- Член од
- 3 февруари 2010
- Мислења
- 570
- Поени од реакции
- 69
Буфон и Канаваро се во тимот на колото според football-italia
http://football-italia.net/atow34.html
што посебно изигра канаваро ???Буфон и Канаваро се во тимот на колото според football-italia
Листата на играчи кои ќе бидат вметнати во ѕвездите околу новиот стадион ќе бидат играчи кои играат и кои играле во клубот и имаат значаен придонес за историјата на најтрофејниот Италијански клуб. Марчело Липи нема настапувано како играч за Јувентус, а од Југович,Бириндели па и Марк Јулијано со секоја почит за она што го имаат направено за клубот, мислам дека има многу играчи пред нив кој повеќе заслужуваат да бидат дел од таа листа отколку тие.Марк Јулиано,Марчело Липи,Владимир Југович,Турам,Бириндели,Давидс
Ништо, само што беше втор најдобро оценет на натпреварот после Маиконшто посебно изигра канаваро ???
Море не заебавај најдобар беше од цел тимшто посебно изигра канаваро ???
Незнам дали да се смеам или да плачам, величиш играч кој го напушти Јуве кога му беше најпотребен, играч кој заедно со Гросо е најспор од сите во тимот, играч кој да даваше максимум од себе немаше скорот на ЈУВЕ да биде 49 дадени 49 примени голови, а за ремонтот па да ќе има, тренер некој анонимец како Алегри, засилувања од типот на Курањи, Пацини и некој друг третокласен играч, управа воглавно иста, јас не гледам овде конкурентен тим за скудето друже :wink:Момци не зафркавајте, супер изигра Канаваро. Стар волк е човекот. Јес да на некои утакмици беше просечен, ама кога треба да се одигра на ниво секогаш го прави тоа. После пензионирањето обавезно мора да се задржи и да му се даде функција на тренер на одбранбени играчи во младинските категории.
После ваква сезона можам да се кладам дека ќе има огромен ремонт, многу милиони и смејте ми се ако сакате ама догодина навистина ќе бидеме најозбилни конкуренти за Скудето.
не туку ја куди одбраната,можеби најсолидниот дел во сезоната....гледај го средниот ред кој не е способен да креира шанса,да изврши притисок,да го издржи притисокот,нема две точни додавања....тимот се брани цела сезона не тактички туку не можејки да ја задржи топката и поседотНезнам дали да се смеам или да плачам, величиш играч кој го напушти Јуве кога му беше најпотребен, играч кој заедно со Гросо е најспор од сите во тимот, играч кој да даваше максимум од себе немаше скорот на ЈУВЕ да биде 49 дадени 49 примени голови, а за ремонтот па да ќе има, тренер некој анонимец како Алегри, засилувања од типот на Курањи, Пацини и некој друг третокласен играч, управа воглавно иста, јас не гледам овде конкурентен тим за скудето друже :wink:
Ќе правиме муабет за засилувањата, само нека почне трансфер периодот.Незнам дали да се смеам или да плачам, величиш играч кој го напушти Јуве кога му беше најпотребен, играч кој заедно со Гросо е најспор од сите во тимот, играч кој да даваше максимум од себе немаше скорот на ЈУВЕ да биде 49 дадени 49 примени голови, а за ремонтот па да ќе има, тренер некој анонимец како Алегри, засилувања од типот на Курањи, Пацини и некој друг третокласен играч, управа воглавно иста, јас не гледам овде конкурентен тим за скудето друже :wink:
А да не треба да ја бранам можда, па одбраната е најголемиот виновник за ваквата ситуација, јас колку што знам повеќето голови ги примаме поради "добрата брзина" на Канаварао Легро и Гросо и по нафрлени топки па види сеа кој е поголем виновник :wink:не туку ја куди одбраната,можеби најсолидниот дел во сезоната....гледај го средниот ред кој не е способен да креира шанса,да изврши притисок,да го издржи притисокот,нема две точни додавања....тимот се брани цела сезона не тактички туку не можејки да ја задржи топката и поседот
А јас пак колку што знам типот неможел да одолее да игра за реал така тој изјави дека неможел да ја одбие понудата, а за жртвените јагниња иди прашај го чико елкан зошто не го бранеше клубот во 2006, да го бранеше немаше да има жртвени јагниња :wink:Ќе правиме муабет за засилувањата, само нека почне трансфер периодот.
Ако добро се сеќавам Канаваро не сакаше да си оди туку беше продаден од страна на клубот. Првен ги продадоа играчите што сакаа самите да заминат. Кога тие пари не беа доволни, некој мораше да биде жртвени јагне. Подобро беше што се продаде Канаваро во силум прилика отколку Недвед, Дел Пиеро, Каморанези, Трезеге и Џиџи.
а што може да стори одбраната кога средниот ред е анемичен и влегува од грешка во грешка па овие од одбраната трчаат ко улави да поправат?! цел притисок е изразен на одбраната,нема одбрана која ќе издржи со ваква играА да не треба да ја бранам можда, па одбраната е најголемиот виновник за ваквата ситуација, јас колку што знам повеќето голови ги примаме поради "добрата брзина" на Канаварао Легро и Гросо и по нафрлени топки па види сеа кој е поголем виновник :wink: