќе бидат:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Juve's 50 stars: [/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Pietro Anastasi, Roberto Baggio, Romeo Benetti, Roberto Bettega, Carlo Bigatto, Zibi Boniek, Giampiero Boniperti, Felice Borel, Sergio Brio, Gigi Buffon, Antonio Cabrini, Umberto Caligaris, Mauro Camoranesi, Fabio Capello, Franco Causio, John Charles, Giampiero Combi, Antonio Conte, Antonello Cuccureddu, Ale Del Piero, Didier Deschamps, Luis Del Sol, Angelo Di Livio, Ciro Ferrara, Giuseppe Furino, Claudio Gentile, Paolo Montero, John Hansen, Pavel Nedved, Raimundo Orsi, Carlo Parola, Angelo Peruzzi, Gianluca Pessotto, Michel Platini, Pietro Rava, Fabrizio Ravanelli, Virginio Rosetta, Paolo Rossi, Sandro Salvadore, Gaetano Scirea, Lucidio Sentimenti, Omar Sivori, Stefano Tacconi, Alessio Tacchinardi, Marco Tardelli, Moreno Torricelli, David Trezeguet, Gianluca Vialli, Zinedine Zidane, Dino Zoff[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT]

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.957
Поени од реакции
5.578
Марк Јулиано,Марчело Липи,Владимир Југович,Турам,Бириндели,Давидс
Листата на играчи кои ќе бидат вметнати во ѕвездите околу новиот стадион ќе бидат играчи кои играат и кои играле во клубот и имаат значаен придонес за историјата на најтрофејниот Италијански клуб. Марчело Липи нема настапувано како играч за Јувентус, а од Југович,Бириндели па и Марк Јулијано со секоја почит за она што го имаат направено за клубот, мислам дека има многу играчи пред нив кој повеќе заслужуваат да бидат дел од таа листа отколку тие.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ако ова што го игра Јувентус во моментов вклучувајќи го и јудата го сметате за игра онда ок :wink:, Јуве губи и губи фанови не само во Италија туку и во светот не поради тоа што луѓето не го сакаат Јуве туку поради тоа што им е скурчено да гледаат како газдиве наши го уништуваат клубот, како не мрднаа со прст во 2006, како доведоа тренер кој до пред една година беше тренер на градскиот ривал торино, од тоа им е скиснато на сите зошто при здрав памет ги прават глупи ,Јуве има едни од најверните навивачи кој во последниве 4-5 години трпеа ремет поради испаѓањето на клубот (пак поради незаинтересираноста на газдиве) и пак останаа да навиваат за Јуве, можеме само да си фантазираме дека ќе донесат појаки играчи кој сигурно нема да дојдат не поради фактот што Јуве нема да игра ЛС туку поради тоа што никој не сака да дојде во клуб без иднина, во клуб којшто служи само за профит и за ништо друго, незнам како да ја опишам ситуацијава во клубот, незнам која им е целта на газдиве дали да го уништат клубот до крај или којзнае што друго, но бидете сигурни остане ли вака наредната сезона очекувам максимум по 1000 навивачи на стадион, и слободно можат да го прекрстат клубот во Newventus таман ќе одговара со Newholland.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Момци не зафркавајте, супер изигра Канаваро. Стар волк е човекот. Јес да на некои утакмици беше просечен, ама кога треба да се одигра на ниво секогаш го прави тоа. После пензионирањето обавезно мора да се задржи и да му се даде функција на тренер на одбранбени играчи во младинските категории.

После ваква сезона можам да се кладам дека ќе има огромен ремонт, многу милиони и смејте ми се ако сакате ама догодина навистина ќе бидеме најозбилни конкуренти за Скудето.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Момци не зафркавајте, супер изигра Канаваро. Стар волк е човекот. Јес да на некои утакмици беше просечен, ама кога треба да се одигра на ниво секогаш го прави тоа. После пензионирањето обавезно мора да се задржи и да му се даде функција на тренер на одбранбени играчи во младинските категории.

После ваква сезона можам да се кладам дека ќе има огромен ремонт, многу милиони и смејте ми се ако сакате ама догодина навистина ќе бидеме најозбилни конкуренти за Скудето.
Незнам дали да се смеам или да плачам, величиш играч кој го напушти Јуве кога му беше најпотребен, играч кој заедно со Гросо е најспор од сите во тимот, играч кој да даваше максимум од себе немаше скорот на ЈУВЕ да биде 49 дадени 49 примени голови, а за ремонтот па да ќе има, тренер некој анонимец како Алегри, засилувања од типот на Курањи, Пацини и некој друг третокласен играч, управа воглавно иста, јас не гледам овде конкурентен тим за скудето друже :wink:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Незнам дали да се смеам или да плачам, величиш играч кој го напушти Јуве кога му беше најпотребен, играч кој заедно со Гросо е најспор од сите во тимот, играч кој да даваше максимум од себе немаше скорот на ЈУВЕ да биде 49 дадени 49 примени голови, а за ремонтот па да ќе има, тренер некој анонимец како Алегри, засилувања од типот на Курањи, Пацини и некој друг третокласен играч, управа воглавно иста, јас не гледам овде конкурентен тим за скудето друже :wink:
не туку ја куди одбраната,можеби најсолидниот дел во сезоната....гледај го средниот ред кој не е способен да креира шанса,да изврши притисок,да го издржи притисокот,нема две точни додавања....тимот се брани цела сезона не тактички туку не можејки да ја задржи топката и поседот

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Ќе правиме муабет за засилувањата, само нека почне трансфер периодот.

Ако добро се сеќавам Канаваро не сакаше да си оди туку беше продаден од страна на клубот. Првен ги продадоа играчите што сакаа самите да заминат. Кога тие пари не беа доволни, некој мораше да биде жртвени јагне. Подобро беше што се продаде Канаваро во силум прилика отколку Недвед, Дел Пиеро, Каморанези, Трезеге и Џиџи.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
не туку ја куди одбраната,можеби најсолидниот дел во сезоната....гледај го средниот ред кој не е способен да креира шанса,да изврши притисок,да го издржи притисокот,нема две точни додавања....тимот се брани цела сезона не тактички туку не можејки да ја задржи топката и поседот
А да не треба да ја бранам можда, па одбраната е најголемиот виновник за ваквата ситуација, јас колку што знам повеќето голови ги примаме поради "добрата брзина" на Канаварао Легро и Гросо и по нафрлени топки па види сеа кој е поголем виновник :wink:

Ќе правиме муабет за засилувањата, само нека почне трансфер периодот.

Ако добро се сеќавам Канаваро не сакаше да си оди туку беше продаден од страна на клубот. Првен ги продадоа играчите што сакаа самите да заминат. Кога тие пари не беа доволни, некој мораше да биде жртвени јагне. Подобро беше што се продаде Канаваро во силум прилика отколку Недвед, Дел Пиеро, Каморанези, Трезеге и Џиџи.
А јас пак колку што знам типот неможел да одолее да игра за реал така тој изјави дека неможел да ја одбие понудата, а за жртвените јагниња иди прашај го чико елкан зошто не го бранеше клубот во 2006, да го бранеше немаше да има жртвени јагниња :wink:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
А да не треба да ја бранам можда, па одбраната е најголемиот виновник за ваквата ситуација, јас колку што знам повеќето голови ги примаме поради "добрата брзина" на Канаварао Легро и Гросо и по нафрлени топки па види сеа кој е поголем виновник :wink:
а што може да стори одбраната кога средниот ред е анемичен и влегува од грешка во грешка па овие од одбраната трчаат ко улави да поправат?! цел притисок е изразен на одбраната,нема одбрана која ќе издржи со ваква игра

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom